Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2015 - Anul XX, nr. 65 (5877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Blocarea autovehiculului şi taxă de 100 de lei pentru nerespectarea noului regulament de parcare de la Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare centru comercial din Suceava, Iulius Mall, a introdus de câteva zile noi reguli privind utilizarea parcării proprii, cu 1.200 de locuri.

Regulamentul, care conţine 17 puncte, a fost deja amplasat pe pancarte vizibile în câteva zone ale parcării, în principal înspre sensul giratoriu, în apropiere de Bazar, unde, de obicei, toate locurile de parcare sunt ocupate de cei care merg să cumpere de la bazarişti, nu de la comercianţii din mall.

Conform acestui regulament, “intrarea în parcarea Iulius Mall Suceava presupune acceptarea prezentului regulament”, fiind specificat clar faptul că întreaga parcare este domeniu privat.

 

Parcarea maşinii la mall, permisă doar după ora 08.00

Chiar dacă magazinele din Iulius Mall se deschid începând cu ora 08.00, sau chiar mai târziu, de la 10.00, în cazul unora, dimineaţă de dimineaţă, de cum răsare soarele, o bună parte a parcării de la mall este ocupată cu sute de maşini, ale celor care merg la Bazar, unde activitatea începe chiar şi de la 4 dimineaţa.

Prezenţa acestora nu a fost niciodată văzută cu ochi buni de cei care administrează mallul, mai ales că, nu de puţine ori, unii şoferi, mai groşi de obraz, nu s-au sfiit să lase maşinile chiar în stradă, în zona sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Energeticianului (după OMV), blocând astfel accesul autobuzelor de transport în comun şi al clienţilor mallului, care încercau să ajungă în alte zone ale parcării din lunca Sucevei.

Tocmai de aceea, conform noului regulament, „intervalul orar în care este permisă parcarea este 08.00-22.00. După această oră, este permis doar accesul autovehiculelor clienţilor Strikers şi Metropolis, care au dreptul la parcare non-stop”.

O altă cerinţă este tocmai cea de respectare a indicatoarelor şi marcajelor rutiere, ceea ce nu prea se întâmplă de obicei, mai ales dacă este o zi aglomerată.

Conform noilor norme impuse de conducerea mallului, viteza maximă de circulaţie este de 5 km pe oră, înălţimea maximă admisă pe sub limitatorii de înălţime este de 2,5 metri şi este interzisă staţionarea autovehiculelor pe căile de acces, pe trotuare şi terase, parcarea în zona destinată persoanelor cu dizabilităţi, forţarea intrării în zone cu acces restricţionat şi blocarea căilor de acces pentru autovehiculele utilitare.

Şoferii sunt atenţionaţi că parcarea este supravegheată video, dar înregistrările video nu sunt disponibile publicului, iar administraţia Iulius Mall nu îşi asumă responsabilitatea pentru integritatea autoturismelor şi a bunurilor lăsate în acestea.

 

Blocarea autovehiculelor şi taxă de deblocare pentru cei care nu respectă regulamentul

Numeroase alte interdicţii sunt impuse pe teritoriul parcării de la Iulius Mall.

De exemplu, este interzis a se lăsa în autovehicule animale nesupravegheate, substanţe inflamabile sau obiecte periculoase; efectuarea de reparaţii auto sau orice activităţi de mentenanţă auto: schimburi de ulei şi antigel sau alimentarea cu combustibil.

Nici maşinile şcolilor de şoferi nu au voie să intre în parcare să efectueze manevre în cadrul cursului auto, alte restricţii fiind impuse autovehiculelor cu gabarit depăşit (tractoare, autocamioane sau alte vehicule cu tonaj ridicat), precum şi acelora cu remorci sau care prezintă vizibil defecţiuni în vederea staţionării pe timp îndelungat.

O prevedere specială vizează maşinile cu anunţ de vânzare, tot mai vizibile în parcarea de la Iulius Mall Suceava, mai ales în zona de intrare, unde uneori sunt înşiruite şi câte 30-40 de maşini cu anunţul de vânzare lipit mare pe geam, de parcă acolo ar fi un târg auto. Drept urmare, staţionarea acestora în parcare este interzisă.

Conform deciziilor luate de conducerea mallului, „nerespectarea regulamentului dă dreptul administraţiei Iulius Mall să blocheze autovehiculul în cadrul parcării cu suportarea de către conducătorul auto a taxei de deblocare de 100 de lei”.

 

Aplicarea amenzilor, amânată temporar

La solicitarea noastră, conducerea Iulius Mall Suceava a venit cu precizări asupra motivelor introducerii acestui regulament, precum şi în privinţa aplicării acestuia: „Pentru că preocuparea continuă a Iulius Mall Suceava este de a oferi cele mai bune experienţe la shopping, s-a decis implementarea unui regulament intern de funcţionare a parcării aferente complexului comercial. Scopul acestuia este de a veni în întâmpinarea clienţilor noştri care vin la cumpărături cu autoturismul, ajutând la utilizarea optimă a locurilor de garare şi la fluidizarea traficului.

Deocamdată, posesorii de autoturisme care staţionează în parcarea Iulius Mall în afara programului de funcţionare nu vor primi amenzi, însă vor fi atenţionaţi cu privire la importanţa respectării regulamentului, astfel încât traficul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Utilizarea parcării Iulius Mall Suceava presupune asumarea şi respectarea tuturor prevederilor din regulamentul intern de funcţionare, care este afişat în locuri vizibile, pentru o corectă informare a şoferilor. Blocarea autovehiculelor este o procedură menţionată în regulament care se va aplica în situaţiile prevăzute de acesta”, se arată în comunicatul transmis aseară de reprezentanţii Iulius Mall Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocarea autovehiculului şi taxă de 100 de lei pentru nerespectarea noului regulament de parcare de la Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 12842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 19 voturi
Blocarea autovehiculului şi taxă de 100 de lei pentru nerespectarea noului regulament de parcare de la Iulius Mall Suceava4.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subscriere trimis de
(20 mar 2015, 11:11:50
Ar trebui reguli asemanatoare si in Kaufland.Efectiv ieri la ora 13.00 cumparatorii nu aveau unde parca. Multi lasa masinile parcate ca in propria lor ograda.Cand au cumparat masina la mana 3,n-au stiut ca n-au parcare.Si eu as vrea un cal ,dar nu am grajd.Rationamernt simplu,nu!
2.   Ilegal trimis de
(20 mar 2015, 11:18:51
Este ilegal sa blochezi rotile sau sa atingi masina celui care parcheaza acolo. Voi puteti anunta politia , iar cei competenti vin si amendeaza , in consiliul local nu este aprobata indisponibilizarea sau ridicare autovehiculelelor , asadar daca ati pus degetul pe masina omului s-ar putea sa platiti bani grei , nu puteti face ce va taie pe voi capul ca sunteti Iulius Mall , daca tot vreti sa faceti ceva luati si va asfaltati strad de acces ca rupe omul masina si educati-va maimutele care stau in parcare sa vorbeasca civilizat cu clientii care se chinuie sa parcheze masinile din cauza acelor "handicapati" care parcheaza la handicapati, plin de cls-uri , s-uri , ml-uri , dar na pt 5 lei maimutele se compromit si pun capul in pamant !
2.1  RE: Ilegal trimis de
(20 mar 2015, 12:51:10
Ilegal pe ...
Vezi daca te dai la comentat fara sa citesti (pricepi) articolul. Sau poate nu faci diferenta intre domeniul privat si public. Hotararile de consiliu se refera doar la domeniul public pentru cel privat poti impune reguli pentru ca este al tau. Si nu te obliga nimeni sa parchezi la ei daca nu esti de acord cu acele reguli. Asa e peste tot in tarile civilizate. De aia vezi masini parcate aiurea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, pentru ca nu sunt reguli sau mai bine zis, nu sunt penalizati cei care o fac. Ia sa vad eu daca mai parchezi acolo cand ramai cu roata blocata si scoti sutica la plata. Mergi la Real sa vezi ce inseamna parcare cu reguli. Este agent de paza care verifica daca ai handicap sau copil in masina cand parchezi pe locurile pentru oameni cu nevoi speciale. Mai mult, au facut si spatiile de parcare mai late ca sa poti deschide portiera la maxim si sa scoti un carucior pt copil sau persoana cu handicap. Si tot se gasesc si acolo bizoni care vor sa lase masinile dupa bunul plac. Avem noi o vorba: "Hotul striga, hoottiii !!!" Nu inteleg ce e cu atata revolta cand tot ce se vrea este sa se parcheze corect pe cele 1000 de locuri. Sau voi ati vrea sa faca drive-though-mall sa cumparati direct din masina sau sa parcati direct pe scarile de acces ?
2.2  RE: Ilegal trimis de
(20 mar 2015, 16:12:40
Ba baiatu , se pare ca tu vorbesti ca sa te afli in treaba , "parcarea e de utilitate publica atata timp cat exista INSTITUTII ALE STATULUI in INCINTA mall-ului " , unu la mana si doi la mana , da , e tarlaua lor dar ei si-a asumat un trafic de masini din moment ce au facut mastodontu asta de parcare care niciodata nu va fi plina doar cu cei care merg in mall , vezi si magazinee care au mai ramas in mall , nu tu nike sau grup inditex,astea fiind spuse cine e da DREPTU sa dea amenda ? tu daca parchezi la mine in curte eu vin si iti blochez roata si iti tai amenda ?laughing tu esti sanatos ? amenda ca ce ? sunt ei institutie a statului ? nu ai voie sa atingi bunul omului , scurt . Da este proprietate privata suna la 112 si ei rezolva pb , ei te amendeaza , NU IULIUS MALL.
3.   Ilegal trimis de
(20 mar 2015, 11:36:23
Styled,nu sunt nici eu de acord cu modul in care vor sa solutioneze cei de la Iulius Mall problema parcarii.In ce priveste dreptul lor de a bloca autoturismele,trebuie sa te contrazic.Este parcare PRIVATA,asa ca in "curtea lor" au dreptul sa faca "ce vrea muschii lor",chiar daca s-ar putea spune ca este de interes public(cam la fel cu un restaurant privat,...etc..!
3.1  RE: Ilegal trimis de
(20 mar 2015, 16:15:51
De indata ce in "curtea lor" isi desfasoara activitatea peste 200 de agenti comerciali plus institutii a statului si-au asumat acest lucru si "curtea lor nu mai e chiar curtea lor , fiind de interes public , dar intr-adevar pot impune reguli dar ei pot doar constata si reclama la 112 nu au voie sa iti atinga masina sau sa te amendeze. Te intreb eu , in calitate de ce dau ei amenda ? Cum sa te amendeze o societate comerciala ?happy Zi-mi mie bresa legala si eu imi cer scuze pentru postare !
4.   OFERTA trimis de
(20 mar 2015, 11:44:07
Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it
4.1  RE: OFERTA trimis de
(20 mar 2015, 17:26:43
Țeapă pentru toți, simplu și repede! Suntem un buboi în continuă creștere! NU este
necesară niciun fel de precauție! Oferim curs gratuit și complet de țepuire de la zero!
Selectăm urgent căutători de proști pentru piața națională și mondială. Plata
câștigurilor realizate este anulată prin siktir formal. Se țepuiește part-time (în timpul
liber) sau full-time, la-'nțelegere. Cerem mârșăvie maximă și dorința de a țepui câte-un bou nou, fremătător. Vă oferim alte ponturi după ce trimiteți textul ''Țeapă'' la
email: spârnela2929@buhuhu.it
4.2  RE: OFERTA trimis de
(20 mar 2015, 18:31:00
Cel mai des meseriile astea ale Miroloaigei le întâlnesc pe via (strada)Ardeatina sau vecchia Pontina.
Se lucrează full time sau part time în funcție de câți bani are clientul.Tot tacâmul,inclus curățenia finală.
Meserii vechi,bani mulți !
Mirela e șefă peste puttane.Logic din moment ce are yahoo.it(Italia)
Frumoase româncuțele noastre !
Dar și proști găsești pe toate drumurile....
4.3  RE: OFERTA trimis de
(20 mar 2015, 21:25:58
Dacă un milion de fraieri ar pune botul la vrăjeala asta ( și ar trimite "info" la mu(r)iela2929 e.t.c., asta află adresele email,de la un milion de fraieri, care sunt vândute cu 3-5 eurocent fiecare. După care milionul de fraieri va fi invadat de spam...
5.   Ajuta-i Doamne trimis de
(20 mar 2015, 13:34:41
ca numai asa poti stopa marlania si gandirea de prelipcan care a infectat sucevenii.
6.   SUCEAVA= RAHAT. trimis de
(20 mar 2015, 14:25:07
PRIMARU` IN PROSTIA CEA LUNGA, SA SPUNA JURIDIC DACA E SPATIU PRIVAT.
7.   Comentariu trimis de
(20 mar 2015, 15:39:39
cel mai mult ma bucura ca i blocheaza pe aia care parcheaza pe marginea strazii,cand dupa bordura este loc de parcare.
sunt unii cre prefera sa se invarta de 3 ori pe langa intrarea mall ului decat sa lase masina la 20 de metri mai incolo.
8.   Pute tot a duhoare de primarie, gen canalizare. trimis de
(20 mar 2015, 17:53:12
Daca e parcare privata, atunci de ce exista statie TPL? De ce au de cerut oamenii teren daca l-au avut acolo? De ce se fac spectacole date de primarie acolo?
9.   Ma chis pe el de mall, pentru mine nu valoreza nic trimis de
(20 mar 2015, 17:59:15
L-ati prins pe Lungu cu garda jos si acum toti sunteti guralivi.
10.   ... trimis de
(20 mar 2015, 19:29:55
E greu sa introduci civilizatia intre primitivi.
11.   Lamuriri trimis de
(20 mar 2015, 20:38:18
Parcarea respectiva este o proprietate privata unde se aplica legislatia in vigoare cu privire la circulatia pe drumurile publice, precum si regulile ce urmeaza a fi mentionate: daca nu stii sa parchezi civilizat, te invatam, daca nu poti sa parchezi civilizat, te ajutam, daca nu vrei sa parchezi civilizat, te amendam.
Amenda o poate da si un politist local, dar tare am impresia ca baietii de la circulatie vor trece pe acolo sa-si faca planul la amenzi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci țărănești Zilele de post, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „muncel” cu păduri și tot felul de bucate ce vin în gospodărie de la pădure, nu puteau să lipsească mâncărurile de... Citeşte