Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2015 - Anul XX, nr. 51 (5863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filiala Suceava

Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” a înfiinţat grupuri de sprijin la Suceava, Rădăuţi, Câmpulung şi Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR) - Filiala Suceava, organizaţie non-guvernamentală, independentă, apolitică şi fără afiliere profesională, formată din părinţi de profesii diferite care militează pentru păstrarea orelor de religie în şcoli, a înfiinţat recent grupuri de sprijin la Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Reprezentanţii APOR Suceava au precizat că în perioada următoare vor fi înfiinţate grupuri de sprijin şi la Fălticeni, Siret şi Vatra Dornei.

Scopul principal al asociaţiei este acela de a susţine şi îmbunătăţii predarea religiei în şcoală prin susţinerea şi promovarea valorilor religioase atât în rândul elevilor, cât şi al părinţilor. Preşedintele Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” - Filiala Suceava, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, ne-a spus că pe termen scurt obiectivul grupurilor de sprijin ale Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” - Filiala Suceava este de strângere de adeziuni pentru APOR şi constituirea de nuclee la nivelul şcolilor şi liceelor din judeţ pentru mobilizarea părinţilor de a merge cât mai repede la şcolile unde sunt înscrişi copiii lor, să depună cereri pentru ora de religie, ultima zi de depunere a cererilor fiind 6 martie.

 

„Trebuie să-i convingem pe deputaţii şi senatorii noştri din toate circumscripţiile electorale, indiferent de culoarea politică, să voteze responsabil”

În opinia reprezentanţilor Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie”, părinţii trebuie să meargă şi să depună o cerere pentru participarea copiilor lor la ora de religie şi să-i informeze şi pe ceilalţi părinţi despre acest demers. „Trebuie, de asemenea, să-i convingem pe deputaţii şi senatorii noştri din toate circumscripţiile electorale, indiferent de culoarea politică, să voteze responsabil, adică pentru ora de religie. Ne dorim ca părinţii să nu fie puşi în situaţia de a merge în fiecare an să depună cerere, ci cererea să fie depusă la începutul fiecărui ciclu de învăţământ, iar cei care doresc să se retragă să o poată face tot printr-o cerere”, susţin membrii APOR.

Medicul Valeriu Gavrilovici a mai completat că membrii asociaţiei şi membrii grupurilor de sprijin lucrează „la o mapă tematică care să vină în sprijinul parlamentarilor care urmează să dezbată în Parlament punerea în acord a hotărârii Curţii Constituţionale cu legea. Mesajul nostru este următorul: Religia trebuie să rămână în şcoală pentru că face parte din baza formării oricărui copil. Un copil care învaţă de mic în familie şi în şcoală valorile de compasiune, iubire şi toate celelalte lucruri care îl fac bun va deveni un om bun pentru societate şi toată lumea va fi câştigată. Ca obiectiv pe termen lung, ne-am propus să susţinem simbolurile şi valorile religioase în spaţiul public”.

Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” îşi propune să fie aproape de părinţi, apărătoare a celor care sunt interesaţi de educaţia complexă, completă şi de calitate a copiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” a înfiinţat grupuri de sprijin la Suceava, Rădăuţi, Câmpulung şi Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 3315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” a înfiinţat grupuri de sprijin la Suceava, Rădăuţi, Câmpulung şi Gura Humorului1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se vede ca bor e mai presus de lege trimis de
( 4 mar 2015, 12:40:48
va e frica de viitorul vostru nu al copiilor..
cei ce au crescut fara ora de religie dar au fost bine crescuti de parinti..au principii mult mai puternice si clare decat copii din ziua de azi.. ora de religie nu a facut o imbunatatire. si tare vreau sa vad un copil care spune ca a invatat ceva la ora de religie.
fiecare e liber sa creada si sa faca ce vrea. construiti biserici dar spatii de joaca ioc.
Fiecare parinte e liber sa.si duca propriul copil la biserica duminica daca vrea.. si asa sunt mai mult decat suficiente.. interesul e doar al pochilor.
2.   Giordano Bruno trimis de
( 4 mar 2015, 17:24:08
*Giordano Bruno a fost un teolog și filosof umanist italian din epoca Renașterii. Condamnat și ars pe rug de Inchiziție pentru concepția sa panteistă și pentru convingerea asupra infinității lumii, idei considerate eretice, numele lui a devenit sinonim cu cel de victimă a obscurantismului. În mănăstire studiază filosofia lui Platon și Aristotel precum și operele teologice ale lui Toma din Aquino.Fiind încă din tinerețe un gânditor liber și un non-conformist, care nu se împăca cu regulile stricte ale ordinului călugăresc, este nevoit în 1575 să fugă din mănăstire, pentru a scăpa de acuzațiile de erezie ce îi erau aduse.Giordano Bruno susține că stelele sunt asemănătoare soarelui, că universul este infinit. Este însă arestat de Inchiziție si dupa sase ani de detenție, în care timp este supus la nesfârșite interogatorii, fiind acuzat de blasfemie, comportament imoral și erezie, este adus în fața tribunalului inchizitorial, prezidat de cardinalul Bellarmino. Refuzând să-și abjure convingerile, este condamnat pentru erezie și ars pe rug la 17 februarie 1600 în piața "Campo dei Fiori" din Roma.
3.   Galileo Galilei trimis de
( 4 mar 2015, 17:27:29
"Galileo Galilei a fost un fizician, matematician, astronom și filosof italian care a jucat un rol important în Revoluția Științifică. După 1610, când a început să susțină public heliocentrismul, a întâmpinat o puternică opoziție din partea a numeroși filosofi și clerici, doi dintre aceștia din urmă denunțându-l inchiziției romane la începutul lui 1615. Deși la acea vreme a fost achitat de orice acuzație, Biserica catolică a condamnat heliocentrismul ca fiind „fals și contrar Scripturii” . După ce, mai târziu, și-a apărat din nou părerile în celebra sa lucrare, Dialog despre cele două sisteme principale ale lumii, publicată în 1632, a fost judecat de Inchiziție, găsit „vehement suspect de erezie”, forțat să retracteze și și-a petrecut restul vieții în arest la domiciliu."
4.   Nicolaus Copernic trimis de
( 4 mar 2015, 17:34:31
Nicolaus Copernic astronom și cosmolog, matematician și economist, preot și prelat catolic, a dezvoltat teoria heliocentrică a sistemului solar.După o muncă de 40 de ani, a dovedit inconsistența teoriei geocentrice a lui Ptolemeu și astfel a exercitat un puternic impact în mentalitatea Evului Mediu. Astfel, Copernic a demonstrat că Pământul este o planetă ca toate celelalte, dând o lovitură decisivă teoriilor mistice despre existența unei lumi cerești deosebită de lumea pământeană.Doctrina sa heliocentrică a fost completată și dezvoltată de Johannes Kepler și apoi de Isaac Newton, care i-a dat forma definitivă și explicația fizică.Clerul a cerut condamnarea lui Copernic, iar scrierile sale au fost interzise de Biserica Catolică."
5.   Teoria evolutionista trimis de
( 4 mar 2015, 17:58:43
Teorie evoluţionistă – teorie despre dezvoltarea naturii vii începând cu apariţia vieţii pe Pământ. Se referă la caracterul adaptiv al selecţiei, la forţele motrice ale evoluţiei, la corelaţia dintre dezvoltarea individuală şi dezvoltarea istorică a organismului, la direcţiile principale ale procesului de evoluţie, la originea vieţii şi a omului. Baza teoriei evoluţioniste este darwinismul. Fiind o concepţie materialistă, opusă creaţionismului, teoria evoluţionistă s-a dezvoltat în lupta contra teoriilor despre crearea şi invariabilitatea speciilor.Teoria evoluţionistă este principala bază teoretică a biologiei; având ca bază materialismul dialectic, ea însăşi contribuie la progresul gândirii dialectice în ştiinţele naturale.
6.   !!! trimis de
( 4 mar 2015, 20:10:53
100% RADUMAMII=BAISANU
7.   Nu dati foc Romaniei, stati cu razboiul la geam trimis de
( 4 mar 2015, 21:29:28
Cautati si impachetati religia ortodoxa in ISTORIA RELIGIILOR, nu fortati precum democratia in tarile arabe, astia au dat foc pamantului. Restul sunt subiecte pentru facut bani.
8.   Întrebare trimis de
( 5 mar 2015, 00:04:46
Anual, mai mulți copii și adulți se îneacă pentru că nu știu să înoate. Oare ce ar fi mai util să se învețe la școală: înotul sau religie? (Se spune că mulți dintre cei care nu știau să înoate și s-au înecat, au cerut ajutorul divinității atunci când se luptau cu apa pentru viața lor. Le-a fost de folos?)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de praz Ziua de marți, numită și Marțea Încuiată, este ziua în care se respectă aceleași interdicții ca și în săptămâna precedentă. Femeile nu au voie să coasă sau să țeasă pentru a nu fi pedepsite de Caii lui Santoader. De asemenei,... Citeşte