Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2015 - Anul XX, nr. 78 (5890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlament

Ardeleanu a iniţiat un proiect de Lege pentru reglementarea drepturilor doctorilor în științe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a anunţat căîmpreunăcu un alt parlamentar liberal, Raluca Turcan, a depus o iniţiativălegislativăîn vederea completării Legii cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitarăa personalului plătit din fonduri publice. Sanda-Maria Ardeleanu a precizat căaceastăiniţiativăvizeazăacordarea sporului reparatoriu de 15% în salariul de bazăpentru personalul bugetar care posedătitlul ştiinţific de „doctor”. Ardeleanu a spus căpropunerea vizeazămai multe categorii profesionale, cum ar fi cadre didactice, jurişti, ingineri etc.. „În prezent, aceştia sunt discriminaţi pentru căşi-au obţinut titlul de doctor dupădata de 1 ianuarie 2010. Sporul prevăzut în propunerea legislativăse acordăpersoanelor care îşi desfăşoarăactivitatea în domeniul pentru care posedătitlul ştiinţific respectiv. Prin aceastăiniţiativădorim săstimulăm creşterea interesului românilor pentru studiu şi pentru parcurgerea tuturor ciclurilor de învăţământ. Ne dorim o implicare mai mare a tinerilor în cercetare, inovare, o profesionalizare a cât mai multor categorii de bugetari pe domeniile lor de expertiză: de la pedagogi pânăla buni jurişti sau economişti”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Ardeleanu a adăugat cădeja Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a luat poziţie şi a anunţat că“Legiuitorul, în acest caz, a menţinut un spor pentru un grup de angajaţi (pentru cei care aveau doctoratul la data intrării în vigoare a modificării legii) şi a anulat posibilitatea obţinerii sporului, compensării, pentru celălalt grup, în condiţiile în care ambele grupuri fac parte din aceeaşi categorie de personal […]. În cazul ambelor grupuri suntem în prezenţa aceleiaşi categorii de angajaţi, care, prin obţinerea titlului de doctorat, se presupune căadaugăun plus de valoare muncii prestate.”Ardeleanu a arătat că prin noua iniţiativălegislativăse propune corectarea acestor situaţii discriminatorii şi punerea în legalitate a acordării drepturilor salariale care se cuvin angajaţilor din sistemul bugetar care au obţinut titlul ştiinţific de doctor dupăanul 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu a iniţiat un proiect de Lege pentru reglementarea drepturilor doctorilor în științe.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ardeleanu a iniţiat un proiect de Lege pentru reglementarea drepturilor doctorilor în științe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire trimis de
( 4 apr 2015, 17:09:10
Cucoana asta isi plateste articolele? Nu e nimeni in redactie care sa-i amintesca faptul ca legea s-a schimbat in timpul guvernarii PDL si ca ea a votat pentru, sau a sustinut aceasta schimbare? Rusine, rusine, rusine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei