Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2015 - Anul XX, nr. 78 (5890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întâlnire

Alexandru Mironov conferenţiază, duminică, la Observatorul Astronomic Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jurnalistul Alexandru Mironov, însoţit de echipa revistei „Ştiinţă & Tehnică” - Marc Ulieriu – redactor-şef, Adrian Nicolae şi Cătălin Beldea - jurnalişti de ştiinţă, va conferenţia, duminică, la Observatorul Astronomic Suceava.

Sucevenii sunt invitaţi, începând cu ora 11.00, la Planetariul Suceava, pentru a afla răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale ştiinţei în cadrul science show-ului interactiv „Marile mistere ale ştiinţei”.

Cum a apărut Universul? Cine suntem, de unde venim? Care sunt tehnologiile viitorului? Ce secrete deține creierul uman? Cum și când vom coloniza planeta Marte și Calea Lactee? Ne vom transforma în cyborgi? Cum ne vom upgrada corpul? Cum va funcționa și ce aplicații va avea ELI-NP, cel mai mare laser din lume? Care sunt marii performeri ai cercetării românești? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care sucevenii vor primi răspuns dacă participă la conferința „Marile Mistere ale Științei”.

Prin intermediul acestei conferinţe (altele asemănătoare vor avea loc în mai multe judeţe ale ţării), cea mai prestigioasă revistă de popularizare a științelor din România, „Știință & Tehnică”, își propune să crească gradul de cunoaștere științifică a tinerilor români și să popularizeze cele mai noi science-tendințe, teorii, prototipuri și tehnologii. În condițiile în care gradul de cunoaștere științifică în rândul tinerilor români este din ce în ce mai scăzut, acest proiect este un demers unic de familiarizare și răspândire a științelor și tehnologiilor în România.

Înfiinţată în anul 1884, revista „Ştiinţă & Tehnică” este cea mai veche şi prestigioasă revistă de popularizare a ştiinţelor din România.

 

Alexandru Mironov, distins cu titlul de DHC al USV

În luna octombrie a anului 2013, Alexandru Mironov a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Distincţia i-a fost acordată lui Alexandru Mironov pentru modul în care a ştiut să se implice în viaţa civică şi în societate, pentru meritele deosebite în domeniul publicistic, pentru susținerea cercetării românești prin opera sa enciclopedică de popularizare a științei și pentru sprijinul acordat tinerilor inventatori și cercetători. Totodată, Mironov a primit acest titlu fiind numit „cel mai vehement avocat al cuceririlor ştiinţifice şi tehnice”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Mironov conferenţiază, duminică, la Observatorul Astronomic Suceava.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Alexandru Mironov conferenţiază, duminică, la Observatorul Astronomic Suceava4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei