Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2015 - Anul XX, nr. 82 (5894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri elveţiene

Primăria Suceava a obţinut finanţare pentru modernizarea întregului sistem de iluminat public

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate corpurile de iluminat public din municipiul Suceava care nu au fost modernizate încă vor fi înlocuite cu lămpi cu LED, mult mai economice, care vor putea fi acţionate de la distanţă, printr-un sistem care va fi gestionat direct din sediul primăriei.

„În sfârşit am semnat proiectul pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Suceava, pe fonduri elveţiene. Valoarea totală a proiectului este de 27.027.801 lei, echivalentul a 6.407.881 franci elveţieni. Grantul elveţian este de 22.061.339 lei, iar primăria vine cu o cofinanţare de 4.960.461 de lei”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Prin acest proiect vor fi înlocuite toate corpurile de iluminat nemodernizate din municipiul Suceava cu 3.816 lămpi cu led, iar la sediul municipalităţii va fi montat şi un sistem de telegestiune, perioada de implementare a proiectului fiind de 18 luni.

 

Finanţări de opt milioane de euro, atrase cu o cheltuială de doar 100.000 de euro

Recent, o delegaţie a E.ON Moldova a confirmat faptul că Suceava este singurul oraş din reţeaua pe care o gestionează această companie care a cumpărat sistemul de iluminat public.

„Faptul că am cumpărat iluminatul public, de la E.ON, în condiţii foarte avantajoase, cu 100.000 de euro, ne-a permis să accesăm fonduri europene şi elveţiene de opt milioane de euro. Dacă nu eşti proprietar nu poţi promova astfel de proiecte, pe bani europeni”, a remarcat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, care doreşte să organizeze cât mai rapid licitaţia pentru punerea în aplicare a proiectului, pe care ar vrea să îl finalizeze până la sfârşitul acestui mandat de primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a obţinut finanţare pentru modernizarea întregului sistem de iluminat public.
 Vizualizări articol: 2023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava a obţinut finanţare pentru modernizarea întregului sistem de iluminat public5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bun trimis de
( 9 apr 2015, 14:02:20
Suna bine! Sper sa nu se intimple la fel ca si cu acele camere de supraveghere montate in tot orasul si care sunt nefunctionale!laughing))
1.1  RE: Bun trimis de
( 9 apr 2015, 14:04:06
8 mil. euro X10% = 800.000 euro (partea gusatului!)
1.2  RE: Bun trimis de
( 9 apr 2015, 18:08:04
Dar de lampile din parcurile publice, Arini, sau vis-a-vis de OMV, unde nu mai functioneaza nici 1% si s-au platit bani grei pe sisteme "DESTEPTE", alimentate solar. Daca nu ar fi ramas alea vechi, calcam in toti R-HATII maidanezilor.
Lungule, ia zi, chiar nu ti-a iesit nimic pe un sistem GAUNOS, care nu a functionat nicio saptamana? Cand ai fost seara ultima oara pe acolo?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonaci (rețetă din 1865) Miercurea exista obiceiul de a se aduna pe un deal flacaii din sat. Ei striga tot ce au aflat de-a lungul anului despre vecinii lor. In felul acesta, secretele crezute bine ascunse se dezvaluie, iar functia moralizatoare a comunitatii este bine pusa... Citeşte