Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2015 - Anul XX, nr. 46 (5858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii de bilanţ

Activitatea DNA Suceava, lăudată la nivel central

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost apreciată de conducerea instituţiei cu ocazia bilanţului care a avut loc marţi la Bucureşti. Laudele au venit chiar de la Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al structurii centrale a DNA.

„Ca urmare a reorganizării asumate şi realizate în anul 2014 a avut loc o impulsionare a activităţii structurilor teritoriale şi o creştere a eficienţei activităţii acestora. Rolul şi contribuţia structurilor teritoriale au devenit din ce în ce mai importante. Trebuie evidenţiată aici investigarea unor cazuri de amploare, cu impact deosebit în rândul societăţii efectuate de colegii din Braşov, Cluj, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Timişoara şi Suceava”, a fost declaraţia Laurei Codruţa Kovesi.

Potrivit datelor de bilanţ, DNA Suceava a întocmit în cursul anului 2014 cinci rechizitorii, prin care au fost trimise în judecată 43 de persoane.

În ceea ce priveşte activitatea de urmărire penală, în raport cu anul 2013, s-a constatat o creștere a numărului de cauze de soluţionat (344 faţă de 216, cu 59,2 % mai mult) şi o creștere de 79,5 % a cauzelor soluţionate (149 faţă de 83).

Cele 149 de dosare finalizate în cursul anului trecut au avut ca obiect infracţiuni de corupţie, infracţiuni din sfera criminalităţii economico-financiare şi infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

„Cauzele au fost extrem de complexe, reclamând un volum mare de muncă, audieri, rapoarte de expertize tehnice, solicitări de la instituții, precum și alte activități, respectiv percheziții domiciliare, informatice, transcrieri de convorbiri telefonice etc.”, a declarat Mihaela Mihai, procurorul-şef al DNA Suceava.

Şi numărul de dosare aflate pe mesele procurorilor anticorupţie a crescut simţitor faţă de 2013. Astfel, în cursul anului trecut au fost înregistrate 211 cauze penale care s-au adăugat celor 133 de cauze penale rămase nesoluţionate din perioada precedentă. Aşa se face că în cursul anului 2014 au fost în lucru 344 de cauze penale, cu 128 mai multe faţă de anul 2013.

În ceea ce priveşte măsurile asigurătorii, procurorii DNA Suceava au pus sechestru asigurător pe bunuri imobile în valoare de 1.429.963 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea DNA Suceava, lăudată la nivel central.
 Vizualizări articol: 5051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Activitatea DNA Suceava, lăudată la nivel central4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Serpent Kaa trimis de
(26 feb 2015, 11:48:59
Now will you tell me the secret of man's red fire?
1.1  RE: Serpent Kaa trimis de
(26 feb 2015, 15:30:32
Who is ... Ciprian Ioan MIHAI ?thinking
(broken heart broken heart yahoo emoticon)
2.   Respect si multumiri ! trimis de
(26 feb 2015, 11:53:16
Pentru activitatea si aportul adus,in numele dreptatii,adevarului si respectarii legii o felicitam pe doamna Procuror Sef DNA Suceava Mihaela Mihai,ii dorim succes in continuare,sa ramana puternica si sanatoasa impreuna cu echipa pe care o conduce cu mana de fier.BRAVO!
3.   Felicitari trimis de
(26 feb 2015, 12:34:08
STIMA si RESPECT doamna Procuror Sef. Speranta este in tinerii ca dumneavoastra. Ca si alte institutii ale statului au fost deschise tinerilor, dar s-au dovedit mai penali ca cei din timpurile de trista amintire. Sa nu cedati, ca oamenii de bine sunt de partea dumneavoastra. Ne rugam sa va tina Dumnezeu sanatoasa si puternica.
4.   DE 10 ORI 10 trimis de
(26 feb 2015, 13:04:24
Numai pentru faptul ca l-ati fixat la domiciliu pe handicapatul care raspunde la numele de vartic,meritati nota 10.
4.1  RE: DE 10 ORI 10 trimis de
(26 feb 2015, 15:10:58
10 cu + ,cind voi auzi ca a incepu tirul pe Floristeanu, Zarujanu, si nu in ultimul rind pe LUNGU
4.2  RE: DE 10 ORI 10 trimis de
(26 feb 2015, 15:57:55
De acord, dar cred ca si nume pomenite anterior in diferite editii ale ziarului, precum M...cu, Kklt, ar treui sa-si mute fortat domiciliul.
5.   Felicitari DNA trimis de
(26 feb 2015, 15:55:55
In ultimul timp se observa o activitate efervescenta si plina de vitalitate referitoare la activitatea DNA.Doamna Kovesi este de felicitat.Se pare ca dupa 25 de ani politicul nu mai influienteaza activitatea procurorilor.Mai mult DNA este sprijinita si incurajata de UE si Statele Unite.Si la Suceava se observa o emulatie dupa numirea tinerei doamne procuror.E vorba de noua sefa DNA Suceava Mihaela Mihai .Este o doamna tinara,ambitioasa si foarte bine pregatita profesional.Sa speram ca baronii locali corupti vor fi trimisi in justitie.
6.   Felicitari DNA trimis de
(26 feb 2015, 21:15:27
Singura institutie credibila din Romania.Felicitari si va rugam sa nu ne dezamagiti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pârjoale de cartofi Astăzi este... Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt... pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor... Citeşte