Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2015 - Anul XX, nr. 51 (5863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretomanie

Reprezentanţii IGPR refuză să comunice numele candidatului care se vrea şef peste poliţia din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) se poticnesc când vine vorba să ne răspundă cine este acel singur candidat care s-a înscris pentru funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

De la inspectorul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR-ului, de la care ne chinuim de vineri să aflăm cine s-a înscris la concursul cu pricina, ieri ni s-a cerut să luăm legătura, telefonic, cu şefa acestuia, comisarul Ramona Dabija, directorul Centrului de Informare şi Relaţii Publice.

Aceasta ne-a spus, e drept cu o voce mai suavă, acelaşi lucru: există un singur candidat, însă datele de identificare ale acestuia nu pot fi făcute publice. De ce? - am întrebat a nu ştiu câta oară.

„O să vă explice un coleg de-al meu care vă va trimite răspunsul la solicitarea făcută”, ne răspunde Ramona Dabija.

Răspunsul (aşteptat tocmai de vineri) a venit ieri, prin e-mail, la câteva minute după ce-am vorbit cu şefa purtătorilor de cuvânt din cadrul Poliţiei Române.

Iar în răspunsul semnat de subcomisarul Răzvan Rădoi ni se spune că „s-a înscris un singur candidat”, dar că - atenţie - „informaţiile privind datele personale ale candidaţilor sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”. Adică, judecând după logica subcomisarului Rădoi, dar şi a şefilor săi, toţi candidaţii care participă la concursuri pentru funcţii publice au identităţile protejate. Numai la final, dacă evident câştigă marele concurs, ofiţerii de la Informare şi Relaţii Publice, coordonaţi de comisarul Dabija, pot face public numele câştigătorului.

 

„Menţionăm faptul că înscrierile au loc până la data de 10.03.2015”

Fără dubiu că vom contesta în instanţă răspunsul primit de la IGPR, dar până atunci am observat în răspunsul semnat de subcomisarul Rădoi că nu s-a terminat perioada de înscrieri. Cum adică? Şi mai citim o dată, poate nu am înţeles bine. Ba da, deşi pe site-ul Poliţiei Române se menţionează că înscrierile pentru acest concurs s-au făcut până pe 27 februarie a.c., în răspunsul celor de la IGPR apare următoarea precizare: „Menţionăm faptul că înscrierile au loc până la data de 10.03.2015”. Revenim pe site-ul IGPR şi căutăm anunţul cu prelungirea concursului. Nimic, tot anunţul vechi. O sunăm din nou pe Ramona Dabija. „E o greşeală”, încearcă să îşi scoată colegul din încurcătură.

La câteva minute, primim încă un e-mail de la IGPR, semnat tot de subcomisarul Rădoi. Acelaşi text, mai puţin menţiunea cu „prelungirea perioadei de înscrieri”.

 

Va fi respins singurul candidat înscris?

Toată secretomania creată în jurul acestui subiect de reprezentanţii IGPR nu face decât să întărească semnele de îndoială care planează asupra acestui concurs, despre care se spune că ar fi programat „cu dedicaţie” pentru o anumită persoană. De altfel, concurs e mult spus, întrucât misteriosul concurs constă într-o singură probă: interviu pe subiecte profesionale, la care candidaţii (candidatul în cazul nostru) trebuie să ia cel puţin nota 7. Am reuşit să aflăm că unicul candidat „nu este din judeţul Suceava”. Atât s-a scăpat, vezi Doamne, să ne spună unul dintre ofiţerii IGPR cu care am vorbit, în încercarea de a drege busuiocul.

Toate bune şi frumoase, numai că tot de la Bucureşti vine şi zvonul că „necunoscutul” înscris la concurs nu prea îndeplineşte condiţiile de participare, şi astfel va fi eliminat din start, urmând să fie reprogramată o altă dată de concurs.

Adică, o luăm de la capăt?     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii IGPR refuză să comunice numele candidatului care se vrea şef peste poliţia din judeţ.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reprezentanţii IGPR refuză să comunice numele candidatului care se vrea şef peste poliţia din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de praz Ziua de marți, numită și Marțea Încuiată, este ziua în care se respectă aceleași interdicții ca și în săptămâna precedentă. Femeile nu au voie să coasă sau să țeasă pentru a nu fi pedepsite de Caii lui Santoader. De asemenei,... Citeşte