Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2015 - Anul XX, nr. 65 (5877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În decurs de o oră

Viceprimarul de Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a fost schimbat din funcţie, după care a fost reales în aceeaşi calitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Science-fiction de Rădăuţi. Ieri după-amiază, în decurs de circa o oră, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, viceprimarul municipiului Rădăuţi, Tiberiu Epifanie Maerean, a fost schimbat din funcţie, după care a fost reales. Toată povestea a pornit săptămâna trecută, în Biroul Executiv al PSD Rădăuţi, când colegii săi de partid au decis cu 16 voturi „pentru”, o abţinere şi şapte voturi „împotrivă” schimbarea viceprimarului. Apoi, la sfârşitul săptămânii, pesediştii din Consiliul Local au iniţiat o şedinţă extraordinară a deliberativului rădăuţean pentru ziua de joi, 19 martie, şi au întocmit un proiect de hotărâre în acest sens. În urmă cu două zile, miercuri seară, membrii Biroului Executiv al PSD Rădăuţi s-au reunit într-o nouă şedinţă şi au hotărât ca înlocuitorul lui Maerean să fie actualul consilier local cu atribuţii de viceprimar, Simion Sticleţ, după ce în urmă cu câteva zile liderul PSD Rădăuţi, Nistor Tătar, avansase trei nume ca posibili înlocuitori: consilierii Mihai Reman, Gheorghe Simota şi Simion Sticleţ.

 

Tiberiu Epifanie Maerean, 10 voturi, Simion Sticleţ, 8 voturi

Însă şedinţa deliberativului local de ieri avea să dea peste cap toate pronosticurile, chiar dacă debutul acesteia promitea că alegerea noului viceprimar avea să fie doar o formalitate. Votul celor 19 consilieri pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului s-a încheiat cu scorul de 16 pro, 2 contra, în condiţiile în care consilierul PSD Mirela Todorese nu a participat la vot. Imediat după acest moment au fost lansate şi propunerile pentru candidaţii la înlocuire: consilierul Gheorghe Simota l-a propus, aşa cum stabilise partidul, pe Simion Sticleţ, iar Tiberiu Maerean, extrem de relaxat, s-a autopropus, în ironiile celor care participau la întrunire.

Într-o situaţie cum numai la Rădăuţi se poate întâmpla, numărătoarea voturilor a adus stupoare printre o parte din consilieri, în sensul că rezultatul a adus victoria lui Maerean, adică Tiberiu Epifanie Maerean - 10 voturi, iar Simion Sticleţ - 8 voturi, cu menţiunea că Mirela Todorese nu a votat nici de această dată. Imediat au apărut unele voci din sală care au contestat legalitatea proiectului de hotărâre, mai precis a articolului 2, care prevedea abrogarea HCL 100/18.09.2014 privind schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Ciubotariu şi alegerea noului viceprimar, însă Instituţia Prefectului Suceava va decide asupra acestei situaţii. Mai mult, preşedintele Organizaţiei PSD Rădăuţi, consilierul judeţean Nistor Tătar, a afirmat că săptămâna viitoare partidul pe care îl conduce îi va retrage sprijinul politic lui Maerean, condiţii în care cel reales ieri după-amiază va pierde calitatea de consilier local, deci şi de viceprimar.

 

Maerean: „O palmă încasată de Organizaţia PSD Rădăuţi sub conducerea lui Nistor Tătar”

De partea cealaltă, proaspătul viceprimar a fost extrem de acid în declaraţii vizavi de Organizaţia PSD Rădăuţi şi de liderul acesteia: „Consider că ceea ce s-a întâmplat este o palmă încasată de organizaţia PSD Rădăuţi sub conducerea lui Nistor Tătar. Cine nu înţelege că aplicarea legii trebuie să fie o prioritate se înşală amarnic şi va suporta consecinţele. Din păcate, Nistor Tătar nu a învăţat din această lecţie şi a trecut la proferarea de ameninţări, sub aspectul că voi fi dat afară din partid. Ţin să-i amintesc că numele Tiberiu Epifanie Maerean, pe atunci deputat în Parlamentul României, figurează pe lista celor două sute de persoane care au înregistrat la Tribunalul Municipiului Bucureşti formaţiunea PDSR, din care s-a creat actualul PSD. Nistor Tătar a fost adus în PSD în 2011, din PNL, şi a fost instalat abuziv ca vicepreşedinte la organizaţia Rădăuţi şi apoi propus ca unul din potenţialii candidaţi pentru funcţia de primar. Cred că acesta a fost şi principalul motiv al demisiei preşedintelui Organizaţiei PSD Rădăuţi de atunci, Iulian Băncescu. Aşa că din punct de vedere al legitimităţii apartenenţei la această formaţiune politică de stânga, poziţia mea este incomparabilă cu cea a traseiştilor politici, chiar a celor vremelnici aflaţi la conducerea PSD”.   

Din surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, am aflat că grupul PSD din CL Rădăuţi intenţionează ca săptămâna viitoare să organizeze o nouă şedinţă extraordinară cu aceeaşi temă, schimbarea viceprimarului municipiului Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul de Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a fost schimbat din funcţie, după care a fost reales în aceeaşi calitate.
 Vizualizări articol: 3857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 10 voturi
Viceprimarul de Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a fost schimbat din funcţie, după care a fost reales în aceeaşi calitate3.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurili voastri trimis de
(20 mar 2015, 11:03:00
Dă cu virgulă și fracție zecimală periodică mixtă
thinking
Apăi, prima la mânuță, hai să recapitulăm cum e cu politichia în flamboaiantul muncipiu Rottacenum:
- se supără Tătar pe Maerean și-i aruncă de la tovalul obrazului, în ședință publică, sofismul tzărănoiului care tocmai și-a făcut nevoia mare în lanul de popșoi:angry „Io te-am făcut, Io te omor”
Textual, din puțul gândirii aidoma unui furnal rece, negru, adânc și gol, aparținând Tătarului: „Politic a fost numit [n.a. Maerean T.E.] , politic îl dăm jos”

Apoi se trece la vot: 16 pentru demitere, 2 împotriva și o abținere (billy Mirela Todorese).
Apoi se trece la alegerea unui nou viceprimar, grupul PSD propune pe Simion Sticleț iar Maerean se autopropune.
Gloata concilierilor votează cu entuziasm proletar iar din urnă iese un șoșoi mult mai surprinzător decât iepuranul din pălăria scamatorului:
10 voturi – Maerean, 8 voturi – Sticleț și o abținere (tot Mirela).hee hee

Ha, ha, ha, ha!
Până și Carcalete estesurprise stupefiat de rezultat și scapă cu obidă un ohtat de palitruk hârșâit într-ale loviturilor de palat: „Hai bre,doh ne-am adunat aici ca să-l realegem pe Maerean?”

Poate d-ar n-ar fi fost atât de indignat, dom’ ex-inspector școlar general și-ar fi amintit* și ar fi declamat, în retorică ciceroniană, celebra diatribă a lui Farfuridi:
„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!”i dont know
1.1  RE: Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurili voastri trimis de
(20 mar 2015, 11:04:03
Analizând structura politică a consiliului local, rezultă o pondere de 11 consilieri în zona social-democrată (Todorese și Andronachi aderând la PSD iar Maloș activând în acest grup) versus 8 consilieri în zona liberală (inclusiv independentul Ciubotariu).

Apăi dacă din aceștia 11,no talking Todorese s-a abținut, rămân 10.
Îl mai scădem pe Maerean, care n-are cum să fie atât de tâNpit și să-și taie singur craca de sub picioare; rămân 9.
Rezultatul votului spune că pentru Sticleț au votat 8.thinking
Concluzie: o soțietate fără prințip și fără morală!
Nici disciplina de partid nu mai e ce a fost odată, pe vremea lui Năstase, Mârza, Bejinariu, Frunză, Tătar, et ejusdem farinae!crying

Din acest rezultat matematic dătător de fracție zecimală periodică mixtă, cred c-o să devin fan T.E. Maerean.
Cel puțin până pe 31 martie, dată la care C.A. Suceava tranșează speța dosarului 4550/86/2014.

Căci, în spatele acestor spectacole televizate, bătălia se dă cu macetele puse pe masă, iar mizashame on you NU ESTE ÎN NICI UN CAZ funcția de primar interimar – funcție din care să se militeze pentru bunăstarea, prosperitatea și confortul urban al lăcuitorilor Rădăuțiului.
O bătălie între Tătar – din calitatea lui de Master- stăpân de sclavi și Maerean – fost Slave pesedist și care aspiră măcar la statutul de libert.
Dară despre asta ÎNCĂ nu-i vremea îndătinată de grăit, disputa dintre Tătar – „Îl dau afară din partid pe Maerean” versus Maerean – „Solicit excluderea din partid a lui Tătar”, ÎN NICI UN CAZ NU SE VA SOLUȚIONA LA PARTIDUL trandașirilor tri-rozacrucieni.
Cei ce vor tranșa acest răsbel fratricid vor fi …
(sunet de trâmbițe apocaliptice, răpăit de ukulele, țiuit de bagpipes… )
da, Toamnelor și Tomnilor social-democrați, disputa dintre Tătar și Maerean o va tranșa… DNA București! **
AM ZIS!devil
1.2  RE: Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurili voastri trimis de
(20 mar 2015, 11:04:56
Cât despre semnificațiile benefice sau malefice ale acestei epurări în PSD – Rădăuți, grăiască cei direct interesați.
Un lucru e cert: vremea vechii Gărzi social-democrate a apus iar reprezentanții acestora vor urma, implacabil, traseul „asfaltat” de Năstase, Hrebenciuc, Vanghelie, Mazăre, Constantinescu, etc.

Epilog:
„I follow the Moskva
Down to Gorky Park
Listening to the wind of change”hurry up

(Scorpions – „Wind of change”)
(Să nu uiți, Tătare!)
-----
* în locul acestei magistrale ieșiri din scenă, dom ’spector-jeneral preferând să-și afirme opțiune aproprie de a nu participa la circ. De parcă n-ar fi știut domnul Carcalete că încă de la depunerea candidaturii pentru Consiliul Local și-a asumat, benevol, statutul de
1.3  RE: Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurili voastri trimis de
(20 mar 2015, 11:06:06
bufon, paiață, clovn, saltimbanc, etc. în inconfundabilul Colosseum reprezentat derolling on the floor Primăria și Consiliul Local Rădăuți.

** Loki’s prophecy: cel târziu la momentul astronomic al solstițiului de vară, PSD Rădăuți va avea un nou președinte și o nouă garnitură de structuri de conducere.
Despre kharma judicară a lui Tătar nu se pot enunța nici un fel de prognoze, fiindcă niște șoarici judiciari, ce ronțăiau dosare de mare corupție în pimnița Curții de Apel Suceava, au ronțăit și Cărțile Sibiline taman la capitolul rădăuțean al secolului XXI.it wasnt me
Ceamamiilor deșoarici imprudenți!
2.   Chiar nu avem ? trimis de
(20 mar 2015, 11:56:29
Am mai comentat si ieri situatia privind alegerea viceprimarului cu functia de primar pana la alegerea primarului . Situatia creata in consiliul local este intradevar surprinzatoare . Am citit si comentariul lui SCHLOSS_ADLER,si in multe privinte are dreptate si nu numai dar m-a si distrat . Toti cei trei protagonisti au cate o musca pe caciula, asa ca nu ar surprinde pre mult daca previziunile lui SCHLOSS s-ar adeveri.
2.1  RE: Chiar nu avem ? trimis de
(20 mar 2015, 12:12:34
Tot timpul s-au adeverit.
Analiștii și tot felul de prezicători de pe la televiziuni sunt kaka maka în fața lui Taz.
2.2  RE: Chiar nu avem ? trimis de
(20 mar 2015, 14:47:09
Hai sictir mey Piki zis si vicontele taz izman de pamp a lache. Ai un "servici" atat de umilitor, la fel ca al unui degustator de mancare pentru pisici si catei. Chestia cea mai gretoasa mi se pare atunci cand iti pui "personagiile" sa se certe intre ele (adica fantomas , stapler, si jeanbart si inca vreo 30 de pitici redundanti).
2.3  RE: Chiar nu avem ? trimis de
(20 mar 2015, 14:55:11
… / ..- / --. / .. / .--. / ..- / .-.. / .- / --..-- / → apnee → Good night, you brain-sick man, wherever you are !
2.4  RE: Chiar nu avem ? trimis de
(20 mar 2015, 21:02:45
Taz, dă-i prostalăului de câte ori cere, altfel intră în sevraj dilăul și iar îl bagă doctorul la electroșocuri.

NEAGÂGĂ, ia-ți medicamentele prostane!
2.5  RE: Chiar nu avem ? trimis de
(20 mar 2015, 22:02:16
Măi GÂGĂ eu nu mă cert cu nimeni, mai ales cu tine (nu am cu cine, ești prea retardat, și e păcat să te pui cu cretinii). Apropo; pitic e măta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci țărănești Zilele de post, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „muncel” cu păduri și tot felul de bucate ce vin în gospodărie de la pădure, nu puteau să lipsească mâncărurile de... Citeşte