Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2015 - Anul XX, nr. 65 (5877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani europeni

Aproape 10.000 de agricultori din judeţ au avut de returnat subvenţii încasate ilegal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 10.000 de agricultori din judeţ au primit în ultimii ani decizii de returnare a banilor încasaţi în contul subvenţiilor de la Uniunea Europeană (UE) pe suprafeţele de teren lucrate. Aşa rezultă dintr-o situaţie întocmită de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, privind campaniile derulate în intervalul 2007-2013. Valoarea totală a debitelor a depăşit 15 milioane de lei.

Neregulile au ieşit la iveală în cadrul campaniilor de verificare efectuate de APIA Suceava, atât controale în documente, cât şi controale efective, în teren. În urma acestor verificări s-au descoperite neconcordanţe între suprafeţele declarate şi cele existente în teren ori nereguli în ceea ce priveşte întreţinerea terenurilor. S-au descoperit inclusiv cazuri (234) în care subvenţiile au fost încasate de fermieri decedaţi.

Din cei 15 milioane de lei, banii de returnat, APIA Suceava a recuperat aproape 13 milioane de lei. Cei mai mulţi bani au fost recuperaţi prin compensări, adică din subvenţiile la care au avut dreptul beneficiarii în anii următori.

Având în vedere intervalul mare de timp, 2007-2013, conducerea APIA Suceava nu consideră că numărul de cazuri în care s-a cerut returnarea banilor este exagerat de mare. De asemenea, gradul de recuperare al debitelor este mult mai ridicat decât în alte judeţe.

Cazurile de subvenţii pe suprafaţă încasate ilegal sunt puse şi pe faptul că aceştia au fost anii de pionierat la capitolul ajutoare financiare oferite în această modalitate, prin APIA Suceava, astfel că mulţi dintre beneficiari au făcut mai degrabă erori decât fraude intenţionate. Treptat, de la an la an, problemele de acest gen ar trebuie să fie tot mai reduse. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 10.000 de agricultori din judeţ au avut de returnat subvenţii încasate ilegal.
 Vizualizări articol: 2305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 10.000 de agricultori din judeţ au avut de returnat subvenţii încasate ilegal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci țărănești Zilele de post, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „muncel” cu păduri și tot felul de bucate ce vin în gospodărie de la pădure, nu puteau să lipsească mâncărurile de... Citeşte