Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2015 - Anul XX, nr. 78 (5890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Nouă elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada Naţională de latină şi greacă veche

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă elevi vor reprezenta judeţul Suceava la etapa naţională a Olimpiadei de limbi clasice (latină şi greacă veche), concurs care se desfăşoară la Piteşti, judeţul Argeş, în perioada 3-6 aprilie.

La limba latină, s-au calificat următorii elevi: Elena Grădinaru, Ioan Munteanu, Medeea Theodora Soroceanu, Brenda Diana Lehaci, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, profesor îndrumător Leliana Manolache, şi Andreea Irimia, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, profesor îndrumător Rahila Cuşnir.

La limba greacă veche vor merge la faza naţională următorii elevi: Vasile Gabriel Bălan, Alexandru Vranău, Emanuel Şerban şi Vlăduţ Leţi, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Mitropolitul Dosoftei" Suceava, profesor îndrumător - preot Gheorghe Natu.

Totodată, dintre elevii ajunşi în lotul naţional sunt selectaţi cei care vor reprezenta România la fazele internaţionale ale competiţiei, desfăşurate la Arpino şi la Venosa (Italia).

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, ”Olimpiada de limbi clasice se adresează elevilor capabili de performanţă la disciplinele clasice de studiu, creativi şi cu un orizont cultural de factură umanistă adecvat vârstei, fiind evaluat nivelul competenţelor generale din programă, atins de concurenţi: receptarea textelor scrise în diferite situaţii de comunicare, producerea de mesaje scrise adecvate unor anumite contexte, transferul şi medierea mesajelor scrise în situaţii variate de comunicare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada Naţională de latină şi greacă veche.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nouă elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada Naţională de latină şi greacă veche5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei