Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2015 - Anul XX, nr. 82 (5894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Drumarii vor monta benzi rezonatoare şi „cocoaşe” înalte de 15 centimetri în „curba morţii” din Prisaca Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile judeţene şi reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au stabilit în cursul zilei de ieri măsurile care trebuie luate pentru prevenirea accidentelor rutiere în „curba morţii” de pe DN 17, din localitatea Prisaca Dornei, acolo unde trei persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută după ce un tir încărcat cu lemne s-a răsturnat în curtea unei case, în timp ce se deplasa dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului. În aceeaşi curbă, în luna mai 2013, alte patru persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un alt tir plin cu lemne s-a răsturnat în curtea aceleiaşi case. În cursul zilei de ieri, subprefectul Atanasă Nistor, primarul comunei Vama şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru asigurarea siguranţei circulaţiei rutiere în curba respectivă.

În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că în zona respectivă trebuie să fie montate benzi rezonatoare, dar şi „cocoaşe” cu o înălţime de maxim 15 centimetri pentru reducerea vitezei.

Astfel, un prim set de benzi rezonatoare cu grosimea de 8, 10 şi 12 milimetri va fi amplasat pe sensul de mers dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului, înainte de podul de peste pârâul Hurghiş, la limita localităţii Prisaca Dornei. Un al doilea set de benzi rezonatoare va fi montat chiar înainte de curba unde s-au produs cele două accidente mortale. De asemenea, pe acelaşi sens de circulaţie, înainte de curba respectivă, vor fi montate panouri suplimentare cu limitare de viteză la 30 km/h, dar şi indicatoare cu avertizarea „frecvent accidente”. Toate aceste trei măsuri dispuse vor trebui să fie realizate până la data de 25 aprilie 2015 de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. Aceeaşi instituţie trebuie să demareze şi procedurile în vederea achiziţionării şi montării a trei denivelări pentru reducerea vitezei, care vor fi amplasate în zona curbei unde au avut accidentele. „Cocoaşele” vor avea o înălţime maximă de 12 – 15 centimetri şi vor fi montate după finalizarea procedurilor de achiziţie. Pe de altă parte, primăria comunei Vama va monta în zona respectivă o machetă a unei autospeciale de poliţie, în ideea că şoferii vor reduce viteza în momentul în care o vor vedea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii vor monta benzi rezonatoare şi „cocoaşe” înalte de 15 centimetri în „curba morţii” din Prisaca Dornei.
 Vizualizări articol: 2500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drumarii vor monta benzi rezonatoare şi „cocoaşe” înalte de 15 centimetri în „curba morţii” din Prisaca Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 apr 2015, 11:09:13
Aha , m-au ascultat cand am spus in alt comentariu ca denivelarile in carosabil sunt o solutie pentru reducerea vitezei in zonele de risc.
Ar fi extraordinar sa se ia aceasta masura si in zona scolilor (cazul elevei accidentate mortal la Baia ).
2.   Re-COOLINS trimis de
( 9 apr 2015, 11:54:37
Mai bine mergem pe jos,si ocolim cretinii care alearga,sau mai bine intindem niste sfori sa se impiedice ca sa nu ne loveasca. In mare asta este si aceasta solutie.Aceasta masura este cam pe toate drumurile care sunt pline cu gropi.Sa nu le mai repare nimeni si am rezolva problema fara aceste cheltuieli pe care le propui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonaci (rețetă din 1865) Miercurea exista obiceiul de a se aduna pe un deal flacaii din sat. Ei striga tot ce au aflat de-a lungul anului despre vecinii lor. In felul acesta, secretele crezute bine ascunse se dezvaluie, iar functia moralizatoare a comunitatii este bine pusa... Citeşte