Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2015 - Anul XX, nr. 51 (5863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăieri ilegale

Sechestru pe averea moştenitorului familiei de boieri Cihoski, pentru un prejudiciu de aproape 100.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au anunţat, ieri, că au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile aflate în proprietatea lui Ştefan Ciprian Cihoski, în vârstă de 31 de ani, din Preuteşti, moştenitorul unei mari suprafeţe de pădure, acuzat de tăierea ilegală a mii de arbori, cu complicitatea unor silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni. Procurorii au anunţat că în urma inventarierii efectuate de Direcţia Silvică Suceava – Biroul de Pază şi Protecţie a Pădurilor, a rezultat că tăierile ilegale de arbori din partidele aflate în proprietatea lui Cihoski au cauzat un prejudiciu de 412.852 de lei (4,12 miliarde de lei vechi).

„Ţinând cont de cuantumul mare al prejudiciului cauzat, se impune în vederea reparării pagubei instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile, până la recuperarea sumei de 412.852,5 lei”, au precizat procurorii.

Nu mai puţin de şapte inculpaţi se află în arest la domiciliu în acest dosar, în urma unei decizii a Tribunalului Suceava, după ce prima instanţă, Judecătoria Fălticeni, i-a trimis în arest preventiv. Printre ei se află Cihoski şi şeful Ocolului Silvic Fălticeni, Constantin Barna Nistor. 

 

Tăierile ilegale s-ar fi făcut timp de cinci ani, cu implicarea directă a silvicultorilor

După cum am mai relatat în paginile cotidianului nostru, anchetatorii au date despre 16 tăieri ilegale, făcute în perioada 2009-2014. Toate infracţiunile au fost comise pe suprafaţa de pădure deţinută de Ştefan Ciprian Cihoski, care a fost unicul moştenitor, în calitate de fiu vitreg, al Wandei Cihoski, reprezentanta familiei de boieri cu acelaşi nume, care a deţinut mari suprafeţe de pădure pe raza judeţelor Suceava şi Iaşi.  Anchetatorii susţin că pădurarii, în complicitate directă cu unii şefi, până la nivel de şef de ocol, au marcat ilegal arborii şi i-au trimis spre exploatare în mod fictiv. Practic, masa lemnoasă era tăiată şi vândută de silvicultori, iar banii împărţiţi. Contractele de exploatare, susţin anchetatorii, erau doar încercări de acoperire a activităţii infracţionale cu hârtii.

Proprietarul pădurii s-a declarat doar o victimă în acest caz, venind cu argumentul că a sesizat nereguli organelor competente încă din 2012, iar pădurea era dată în administrarea Ocolului Silvic Fălticeni. El susţine că nu a vrut decât să exploateze legal lemn şi nu avea de unde să cunoască modul în care lucrau cei responsabili să-i administreze pădurea. Procurorii au însă o cu totul altă variantă, bazându-se pe un probatoriu solid din care ar reieşi că Cihoski era principalul beneficiar al afacerii ilegale.

Ştefan Ciprian Cihoski a avut în ultima perioadă calitatea de consilier personal al primarului comunei Preuteşti, Ion Vasiliu.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sechestru pe averea moştenitorului familiei de boieri Cihoski, pentru un prejudiciu de aproape 100.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sechestru pe averea moştenitorului familiei de boieri Cihoski, pentru un prejudiciu de aproape 100.000 de euro4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai vai Pisoschi trimis de
( 4 mar 2015, 16:40:34
Bravo domnilor din justitie!! Luatii banii Boierului pana va ajunge sa vanda ziare la taraba ca de altceva nu-i bun.In 2012 mult a mai suflat fraierul in trambita: Votati pe Nechifor,dar acum nu-l aude d-l Nechifor,votati stan ioan -Deputat,dar Stan nu-l aude,d-l stan sta ca bursucul in vizuina ,mai are ceva sau de oaie si cas de la Nicolaievici,fiind si asta arestat.Singurul care se mai gandeste la BOIER este d-l VASILIU,au si ei ceva interceptari telefonice naspa si se teme sa nu mai vomite cate ceva de prin primarie.Iti dau un sfat chelule!?:mai dute odata la Michidut ala de la manolea,colegul lui Tocanel poate omoara toata justitia ca doar ati mai facut din astea de astavi se intorc toate,dar ulciorul nu merge prewa des la apa javra.n-o mai trimite pe nevastata la Radaseni ca parintele e satul cum e calul de ham de voi.Trimite-o la club singurica.Abia acum are ocazia militianul de LOT sa faca armata cu tine ca mult a mai plans alinuta cand mergeai la curve si le sponsorizai.
2.   Job trimis de
( 4 mar 2015, 17:02:00
Chelule trimiteo pe alinuta la mine, si daca sunt multumit de serviciile ei dau banu, sa iesiti si voi di criza ca imi este mila de tine amaratule
3.   Un idiot trimis de
( 4 mar 2015, 17:05:34
Sa tii bine sapunul in mana sa nu-l scapi jos
4.   Mare consilier al Franarului Vasiliu trimis de
( 4 mar 2015, 19:34:43
Piticule porno mai bine ramaneai la canton sa-ti mai citeasca bunicata povestea Punguta cu doi bani,si sa te speli in lighean ca la puscarie asta vei face si pune-o pe nevastata sa faca exercitii cu vibratorul ei la fundulet.te asteapta zile negre ,nu ti-a prezis michiduta de la manolea sau e prea batran.Alina e tinerica,are buzele ca Bianca Dragusanu,stie sa se descurce cat stai tu 5-10 anisori la racoare.baietii din falticeni o cunosc de cand era la garsoniera la matusa ei,,da da ! Tu pe atunci erai o la.a trista pe la pascani cu o punga de aracet in mana.Nechifore unde estiii!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de praz Ziua de marți, numită și Marțea Încuiată, este ziua în care se respectă aceleași interdicții ca și în săptămâna precedentă. Femeile nu au voie să coasă sau să țeasă pentru a nu fi pedepsite de Caii lui Santoader. De asemenei,... Citeşte