Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2015 - Anul XX, nr. 82 (5894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furt după furt

Au spart locuinţe şi magazine, iar când au fost prinşi, s-au dus să se împace cu victimele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de nouă tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani au fost identificaţi de poliţişti drept principalii suspecţi în cazul unor furturi din locuinţe şi societăţi comerciale cu prejudiciu de peste 20.000 de lei, au anunţat ieri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Faptele au fost comise în perioada octombrie 2014 – februarie 2015.

După ce zilele trecute poliţiştii i-au prins pe suspecţi şi au adunat suficiente probe împotriva lor, aceştia din urmă le-au cerut victimelor să îşi retragă plângerile, urmând să le achite contravaloarea bunurilor furate şi a pagubelor create.

Modificările legislaţiei penale, intrată în vigoare de anul trecut, le permit hoţilor împăcarea cu victimele lor. Păgubiţii acceptă de cele mai multe ori această variantă, sătui să tot meargă pe la procese şi, în foarte multe cazuri, să constate că nici nu pot să-şi mai recupereze prejudiciul, pentru că hoţii nu au bunuri pe care să poată fi pus sechestru.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul de faţă, o parte dintre victime declarând deja că s-au împăcat cu hoţii, iar furturile respective au fost clasate.

 

Spărgeau magazine în toiul nopţii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, subcomisar Ionuţ Epureanu, cei nouă tineri, din comunele Horodnic de Sus şi Dorneşti, au luat parte la comiterea a patru furturi.

În noaptea de 23/24 octombrie 2014 au spart un magazin din Dorneşti, de unde au luat băuturi alcoolice,  ţigări, cartele telefonice, brichete şi suma de circa 100 lei, prejudiciul total fiind de circa 5.000 lei.

Câteva zile mai târziu, au furat bunuri dintr-un alt magazin, în care au intrat tot prin efracţie şi tot în timpul nopţii (prejudiciul: 2.500-3.000 de lei).

Pe 1 noiembrie 2014, au sustras produse alimentare, cafea, băuturi alcoolice şi răcoritoare dintr-un magazin amplasat în parcarea Mănăstirii Suceviţa (prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei).

Pe 22 februarie a.c., au sustras mai multe scule electrice şi obiecte de îmbrăcăminte din locuinţa unui bărbat din comuna Horodnic de Sus (prejudiciu estimat la 2.500 de euro).

Chiar dacă tinerii au fugit repede la păgubiţi, să se împace şi, astfel, aceştia să îşi retragă plângerile, după ce poliţia le-a dat de urme, anchetatorii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale a celor nouă tineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au spart locuinţe şi magazine, iar când au fost prinşi, s-au dus să se împace cu victimele.
 Vizualizări articol: 2399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au spart locuinţe şi magazine, iar când au fost prinşi, s-au dus să se împace cu victimele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonaci (rețetă din 1865) Miercurea exista obiceiul de a se aduna pe un deal flacaii din sat. Ei striga tot ce au aflat de-a lungul anului despre vecinii lor. In felul acesta, secretele crezute bine ascunse se dezvaluie, iar functia moralizatoare a comunitatii este bine pusa... Citeşte