Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2015 - Anul XX, nr. 51 (5863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiune Apele Române

Primăria Suceava, amendată cu 35.000 de lei în cazul bălţii uriaşe de dejecţii din zona Bazarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Suceava a fost găsită vinovată de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) în cazul bălţii cu dejecţii întinse pe o suprafaţa de peste 100 de metri pătraţi din albia râului Suceava, chiar sub podul de la Bazar.

Ca dovadă că toate acele reziduuri au fost deversate din staţia de epurare a centrului comercial din Lunca Sucevei, staţie de epurare care funcţiona din 2009 fără autorizaţie, stă procesul verbal prin care SGA a trasat mai multe obligaţii Primăriei Suceava.
Prima ar fi să vidanjeze sau să evacueze în reţeaua SC ACET SA Suceava, cu acordul administratorului de reţea, a bălţii cu apă uzată de pe malul stâng al râului Suceava. Termen limită: 5 martie 2015.

A doua: să asigure evacuarea printr-o conductă de la cămin în râul Suceava a apelor pluviale din incinta Bazarului (şi nu prin şanţul săpat manual cu scurgere directă sub pod). Termen limită: 5 martie 2015.

A treia obligaţie a fost aceea ca primăria, prin reprezentanţii săi, să depună documentaţia la SGA Suceava, pentru reglementarea folosinţei de apă a Complexului  Comercial Bazar. Termen limită: 30 martie 2015.

Potrivit reprezentanţilor de la Apele Române, spre sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Suceava a fost sancţionată cu 35.000 de lei, conform Legii Apelor 107/1996, pentru punerea în funcţiune de lucrări construite pe ape sau care au legătura cu apele, fără a deţine autorizaţie de gospodărire a apelor.

Cum totuşi în acel canal colector din care, până acum o săptămână, refulau dejecţiile din Bazar, se deversează în continuare ape uzate, chiar dacă staţia de epurare de la centrul comercial a fost închisă sub sigiliu, reprezentanţii SGA vor încerca să identifice, cu sprijinul ACET, toate persoanele fizice şi juridice din zonă care sunt racordate la reţeaua de canalizare a societăţii de apă şi canal. 

„În secţiunea monitorizată a râului Suceava, din aval de Complexul Comercial Bazar, calitatea apei nu a fost afectată, apa râului încadrându-se în clasa a II-a de calitate”, ne-a transmis în cursul zilei de ieri directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi.

Totuşi, la o singură întrebare nu au răspuns până în prezent autorităţile: de ce din 2009, de când Bazarul deversează ilegal în albia majoră a râului Suceava, nimeni nu a mişcat un deget până acum? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, amendată cu 35.000 de lei în cazul bălţii uriaşe de dejecţii din zona Bazarului.
 Vizualizări articol: 2125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava, amendată cu 35.000 de lei în cazul bălţii uriaşe de dejecţii din zona Bazarului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amenda va fi platita din bugetul local trimis de
( 4 mar 2015, 12:45:10
Primaria primeste amenda.. cetateanul decarteaza..mare smecherie. cetateanul plateste pentru dezinteresul celor responsabili.
De ce nu e amendat cel ce raspunde de aceasta problema si care trebuia sa traga la raspundere vinovatii.. Angajati ai primariei care nu.si fac datoria.. iar noi platim
2.   Ba prostilor! trimis de
( 4 mar 2015, 13:52:16
Cand e amendata primaria, insemna ca platesc toti prostii. La amenzi e in rem , la platit nu se diszunge amenda.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de praz Ziua de marți, numită și Marțea Încuiată, este ziua în care se respectă aceleași interdicții ca și în săptămâna precedentă. Femeile nu au voie să coasă sau să țeasă pentru a nu fi pedepsite de Caii lui Santoader. De asemenei,... Citeşte