Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2015 - Anul XX, nr. 65 (5877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numire

Partidul lui Tăriceanu obţine prin Constantin Harasim primul post în conducerea judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Formaţiunea condusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator, a reuşit să obţină primul post în conducerea judeţului. Asta după ce, în cursul zilei de miercuri, Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care subprefectul Atanasă Nistor a fost schimbat din funcţie, postul acestuia urmând să fie ocupat de Constantin Harasim. Decizia a rămas certă după ce ieri, în Monitorul Oficial, au fost publicate cele două Hotărâri ale Guvernului, una prin care pentru Atanasă Nistor se decide încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei de subprefect, şi alta prin care Constantin Harasim va ocupa acest post din conducerea Prefecturii Suceava.

Deşi funcţiile de prefect şi subprefect sunt apolitice, potrivit legii, numirile celor care le-au ocupat au fost întotdeauna legate de culoarea politică a celor care guvernează sau a susţinătorilor acestora. Astfel se face că în momentul de faţă numirea în funcţia de subprefect a lui Constantin Harasim, susţinător declarat al Partidului Liberal Reformator, a fost făcută, cel mai probabil, în urma negocierilor dintre conducerile acestei formaţiuni politice şi a social-democraţilor, în sensul susţinerii actualei Guvernări PSD şi a asigurării unei majorităţi în Parlament. Cu toate acestea, din discuţiile cu unii dintre liderii social-democraţi suceveni nici unul dintre aceştia nu ar fi ştiut despre o eventuală schimbare a lui Atanasă Nistor (fost membru PSD) din funcţia de subprefect şi de înlocuirea acestuia cu Harasim.

Cea mai mare surpriză a fost însă pentru Nistor, cel care pur şi simplu s-a trezit schimbat din funcţie în condiţiile în care la nivel judeţean nu ar fi existat discuţii în acest sens. Astfel se face că în rândul social-democraţilor suceveni au existat o serie de discuţii cu privire la faptul că în decizia de schimbare a lui Atanasă Nistor nu s-ar fi solicitat şi opinia conducerii judeţene a PSD Suceava, chiar dacă postul este apolitic, aşa cum am mai precizat, postul fiind sacrificat pentru a consolida coaliţia dintre social-democraţi şi PLR (partid care nu este înfiinţat oficial în momentul de faţă). De precizat că venirea lui Constantin Harasim în postul de subprefect nu era aşteptată în condiţiile în care se aştepta ca acesta să fie numit la conducerea Companiei Naţionale a Uraniului, în locul unui alt sucevean, Ioan Moraru. În ciuda tuturor acestor aspecte, se pare că în cele din urmă Constantin Harasim va fi subprefect al judeţului, funcţie pe care a mai ocupat-o timp de aproape doi ani, în perioada în care la guvernare era Uniunea Social Liberală, având susţinerea PNL. Amintim că după ce liberalii au ieşit de la guvernare, Harasim a fost schimbat din funcţie cu Atanasă Nistor, el depunând jurământul în funcţia de subprefect în urmă cu un an.

În cursul zilei de ieri, Constantin Harasim ne-a declarat că numirea lui în această funcţie i se pare normală, „având în vedere că eram printre cei care îndeplineau condiţiile cerute pentru un înalt funcţionar public, având absolvite cursurile în acest sens, dar şi cursuri europene pentru perfecţionarea prefecţilor şi subprefecţilor”. Constantin Harasim ar urma să depună jurământul zilele următoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partidul lui Tăriceanu obţine prin Constantin Harasim primul post în conducerea judeţului.
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Partidul lui Tăriceanu obţine prin Constantin Harasim primul post în conducerea judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai vai vai trimis de
(20 mar 2015, 12:44:21
Vai de noi si vai de voi...Atanasa Nistor n-a priceput nimic din ce i se-ntampla sau ce legatura are dumnealui cu Prefectura...cat despre prima numire in functie al PLR Tariceanu tare mi-e teama ca acest partid va trece foarte repede in opozitie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci țărănești Zilele de post, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „muncel” cu păduri și tot felul de bucate ce vin în gospodărie de la pădure, nu puteau să lipsească mâncărurile de... Citeşte