Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2015 - Anul XX, nr. 51 (5863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sfârşit

După lupte seculare care au durat câteva săptămâni interminabile a fost atribuit contractul pentru merele din şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Telenovela de prost gust privind licitaţia pentru atribuirea merelor pentru preşcolari şi elevi în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete pare să se îndrepte spre final. După săptămâni interminabile, reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au atribuit contractul. Câştigător a fost desemnat PFA Amariei Petru, în detrimentul asocierii conduse de SC Parisienne a la Vys SRL Fântâna Mare, firmă aparţinând afaceristului Vasile Savu.

Chiar şi aşa, merele nu vor ajunge în şcoli în următoarele două săptămâni, semnarea contractului fiind programată pentru data de 16 martie. Este posibil ca acest contract să nu fie semnat nici atunci, asta dacă licitaţia va fi contestată la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor.

La cea de a doua procedură de licitaţie finalizată luni, 2 martie, după ce fusese reluată ca urmare a unei decizii a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, au participat aceiaşi ofertanţi ca în noiembrie-decembrie 2014. PFA Amariei Petru s-a oferit să livreze mere la preţul de 2,5 lei/kg, în timp ce oferta asocierii conduse de Parisienne a la Vys a fost de 1,8 lei/kg, ambele preţuri fără TVA. Licitaţia plecase de la suma de 2,9 lei/kg de mere, fără TVA, sumă de altfel cu care s-a făcut atribuirea contractului în luna decembrie către firma de casă a Consiliului Judeţean Suceava, Parisienne a la Vys, controlată de Vasile Savu, un abonat al contractelor din bani publici.

Deoarece asocierea condusă de Parisienne a la Vys a coborât la 62% din valoarea de plecare a preţului licitaţiei, potrivit OUG 34/2006 avea obligaţia să vină şi cu o justificare. Explicaţiile oferite se pare că nu au fost suficient de pertinente, astfel încât contractul a fost atribuit celor de la PFA Amariei Petru.

 

Valoarea contractului, diminuată sensibil

În condiţiile în care contractul pentru livrarea de mere în şcoli se va semna, valoarea acestuia va fi mult diminuată faţă de momentul iniţial. Şi asta pentru că numărul zilelor în care merele se distribuie în şcoli este deja cu mult sub numărul zilelor indicate de reprezentanţii Comunităţii Europene. Valoarea iniţială a contractului era de 1,72 de milioane de lei (400.000 de euro), iar merele trebuie să ajungă la 85.000 de elevi şi preşcolari din tot judeţul. Pentru că numărul zilelor în care elevii vor primi mere a scăzut, valoare contractului de va diminua proporţional.

Asocierea condusă de Parisienne a la Vys a fost declarată câştigătoare în data de 18 decembrie 2014, iar pe 15 decembrie 2014, între firma controlată de Vasile Savu şi Consiliul Judeţean Suceava a fost încheiat contractul de sponsorizare înregistrat sub numărul 27.748, exact în perioada de evaluare a ofertelor.

Potrivit caietului de sarcini, până pe data de 13 noiembrie 2014 trebuia depusă printre alte documente şi garanţia de participare din partea ofertanţilor. Aceasta era în valoare de 34.540 de lei şi trebuia să fie la dosar în momentul deschiderii ofertelor, adică pe 13 noiembrie 2014

Din partea asocierii coordonate de Parisienne a la Vys, firmă controlată de Vasile Savu, poliţa de asigurare îşi începea valabilitatea din data de 14 noiembrie, cu alte cuvinte, cu o zi mai devreme nu avea nici o valoare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava au considerat însă că totul este în regulă, iar procedurile de atribuire a contractului au continuat.

Licitaţia şi-a continuat cursul, iar în mod surprinzător, pe data de 5 decembrie 2014 Consiliul Judeţean Suceava a dispus prelungirea perioadei de evaluare a ofertelor până pe 30 aprilie 2015, fără să motiveze în vreun fel această decizie. Cu toate acestea, la numai o săptămână, pe data de 12 decembrie 2014, Consiliul Judeţean Suceava a publicat pe SEAP anunţul privind organizarea etapei de licitaţie electronică în perioada 17 decembrie 2014, ora 14.00 – 18 decembrie 2014, ora 14.00.

Petru Amariei nu a fost înştiinţat nici un moment că oferta sa a fost respinsă, acesta aflând acest aspect abia după încheierea licitaţiei electronice prin care contractul a fost atribuit asocierii cu liderul SC Parisienne a la Vys.

Amariei a contestat licitaţia la CNSC, iar aici a avut câştig de cauză, procedurile de atribuire a contractului fiind reluate încă din ianuarie 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După lupte seculare care au durat câteva săptămâni interminabile a fost atribuit contractul pentru merele din şcoli.
 Vizualizări articol: 2127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
După lupte seculare care au durat câteva săptămâni interminabile a fost atribuit contractul pentru merele din şcoli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 5 mar 2015, 14:07:49
"După lupte seculare care au durat câteva săptămâni"happy Bravo !
pentru cine nu stie, secular inseamna 'care dureaza mai multe secole'.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de praz Ziua de marți, numită și Marțea Încuiată, este ziua în care se respectă aceleași interdicții ca și în săptămâna precedentă. Femeile nu au voie să coasă sau să țeasă pentru a nu fi pedepsite de Caii lui Santoader. De asemenei,... Citeşte