Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2015 - Anul XX, nr. 46 (5858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inedit

Toate bunurile din proprietatea privată a unei primării vor fi scoase la vânzare de executorul judecătoresc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie ingrată pentru o primărie din judeţ, care riscă să rămână fără toate bunurile înregistrate în proprietatea ei privată. Primăria din Capu Câmpului este deja în procedură de executare silită după ce a nu a plătit datorii de 1.195.939 de lei către firma Casa Design din Gura Humorului. Deoarece primarul din Capu Câmpului, Gheorghe Cajvan, a refuzat sistematic să achite debitul restant şi s-a sustras şi popririi care i-a fost instituită de executorul judecătoresc, avocaţii celor de la Casa Design au anunţat că vor formula şi plângeri penale pentru abuz în serviciu.

 

De mai bine de trei ani Casa Design încearcă să-şi recupereze banii cuveniţi

Totul a plecat de la o serie de lucrări executate de cei de la Casa Design la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Barbir” din Capu Câmpului în baza unui contract de achiziţie publică semnat în noiembrie 2008. Lucrările s-au finalizat în 2011, iar din facturile înaintate la plată s-au achitat sume nesemnificative.

După ce toate încercările de a se ajunge la un consens au eşuat, reprezentanţii firmei constructoare au ales să se adreseze instanţelor de judecată. Magistraţii le-au dat câştig de cauză celor de la Casa Design, astfel încât au obligat Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Barbir”, dar şi Primăria Capu Câmpului, în calitate de terţ poprit, să plătească sumele datorate, în cuantumul actual de 1.195.939 de lei.

Practic, Primăria Capu Câmpului, în calitate de ordonator de credite pentru şcoală, era obligată să-şi achite obligaţiile restante către Casa Design.

Ultima decizie de acest fel s-a luat în noiembrie 2013, iar în mod normal primarul din Capu Câmpului, Gheorghe Cajvan, avea obligaţia să treacă aceste sume drept arierate pentru a putea fi plătite în momentul în care existau bani la buget sau când Guvernul trimitea bani în teritoriu, aşa cum s-a întâmplat de altfel în 2014, pentru stingerea unor datorii mai vechi.

Din motive necunoscute, aceste sume nu apar drept arierate în bugetul Primăriei Capu Câmpului, iar Casa Design se chinuie, deocamdată fără succes, să-şi recupereze banii pentru care a lucrat.

 

Avocat Ioan Bulboacă: „Nu-l interesează hotărârile judecătoreşti”.

Ioan Bulboacă, avocatul celor de la Casa Design Gura Humorului, spune că primarul din Capu Câmpului refuză categoric să plătească această datorie, motivând că „nu-l interesează hotărârile judecătoreşti”.

„S-a discutat cu primarul în mai multe rânduri. Aceste discuţii au fost purtate atât de către administratorul societăţii pe care o reprezint, cât şi de către executorul judecătoresc. Domnul primar ne-a comunicat că nu vom vedea nici un ban. Din acest motiv ne vom adresa cu o plângere penală la Parchet şi vom cere şi actualizarea sumelor de bani datorate, mai ales că fiecare zi care trece ne aduce un prejudiciu suplimentar”, a arătat avocatul Ioan Bulboacă.

Ieri, în ciuda insistenţelor noastre, primarul Gheorghe Cajvan nu a putut fi contactat. Pe telefonul mobil nu a răspuns, în timp ce telefoanele fixe de la Primăria Capu Câmpului se pare că sunt tăiate, dar în lipsa unei comunicări cu reprezentanţii acestei administraţii locale nu se cunosc motivele pentru care nu există ton la telefoane.

 

Terenuri, păşuni şi imobile din patrimoniul comunei Capu Câmpului vor fi scoase la vânzare

Executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu a precizat că nu s-a mai întâlnit niciodată cu o asemenea situaţie prin încălcarea flagrantă a legislaţiei.

„Este o executare cu probleme în condiţiile în care reprezentanţii Primăriei Capu Câmpului nu catadicsesc să vireze sumele stabilite de instanţele de judecată nici măcar după validarea popririi conturilor. Sincer să fiu, în toată cariera mea nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva”, a mărturisit executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu.

În faţa acestei opoziţii care depăşeşte cadrul legal, Sarmis Câmpulungeanu a anunţat că a trecut la identificarea tuturor bunurilor din proprietatea privată a comunei Capu Câmpului.

Tot ceea ce a fost identificat, mai exact terenuri, păşuni şi imobile, va fi scos la vânzare, iar banii obţinuţi de aici vor fi viraţi în conturile celor de la Casa Design Gura Humorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate bunurile din proprietatea privată a unei primării vor fi scoase la vânzare de executorul judecătoresc.
 Vizualizări articol: 6982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 13 voturi
Toate bunurile din proprietatea privată a unei primării vor fi scoase la vânzare de executorul judecătoresc3.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRIMARUL...DUMNEZEU...! trimis de
(26 feb 2015, 13:04:00
Democratia si Codul administrativ-public a mai scos o specie de individ...numit PRIMARUL DUMNEZEU..., care se perpetueaza...si se inmulteste pe an ce trece( a se citi an electoral). Si uite asa primari gen Olarean, primar gen cajvan...si alte cateva sute chiar mii in tara, in fata carora...nimeni si nimic...nu le poate sta in cale( la figurat...desigur)..! "Pastoresc" comunele si orasele, mai ceva ca mosiile proprii, au incadrat tot felul de...inapti-administrativ, ptr ca cultul personalitatii sa primeze. Si uite asa au ajuns la porsonalitati kripto comuniste gen Dinca (..poreclit Te leaga ), Ioan Popescu ( zis Dumnezeu), Bradescu ( fost Bou Negru ), etc, etc... Si atunci ce sa ne intrebam...? Prefectul arestat...nu a auzit de asa ceva , camera de conturi, etc,etc..? Si sa vezi ce insemna....dictonul folosit dupa alegerile...prezidentiale, citez: " daca nu, acapa cine poate...."..!
2.   Jale trimis de
(26 feb 2015, 14:07:36
Dar oare de ce nu se merge pe fir sa se vada cam cat pamant prins abuziv este in comuna pastorita de acest primar.Si alte nereguli cu pamantul concesionat din partea primariei.
3.   Domn Primar nu mai spui bancuri? trimis de
(26 feb 2015, 19:34:19
Sa il vedeti pe acest primar traseist cum mai spunea el bancuri si isi da importanta cand mergeai la el in comuna. Dar acum vad ca a ramas fara piuit.Dar nu e problema ca are de unde plati dobanzile ca in saraca comuna nu a mai ramas un petec de pamant care sa nu fie concesionat sau arendat pe nimic.Daca vii cu o oferta sa faci o afacere in comuna nu ai loc de acolitii lui.Si apropo parca avea niste utilaje pe la primarie mai sunt sau au fost deja vandute.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pârjoale de cartofi Astăzi este... Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt... pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor... Citeşte