Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2015 - Anul XX, nr. 82 (5894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar mai vechi

Foşti şi actuali vameşi, dar şi un fost ofiţer al poliţiei de frontieră din PTF Siret, cercetaţi penal de DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, sunt aproape de a finaliza un dosar penal aflat pe rolul acestei structuri încă din 2008. Zilele trecute a fost începută urmărirea penală faţă de o serie de foşti sau actuali lucrători vamali, dar şi faţă de un poliţist de frontieră, în calitate de inculpaţi. Toţi aveau în comun faptul că lucrau la vremea respectivă în Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi că au permis unor persoane să introducă în România dinspre Ucraina mărfuri accizabile fără plata taxelor stipulate de lege.

În capul listei din acest dosar se află subcomisarul George Ioan Călinescu, fost şef de tură în PTF Siret. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

„În perioada octombrie 2008-martie 2009, în calitate de funcţionar public şi ofiţer de poliţie judiciară, prin acte materiale repetate, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte ce îi intrau în competenţă (constatarea de contravenţii şi infracţiuni referitoare la comerţul ilicit cu produse accizabile), ci dimpotrivă a sprijinit diverse persoane să introducă în ţară prin PTF Siret bunuri accizabile (băuturi alcoolice şi ţigări), achiziţionate fie din Ucraina, fie din magazinele duty-free, fapte ce au cauzat atât un prejudiciu bugetului de stat (prin neplata obligaţiilor fiscale aferente acestor bunuri), cât şi o tulburare însemnată bunului mers al autorităţilor cu atribuţii de control în PTF Siret şi în zona adiacentă acestuia”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

 

Vameşul care „vindea” informaţii de serviciu

În acelaşi dosar penal a fost începută urmărirea penală şi faţă de o serie de foşti sau actuali lucrători vamali. Dana-Mariana Ursulean este cercetată pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Procurorii DNA spun că, în calitate de inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Siret, la data de 25 octombrie 2008, fiind planificată să execute sarcinile de serviciu, pe artera de intrare în România, din PTF Siret, Ursulean şi-a încălcat aceste atribuţii, indicându-i telefonic  unui anume Gheorghe Popescu momentele prielnice şi căile de acces sigure, pentru ca acesta să tranziteze punctul vamal fără să i se efectueze controalele specifice, facilitându-i astfel trecerea prin BVF Siret cu bunuri accizabile peste plafonul vamal.

 

Trei infracţiuni reţinute în sarcina vameşului Nicolăică

Un alt lucrător vamal, Dumitru Nicolăică, este acuzat pentru comiterea a trei infracţiuni, respectiv luare de mită şi două fapte de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Lui Nicolăică i se reproşează că pe 16 februarie 2009 a primit de la Lili Tatiana Barabaşa o sacoşă cu produse alimentare, pentru ca aceasta să introducă în ţară bunuri accizabile (ţigări) peste limita admisă şi în consecinţă pentru a nu dispune măsuri legale faţă de aceasta.

În aceeaşi zi, vameşul a efectuat controlul vamal în mod superficial asupra aceleiaşi persoane şi nu a aplicat sancţiunile contravenţionale legale, permiţând astfel introducerea în România, cu sustragerea de la plata taxelor vamale, a cantităţii de 4.000 pachete ţigări de diferite mărci, provocând un prejudiciu total de 18.960 lei. 

În aceeaşi zi, lucrătorul vamal l-a favorizat pe Ionel Purice, în sensul că deşi a observat existenţa unui număr de 150 pachete de ţigări marca Ronson transportată  de acesta, nu a luat nici o măsură, provocând un prejudiciu în valoare  de 693 de lei.

 

Alt vameş, aceleaşi metode de lucru

Scenariul pare tras la indigo şi în cazul altui lucrător vamal, Aurica Donţu. Aceasta este cercetată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Pe 25 februarie 2009, Aurica Donţu ar fi  primit de la Liviu Filip Florin Grădinariu suma de 20 de lei pentru ca acesta să introducă în ţară ţigări peste limita admisă. Procurorii DNA Suceava spun că vameşul a efectuat controlul vamal în mod superficial, la a doua tranzitare, „existând şi situaţia în care funcţionarul vamal nu a mai efectuat în nici un fel controlul autoturismului folosit de Grădinariu Liviu Filip Florin şi nu a aplicat măsurile legale faţă de persoana în cauză, în sensul sancţionării contravenţionale, încălcându-şi astfel atribuţiile de serviciu, aspect ce a condus la introducerea în România, prin încălcarea prevederilor legale şi cu sustragerea de la plata taxelor vamale, a cantităţii de 280 pachete ţigări de diferite mărci, provocând un prejudiciu total de 1.307 lei”.

 

Luare de mită şi abuzul în serviciu, infracţiuni la pachet

Aceleaşi două infracţiuni, luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, i-au fost reţinute şi lucrătorului vamal Dan Cozariuc.

El este acuzat că a luat 50 de lei de la Anişoara Voicu, efectuând un control superficial. În urma acestor fapte, femeia a putut introduce ilegal în România peste 3.300 de pachete de ţigări, prejudiciul total adus bugetului de stat fiind calculat la 14.022 de lei.

Anchetatorii au mai început urmărirea penală şi faţă de Eugen Vasile Donisan, fost lucrător vamal. Donisan l-ar fi favorizat pe Ionel Purice, permiţându-i să introducă în România 40 de pachete de ţigări marca Ronson şi 7 sticle de băutură achiziţionate din magazinele duty-free care funcţionau în martie 2009, prejudiciul în acest caz fiind calculat la 522 de lei.

 

Audieri stopate temporar din cauza unor probleme medicale

În acelaşi dosar are calitate de suspect şi Mihaela Toma, actuală Perhinschi. Trimisă în judecată într-un alt dosar, ea este suspendată din funcţia de vameş. Marţi, 7 aprilie, când a fost chemată la sediul DNA Suceava pentru audieri, Mihaelei Perhinschi i s-a făcut rău, motiv pentru care s-a solicitat prezenţa unui echipaj de la Ambulanţă. În final, fosta vameşă a plecat acasă cu un taxi chemat de procurori.

 

Subcomisarul Călinescu este condamnat într-un alt dosar

Subcomisarul George Ioan Călinescu este la al doilea dosar penal instrumentat de procurorii DNA Suceava. În urmă cu aproximativ doi ani el a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare. Infracţiunile din acel dosar sunt asemănătoare cu cele pentru care se derulează verificări în acest moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foşti şi actuali vameşi, dar şi un fost ofiţer al poliţiei de frontieră din PTF Siret, cercetaţi penal de DNA.
 Vizualizări articol: 6784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Foşti şi actuali vameşi, dar şi un fost ofiţer al poliţiei de frontieră din PTF Siret, cercetaţi penal de DNA5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu mai cred abureala cu DNA? trimis de
( 9 apr 2015, 11:11:34
Fiindcă DNA este vârful de lance ale unor răfuieli politico-mafiotice.

Bibliografie: articolul lui Ion Cristoiu din Evenimentul Zilei - „Binomul SRI-DNA nu trece dincolo de simple rotițe în Dosarele de Corupție politică”

„Gigi Becali și George Copos au ieșit din pușcărie mai devreme, eliberați condiționat. Să reamintim că atît Gigi Becali, cît și George Copos au fost trimiși în judecată și, apoi, condamnați, pentru pagube aduse statului prin afaceri de corupție în favoarea lor personală. Primele luni ale lui 2015 ne-au adus în atenție mai multe dosare DNA care țin de un altfel de corupție: Corupția politică. Pagubele aduse statului n-au fost comise în favoarea avutului personal al acuzaților, ci în favoarea partidelor.

Să mă explic, deși am mai făcut-o, dar se vede treaba că presa noastră, fixată pe aspectele de senzație ale cazurilor – zăngănitul cătușelor, arestările preventive abuzive – n-a mai avut timp și inteligență să se ocupe de noutățile aduse de mai multe dosare DNA din ultimul timp.

Ce ne spun esențial Dosarele Microsoft, ANRP, Bunea Stancu, Cristinel Bîgiu, Darius Vâlcov, și, evident, EADS, ținut în sertarele Codruței Kovesi din motive politice?

Spre deosebire de Gigi Becali și George Copos, care au comis ilegalități pentru îmbogățirea lor, în cazurile recente, avem de-a face cu persoane, de regulă politicieni sau demnitari, acuzați de a fi încălcat legea de dragul partidului. Elena Udrea e acuzată că a comis ilegalități pentru a organiza Gala Bute. De impactul Galei Bute a profitat nu numai politicianul Elena Udrea, dar și PDL, partid aflat la vremea respectivă la guvernare. Gestul de a-l aduce pe boxerul faimos Bute să se producă în România a avut menirea de a spori capitalul electoral al PDL. Mai nou, Elenei Udrea i se pregătește o nouă acuzație:
1.1  RE: De ce nu mai cred abureala cu DNA? trimis de
( 9 apr 2015, 11:12:35
Cea de a fi dat banii obținuți din mită mai departe pentru campania PDL.
Autodenunțurile în cazurile Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan, Gabriel Sandu, Gheorghe Florică dau seamă de o moară de produs bani negri în favoarea campaniilor prezidențiale și parlamentare ale PDL. Toate autodenunțurile vorbesc de bani negri duși cu sacoșa lui Vasile Blaga pentru a putea fi folosiți în activitatea politică, în campaniile electorale, îndeosebi.

Un alt dosar, de data asta finalizat cu o sentință, cel al lui Bunea Stancu, liderul PSD Brăila, ne dezvăluie mecanismul de finanțare ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană.

Cazul Cristinel Bîgiu trimite la finanțarea ilegală a campaniei electorale a PNL pe stil vechi. Cristinel Bâgiu, șeful filialei județene a PNL Buzău, trecut la PNL după ce a fost la PSD, a luat o mită uriașă pe care a folosit-o apoi pentru mituirea primarilor din județ în campania din 2008. Deși pînă acum n-a transpirat nimic în presă, sînt sigur că sumele uriașe încasate de Darius Vâlcov nu țin numai de îmbogățirea lui, ci și de rolul de pușculiță al primarului PDL de pe vremuri.

Alina Bica și Horia Geogescu au închis ochii la dosarele ilegale de despăgubiri nu pentru a se îmbogăți ei, ci pentru a face rost de bani pentru partid, PDL, adică.

Mecanismul, devoalat de dosare, e simplu.

Prin anumiți demnitari sau oameni de afaceri, de tipul miliardarilor de carton, partidul face rost de bani negri. Banii negri merg apoi la presă, la institutele de sondare, în panouri electorale, în cheltuielile pentru mitinguri, deplasări și băi de mulțime ale candidatului.

Deosebit de importante rămîn următoarele aspecte:
1.2  RE: De ce nu mai cred abureala cu DNA? trimis de
( 9 apr 2015, 11:15:43
1. Mulți dintre cei care-și asumă roluri de rotițe în mașinăria banilor negri sînt persoane cinstite, dar ambițioase. Strădaniile Binomului SRI-DNA de a face din Alina Bica o persoană coruptă trec dincolo de hotarele ridicolului, pentru a ajunge în teritoriul patologicului dat de frustrările Codruței Kovesi. În realitate, Alina Bica, o excelentă profesionistă a Dreptului, infinit mai bună procuroare decît dușmanca ei din fruntea DNA, e o persoană ambițioasă. Sînt sigur că ilegalitățile comise, dacă au fost comise, au fost condiții puse de Ștabii PDL pentru a fi numită, la rîndu-i, ștabă în Justiție. Nu altfel procedează azi Codruța Kovesi și Livia Stanciu. De dragul rămînerii în funcții și după schimbarea regimului, cele două comit abuzuri în materie de Stat de drept. Cînd le va veni rîndul – și le va veni, să fie sigure! – se va descoperi c-au făcut abuzuri nu pentru a se îmbogăți, ci pentru a parveni politic. Nenorocirea corupției politice stă astfel în faptul – criminal – că impune drept condiție obligatorie a ascensiunii profesionale comiterea de ilegalități și de persoane altfel cinstite.

2. Sistemul nu e de ieri, de azi. E din cele mai vechi timpuri postdecembriste. ACȚIUNILE DNA SÎNT DIN ACEST PUNCT DE VEDERE, SIMPLE RĂFUIELI POLITICO-MAFIOTE, deoarece Sistemul Corupției politice era cunoscut de Binomul SRI-DNA de mult timp. A înhăța acum un demnitar pentru ceea ce a făcut cu ani în urmă și nu pentru ceea ce a făcut recent ca demnitar mi se pare o șmecherie ieftină.
1.3  RE: De ce nu mai cred abureala cu DNA? trimis de
( 9 apr 2015, 11:16:26
3. Marii vinovați nu sînt demnitarii și afaceriștii înhățați de DNA, ci ștabii de la partid, care le-au impus, drept condiție a numirii în funcție, implicarea în mașinăria corupției politice. Ce vedem noi la ora actuală? Că Binomul SRI-DNA înhață doar rotițele Mașinăriei de corupție politică. Cei care au comandat – liderii partidelor și cei care au profitat de banii negri, candidații, nu sînt atinși nici măcar cu o citație.

Dintre toate aspectele campaniei împotriva corupției politice, rezumarea la rotițe fără a ajunge la cei care au pus în mișcare rotițele mi se pare cel mai convingător argument că nu e vorba de o asanare reală a clasei politice, ci de FOLOSIREA LUPTEI ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI PENTRU RĂFUILELILE MAFIOTE DINTRE BANDELE POLITICO-MILITARE DE LA NOI.

O simplă privire asupra ultimelor cazuri te face să tresari revoltat la faptul că Binomul ne crede proști. Numeroase autodenunțuri îl vizează pe Vasile Blaga drept beneficiar al banilor negri din Afacerile Microsoft și ANRP. DNA se grăbește speriat să ne anunțe că Vasile Blaga e cel mai cinstit om din lume. Dosarul Bunea Stancu se referă la banii negri pentru campania lui Mircea Geoană. Mircea Geoană era însă nu numai candidat, dar și șeful PSD la vremea respectivă. Cei implicați în Dosar au fost condamnați. Mircea Geoană și alți ștabi PSD n-au fost tulburați inși nici măcar cu un zvon. Cristinel Bîgiu a luat mită și a dat-o primarilor la ordinul Șefilor PNL de la Centru. Ați auzit cumva de vreun ștab PNL, Partidul Meu, cum îi zice din vîrful buzelor, Imperatorul de la Cotroceni, chemat la DNA măcar ca martor în afacerea de la Buzău?
1.4  RE: De ce nu mai cred abureala cu DNA? trimis de
( 9 apr 2015, 11:17:09
Situația Alinei Bica e revoltătoare. Așa cum am mai scris, Alina Bica pare un caz patologic. Mai întîi că ea pare a fi acționat de una singură în Comisie. Apoi, ea pare a fi dat altora sute de milioane de euro, așa, de dragul de a jefui statul român. E sigur că ambițioasa Alina Bica a închis ochii la anumite dosare în schimbul unei funcții. Cum la fel cred c-a procedat și nefericitul de Horia Georgescu. Binomul SRI-DNA nu trece însă mai departe, pentru a vedea unde au mers banii. El s-a grăbit s-o trimită pe dușmanca Codruței Kovesi în judecată, în timp ce ștabii PDL sînt bine mersi. În cazul Cristinel Bîgiu, liderul PNL Buzău pare să fi acționat de unul singur, fără măcar aprobarea ștabilor PNL de la Centru.

Dacă Binomul SRI- DNA ar fi fost interesat cu adevărat în distrugerea unui mecanism ar fi trebuit o anchetă de proporții (profesionistă, nu cu mijloacele Guantanamo-lui moldo-valah) prin care:

Să se stabilească drumul banilor negri de la rotițe la cei de la manetele mașinăriei de corupție politică.

Să se stabilească drumul banilor de la partide la presă, la institute de sondare, la primari, la societatea civilă, la instituțiile mituite de partide din mita primită pentru a răspunde comenzilor politice.

Binomul SRI-DNA s-a limitat la rotițe.

Se spunea pe vremuri că avem corupție fără corupți.

Acum avem corupție politică fără politicieni. Cînd Binomul SRI-DNA va trece dincolo de rotițe, pentru a ajunge la Stăpînii mașinăriei de Corupție politică, vom putea vorbi de o adevărată Luptă împotriva corupției politice.

Pînă atunci E O SIMPLĂ RĂFUIALĂ ÎNTRE BANDE.
1.5  RE: De ce nu mai cred abureala cu DNA? trimis de
( 9 apr 2015, 11:17:47
N. B După ce Livia Stanciu, președinta ÎCCJ, cea care a mușamalizat Procesul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, a recunoscut că Înalta Curte e un partener de nădejde al DNA, șefa DNA, Codruța Kovesi o confirmă, declarînd într-un interviu recent că :

”Relatia cu instanţele este foarte bună. În special cu Înalta Curte. (…) Încă o dată, aş vrea să apreciez colaborarea cu Înalta Curte şi în special cu doamna preşedinte Livia Stanciu, care a luat câteva decizii manageriale importante. În ultimii ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reuşit să devină cea mai importantă instanţă din România. Este instanţa care dă tonul.”

Vă vine să credeți? Livia Stanciu și Codruța Kovesi recunosc public relația stalinistă dintre procurorii DNA și judecătorii Î.C.C.J. Ce propun procurorii îndeplinesc pe loc judecătorii. Sub lumina care vine, ca de la Răsărit, de la SRI!”
2.   COROLAR trimis de
( 9 apr 2015, 11:30:09
Mai zilele trecute avusei naivitatea și proasta inspirație să supun atenției DNA un caz în care s-au produs GRAVE încălcări are drepturilor fundamentale ale unui simplu cetățean român, aflat în deplinătatea drepturilor și a exercițiului acestor drepturi.
Surpriză: DNA NU ARE TIMP; VREME SAU CHEF de a se apleca asupra spețelor plebeilor din agora.

DNA este un braț armat, vârf de lance în răfuiala mafiotică dintre hoții de cai, care, flămânzi fiind, vor să le uzurpe pozițiile dominante și privilegiile tâlharilor de codru - bunii lor tovarăși din frăția omertică și heteroclită a briganzilor feseniști postdecembriști.

Uimit și dezgustat fiind de franchețea atitudinii de „siktiryou” ce mi-a fost livrată de DNA, mi-am aminitit de vorba unui hâtru:
„Mă kak în prietenia ta dacă nu mi-e de nici un folos.”

Aimintrea, mă kaka în el DNA dacă mie, citizen cu turul ițarilor găurit, nu-mi este de nici un ajutor.
Fiindcă mi se rupe-n paișpe poula ale cărui / căror interese oligarhice le promovează aceastră bizară construcție denumită DNA.
Mă doare fix în kur dacă se ridică de pe scaun blaga ca să se așeze ponta. Sau dacă se ridică de pe tron șova sau dragnea ca să se așeze orban și gorghiu.
Aidontcher.

Asta-i abureală și prosteală pe față, machiată sub rimelul luptei anticorupție.
2.1  RE: COROLAR trimis de
( 9 apr 2015, 11:30:53
Mai zilele trecute avusei naivitatea și proasta inspirație să supun atenției DNA un caz în care s-au produs GRAVE încălcări are drepturilor fundamentale ale unui simplu cetățean român, aflat în deplinătatea drepturilor și a exercițiului acestor drepturi.
Surpriză: DNA NU ARE TIMP; VREME SAU CHEF de a se apleca asupra spețelor plebeilor din agora.

DNA este un braț armat, vârf de lance în răfuiala mafiotică dintre hoții de cai, care, flămânzi fiind, vor să le uzurpe pozițiile dominante și privilegiile tâlharilor de codru - bunii lor tovarăși din frăția omertică și heteroclită a briganzilor feseniști postdecembriști.

Uimit și dezgustat fiind de franchețea atitudinii de „siktiryou” ce mi-a fost livrată de DNA, mi-am aminitit de vorba unui hâtru:
„Mă kak în prietenia ta dacă nu mi-e de nici un folos.”

Aimintrea, mă kaka în el DNA dacă mie, citizen cu turul ițarilor găurit, nu-mi este de nici un ajutor.
Fiindcă mi se rupe-n paișpe poula ale cărui / căror interese oligarhice le promovează aceastră bizară construcție denumită DNA.
Mă doare fix în kur dacă se ridică de pe scaun blaga ca să se așeze ponta. Sau dacă se ridică de pe tron șova sau dragnea ca să se așeze orban și gorghiu.
Aidontcher.

Asta-i abureală și prosteală pe față, machiată sub rimelul luptei anticorupție.

Chiar și din subiectul articolului de mai sus, conjugat cu cazul polițiștilor de frontieră recent condamnați: NU GRIJA EVAZIUNII FISCALE, A CONTRABANDEI ÎI FOUTE PE PROSECUTORII DE LA DNA.
Acești jalnici argați ai potentaților zilei plătesc polița neascultării stăpânirii comisă de acești funcționari cu statut special. Adicătelea în momentul în care s-au schimbat șefii, ei au refuzat, cu obstinație, să trimită peșcheșul și haraciul vamal la NOUA ÎNALTĂ POARTĂ.
Asta e CHEIA afacerii, și nu abureli sforăitoare coafate în luptă anticorupție.
2.2  RE: COROLAR trimis de
( 9 apr 2015, 22:28:53
Stai ca abia le face pomenirea de șapte ani ăstora. Te-or chema și pe tine când, cum și/sau dacă le-o veni bine. N-ai să fii bucuros ce ar putea fructifica din materialele tale. Presupun că știi și legea universală a chimiei: nimic nu se pierde, totul se transformă.
2.3  RE: COROLAR trimis de
(10 apr 2015, 00:14:37
Digeaba, tu săbiuță! Că le-am zmult posibilitatea să mai utilizeze ceva din ... ipotezele ce le-am creionat Io*. (adeverul e că erau tare interesante și veridice cam 99,(6) % )
Adicătelea mi-am declarat petiția ca NEAVENITĂ și i-am dat draaqulu' de țâfnoși.
Io* de așa agiutoare n-am nevoie, că am podu' plin și trebe să merg să-i întorn cu furca să nu mucegăiască poltronii.
Mai bine mă duc cu capul înainte, singur, până în pânzele albe, Ori sparg bolohanii cu capul, ori îmi sparg Io* capul.
Loc de întors nu mai e.
Ori sub scut, ori pe scut.
Jihaaaaad!
Odinu Akbaaar!
3.   Mai ai telefon? trimis de
( 9 apr 2015, 14:23:00
Mai SCHLOSS mai ai vreun numar de telefon valabil ca pe al tau intra numai un robotel.
3.1  RE: Mai ai telefon? trimis de
( 9 apr 2015, 14:27:50
Cartelele telefonice le-am tăiat cu foarfeca și le-am aruncat în foc iar telefoanele le-am dat la cineva să le deie de pomană.
De pomană în Ucraina, ca să aibe ce asculta ÎMPUȚIȚII ĂȘTIA de fabrică dosare penale în cea mai autentică manieră a poliției politice practicată în anii 50 de sandu bejenaru.
4.   Abureala trimis de
( 9 apr 2015, 16:11:23
au descoperit apa calda,sau roata,atat de importanta e stirea,a fost este si o sa mai mai fie coruptie in vami.atat am de zis.bravoooo TETEO.....
5.   Aglomeratie trimis de
( 9 apr 2015, 16:37:24
Sunt unii care mananca rahat turcesc cam cate 10-20 postari/articol.
Luati-va un job, ca nu citeste nici naiba dejectiile voastre! Mai, postace, mai . . .
(nu ti-am zis postanac pentru ca esti basist evident . . .)
5.1  RE: Aglomeratie trimis de
( 9 apr 2015, 18:36:44
Lepră komsomilistă, Io* te țin minte din alte vremuri, IMBECILULE!
Ai mai îndrăznit tu, nichipercea, acum ceva vreme, să te dai chețul de mac și ai înfulecat-o ca un veritabil prostan pesedist posesor de talangă.
Bag-ți capul în propriul koor și inspiră puternic miasma tavarișcilor de la răsărit.
TâNpitule!
(te pune careva să navighezi pe ediția online a ziarului?
te pune careva să citești comentariile?
Marsch în PISDELE mă-tii de buhai prost și dă un leu jumătate pe ediția print!)
5.2  RE: Aglomeratie trimis de
( 9 apr 2015, 19:39:31
Bunicule....ce faci?
5.3  RE: Aglomeratie trimis de
( 9 apr 2015, 21:45:33
Jihad, Andreiewave , Jihad fack!
Cu prosecutori din tagma lui Torquemada, cu juzi asesori din tagma lui Al. Voitin Voitinovici, cu molodeți kaghebiști demni discipoli ai lui vișinescu și ficior.
Jihaaaaaad!
Odinu Akbaaaaaaaar!devildevildevil
5.4  RE: Aglomeratie trimis de
(10 apr 2015, 15:02:16
Eu imi fac bagajele....plec in Suedia si Cehia si ma intorc pe 29 aprile...o zi frumoasa.
6.   AGAIN,and AGAIN... praf in ochi ! trimis de
(13 apr 2015, 23:49:46
Fratilor,cat de prosti ne considera DNA-ul asta veros ?! Toti acesti MAFIOTI de Vamesi,au repetat,si vor repeta la infinit,aceleasi fapte ! MITA... inca mai functioneaza la SIRET,fara taine ! Au mai fost judecati sau condamnati ,,de ochii lumii " .... si Ei,normal,trebuie sa-si scoata banii,platiti regeste avocatii si judecatorii care i-au ,,iertat".... adica,doar i-au mustrat sau achitat ( cazul lui DONISAN ) ! JUSTITIA E OARBA... mai GRAV chiar.... le da sansa HOTILOR si INFRACTORILOR, sa RECIDIVEZE ! UITATI-va la BECALI,COPOS,NASTASE... s-au odihnit,1an,si-au dezvoltat in liniste valentele carturaresti,si..... URAAAA..... inapoi la inselat si furat ! Similara situatie cu vamesii astia..... arunca sume modice opiniei publice,dar,pe tura lor se trecea si cu TIR- ul de tigari ! Stie DNA-ul ce VILE si MASINI au ??!!! Hahahhhh.... ,,canii latra..... ursul trece " !
7.   RECIDIVISTII.... LA PUSCARIEEEEE !tat trimis de
(13 apr 2015, 23:57:23
Ce tot o ,,dam dupa cires", vorba lui D DRAGOMIR... au LUAT SPAGI MEREU,si VOR LUA ! Au repetat incalcarea LEGII.... s-au imbogatit ilicit,fara MUNCA CINSTITA.... au continuat .... se cheama ,,IN FORMA AGRAVANTA ".... NU MAI E LOC DE INTORS..... PUSCARIA DOAR SA- I REEDUCE ! AMIN !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonaci (rețetă din 1865) Miercurea exista obiceiul de a se aduna pe un deal flacaii din sat. Ei striga tot ce au aflat de-a lungul anului despre vecinii lor. In felul acesta, secretele crezute bine ascunse se dezvaluie, iar functia moralizatoare a comunitatii este bine pusa... Citeşte