Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2015 - Anul XX, nr. 65 (5877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fenomen rar

Eclipsa parţială de Soare de astăzi, vizibilă în Suceava de la ora 10.51

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 50% din Soare va fi acoperit astăzi de Lună, pe cerul Sucevei, ca urmare a unui fenomen astronomic rar vizibil la noi în ţară.

Eclipsa de soare din 20 martie va fi vizibilă doar în faza ei parţială la noi în ţară, maximul pe care românii îl pot surprinde fiind de aproape 55% - procentul de acoperire a Soarelui de către Lună.

În România, eclipsa începe în jurul orei 10:45, are maximul în jurul orei 11:55 şi se termină la 13:05, cu o durată medie pentru ţara noastră de două ore şi 20 de minute. În funcţie de locul observaţiei, acoperirea Soarelui de către Lună va varia, fiind mai scăzută în sudul ţării şi mai ridicată în nord.

Pentru Suceava, eclipsa este vizibilă de la ora 10.51, momentul maxim urmând să se înregistreze la 11.59. Ultimul „contact” al Lunii cu Soarele va fi vizibil la ora 13.08 şi 3 secunde. Eclipsa totală se va vedea de la Polul Nord şi din regiunile învecinate. Locuitorii Insulelor Feroe vor avea parte de o totalitate de maxim două minute şi 30 de secunde, aproximativ aceleaşi condiţii întâlnindu-se şi în arhipelagul Svalbard, conform descopera.ro.

Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va avea loc pe 21 iunie 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eclipsa parţială de Soare de astăzi, vizibilă în Suceava de la ora 10.51.
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Eclipsa parţială de Soare de astăzi, vizibilă în Suceava de la ora 10.513.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Azi au fost două eclipse trimis de
(20 mar 2015, 12:43:18
Prima eclipsă totală a fost dimineață la 8:30 în bazar, când cineva a anunțat că vine garda în control. În 5 minute a dispărut toată marfa de pe tarabe și toate tarabele au fost închise, cu obloanele trase. Eclipsă totală! Au dispărut bazariștii precum Soarele în spatele Lunii.
2.   Media cu patru clase. trimis de
(20 mar 2015, 14:33:01
Mergeti si dati de 8 clase. Astia n-asculta vremea, te mai ia la bascalie cu ochelarii, aveti grija sa nu ardeti retina! Prosti gramada.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci țărănești Zilele de post, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „muncel” cu păduri și tot felul de bucate ce vin în gospodărie de la pădure, nu puteau să lipsească mâncărurile de... Citeşte