Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2015 - Anul XX, nr. 46 (5858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şantier pe străzi

Lungu: „Va fi un an de disconfort maxim în municipiul Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de străzi din municipiul Suceava vor fi răscolite de lucrări de apă şi canalizare, pe lângă cele afectate deja, în vreme ce pe alte zece străzi, care includ artere intens circulate, precum bulevardul George Enescu, Universităţii şi Traian Vuia vor fi făcute lucrări de modernizare.

„Va fi un an de disconfort maxim în municipiul Suceava. Fac un apel la înţelegere, sunt nişte proiecte pe fonduri europene, la care contribuţia noastră financiară este de numai 2%. Sunt bani gratuiţi cu care nu ne mai întâlnim”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, din 3 martie vor fi reluate comandamentele săptămânale pentru gestionarea lucrărilor finanţate din fonduri europene - lucrările de apă - canalizare şi de cele de modernizare stradală.

„Mai avem mult de lucru. În proiectul de apă - canalizare au fost prinse 148 de străzi, 65 de străzi au fost finalizate, 43 sunt în lucru în continuare şi mai avem vreo 40 de străzi pe care trebuie să intervenim. Este un proiect care produce foarte mult deranj, dar ne vom implica cu toţii să monitorizăm aceste lucrări şi pe cât posibil să limităm disconfortul produs”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

În condiţiile în care bugetul local al acestui an cuprinde fonduri de 20 de milioane de lei numai pentru reparaţii stradale, lucrările, care vor cuprinde aproape 200 de străzi, vor fi de asemeni resimţite de suceveni ca un element de disconfort, chiar de ele sunt absolut necesare.

 

„Câteodată constat că poate mai bine era să nu fac nimic”

Lucrările care se efectuează în oraş sunt percepute diferit, de la om la om. De exemplu, în vreme ce mulţi şoferi au primit cu bucurie vestea lărgirii bulevardului George Enescu şi a străzii Universităţii, alţii au avut reacţii virulente, condamnând faptul că vor fi tăiaţi teii plantaţi acolo acum zeci de ani, chiar de alţii vor fi plantaţi în loc tot anul acesta.

Nici lucrările de apă - canal ori cele de termoficare nu au fost privite cu ochi buni de o mare parte a populaţiei, din cauza deranjului produs.

„Câteodată constat că poate mai bine era să nu fac nimic. Aşa tot vin oamenii nemulţumiţi că produc disconfort aceste proiecte, că nu mai pot ei ieşi cu maşina...

Dacă nu atrăgeam aceste fonduri europene şi nu făceam aceste lucrări, alţii ar fi spus că de ce nu am profitat de oportunităţile care existau”, a spus edilul sucevean, care a precizat că, împreună cu angajaţii din primărie şi consilierii locali, va face tot posibilul ca lucrările să se execute aşa cum trebuie şi să fie limitat disconfortul produs, pe cât posibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Va fi un an de disconfort maxim în municipiul Suceava”.
 Vizualizări articol: 4180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Lungu: „Va fi un an de disconfort maxim în municipiul Suceava”2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primarul Lungu este "Condamnat" trimis de
(26 feb 2015, 11:17:57
Gura pacatosului adevar graieste.Veste ca DNA va calca Primaria in curand ii da frisoane primarului.Deja vorbeste in termeni adecvati(subconstientul sau lucreaza).
" Eu, ca primar, sunt «condamnat» să accesez aceste proiecte, pentru că nu ne mai întâlnim cu aceşti bani”, a declarat primarul Ion Lungu.Bravo domnule primar,vad ca deja ai prevazut viitorul tau:)).
Dar domnul primar nu se opreste aici.„Va fi un an de disconfort maxim în municipiul Suceava.Si aici ai punctat foarte bine.Dar ai gresit termenul.Nu e vorba de un an de disconfort,ci de 10 ani de disconfort,de mizerie,de bataie de joc fata de acest oras.A fost o brambureala si o nenorocire cu fonduri europene amestecate ,cu sapaturi si asfaltari,haotic,fara nici un plan de organizare a lucrarilor.Si in ultimul rand,banii europeni nu sunt moka.Platim 1,5 miliarde euro pe an cotizatia la UE.Si din banii astia in tara nu se intorc nici 10%.Asa ca sunt tot banii nostrii.

2.   Disconfort, problema de sistem trimis de
(26 feb 2015, 11:54:58
Cel mai mare disconfort va fi in termoficarea orasului. Agentul termic, de la oricare producator de energie termica ar fi, nu poate fi preluat si transportat spre reteaua de termoficare a Sucevei decat prin instalatiile de transport din gestiunea firmei de insolventa, Termica. Rezulta clar ca noua societate, Transagent, ce se doreste a fi infiintata, nu poate avea ca obiect de activitate transportul si distributia energiei termice, ci doar distributia energiei termice, deci ar trebui sa se numeasca Distragent, ramanand ca transportul agentului termic sa fie efectuat tot de Termica. Nici centrala producatoare Bioenergy -"bijuteria" pe lemne, nu poate functiona fara unele facilitati de la Termica. Pacat de distrugerea societatii Termica, a intregului sistem de termoficare din Suceava si a descurajarii consumatorilor, datorita unor greseli din partea Primariei si a celor care au condus la Termica in ultimii 10 ani. Pacat ca centrala Bioenergy nu are autonomia necesara din toate punctele de vedere, inclusiv cea a transportului energiei termice, ca de produs la gard e usor. Pacat ca s-au platit cu bani grei studii cu privire la sistemul de termoficare din Suceava. Greselile si lipsa de viziune pe termen lung si-au spus cuvantul. Consumatorii ar trebiu sfatuiti si ajutati sa-si monteze centrale de apartament asa cum s-a procedat si in alte orase.
3.   Domnule ... trimis de
(26 feb 2015, 12:50:32
nu e problema ca se lucreaza ci felul in care se lucreaza.
In capitale europene se lucreaza fara noroi pe strazi iar costurile sunt mai mici
la noi se scotoceste o strada si se umple de noroi orasul..
afara intai se imprej ☭ ste zona unde urmeaza sa fie sapat sa nu fie permis accesul persoanelor straine.
se monteaza panouri ,indicatoare si lampi pentru avertizare.
curatenie in jurul santierului
si repectarea protectiei muncii

pai la noi ba nene... noroi pana in gat ..stau cu berea pe marginea santului si tevile intinse ca oricine trece isi poate rupe gatu sau accidenta masina
dar cum am mai zis..esti un electrician din epoca de aur
3.1  RE: Domnule ... trimis de
(26 feb 2015, 12:52:15
Angajatii primariei au taiat copaci pe o sticluta de elixir sa faca loc unor parcari..daca ai nevoie iti arat care sunt alea.
4.   Primar.....crocodepresivdobandit...! trimis de
(26 feb 2015, 13:11:26
Stimabile ...edilll... Daca o sa lucrezi pe santiere, cum stii tu , numai intre orele - 11 si 16 , ai toate sansele sa fii declarat persoana nongrata. Inchide o artera definitiv unde se lucreaza 24..din 24 de ore, cu tot cu sambata si duminica, si vei vedea rezultate.. Altfel...se pare ca este ultima ta...sclipire Si vei fi primul primar demis prin...referendum..!
5.   Comentariu trimis de
(26 feb 2015, 15:03:27
disconfortul este necesar daca vrem modernizarea orasului,sa speram caci nu vor fi modernizate strazile stil "calea unirii" unde de altfel asfaltul este ok dar sa se uite d-nul primar si cei din primarie in jurul canalelor....sa nu uitam si de gheoghe doja care intradevar este o strada foarte moderna,daca asa vor aparea toate mai bine lasa-ne asa d-le primar....nu cumva ti-i frica de DNA de incepi sa te plangi de salariu? unde este firma de casa a primariei FLORCONSTRUCT sa toarne ei asfaltul caci din sapatori de canale sau facut mari asfaltatori iar rezultatul este pe strazile din oras....
6.   Remember program apa si canalizare ISPA 2010 trimis de
(26 feb 2015, 15:34:21
"De zile in sir, tot municipiul Suceava este blocat de bataia de joc a celor care fac lucrarile de reparatii, sau mai bine zis a celor care se prefac ca mai repara si ei cate ceva.Niciodata, cel putin in ultimii ani, sucevenii nu au fost atat de mult asediati de bataia de joc a celor care ar fi putut sa lucreze noaptea pe strada principala, la pavelare sau pe programul ISPA prin care se pun conducte noi de apa sau de canalizare. Asta desigur daca le-ar fi trecut prin cap acest lucru altminteri banal pentru "un oras de nivel european". Cum insa nu suntem la acest nivel, ci mai mult intr-un fel de perestroika obsura, firmele care au tocat nervii sucevenilor cu incapacitatea lor cronica de a face lucrari ca lumea au continuat si in ultimele zile sa isi faca mendrele. Au trimis cateva echipe de oameni in toate colturile orasului si s-au apucat sa "bortileasca" si mai tare strazile ca sa mai bage cateva conducte noi. Ca sa arate, chipurile, lumii cat sunt de harnici si de capabili, si-au trimis utilaje in mai multe zone, spunand ca "ataca pe mai multe fronturi". Fara sa le treaca macar o secunda prin cap ca atacurile mai trainice s-ar putea face pe timp de noapte."
7.   Remember program apa si canalizare ISPA 2010 trimis de
(26 feb 2015, 15:38:56
O calatorie cu autobuzul de la Orizont doar pana in zona statiei din fata Shopping City a durat 40 de minute. Coada de masini se intindea de la pasajul CFR de la Burdujeni si pana in apropiere de Sala Sporturilor.O calatorie cu masina pe strada Gheorghe Doja, de la intersectia cu Jean Bart si pana aproape de gara Itcani a durat aproape trei sferturi de ora.Nici la canalizare lucrurile nu se desfasoara mai profesional, echipele firmei Pfeiffer, desi stau mult mai bine din punctul de vedere al stadiului lucrarilor, au grija sa "remedieze" situatia si sa provoace pagube suplimentare beneficiarilor proiectului ISPA, respectiv Primaria Suceava si ACET. Astfel, fie ca mai agata cate o conducta care se intampla uneori sa fie si magistrala de apa potabila, cauzand astfel intreruperea alimentarii cu apa pe zone intinse si degradarea carosabilului, fie solicita oprirea furnizarii apei potabile in anumite zone fara a anunta din timp locatarii in cauza. Scuza firmei, dar si a oficialilor Sucevei, o constituie faptul ca nu exista o harta exacta a retelei de conducte subterane pe teritoriul municipiului, astfel ca utilajele sapa "orbeste", fara a sti dinainte ce gasesc in zonele respective."
8.   Comentariu trimis de
(26 feb 2015, 16:38:40
mai dute la prelipca taranoiule si fa acolo disconfort pe noi lasane an pace sa traim ca neai sufocat de tot.
9.   Poate totusi...in 2015 trimis de
(26 feb 2015, 17:14:58
Ma declar impacat cu disconfortul anuntat,prelipcane.Sper doar ca tu sa ajungi in spatele fileului si asta va indulci putin situatia.
10.   Tu te auzi? trimis de
(26 feb 2015, 18:14:09
Domnule primar, tu te auzi cand vorbesti???? De cand esti primar, o tinem numai intr-un disconfort.....ai pus pavele, le-ai inlocuit, apoi le-ai schimbat cu altele....europene. Apa si canal cu incompetentii de la Pfeiffer care sapa de 5 ori in acelasi loc......bulevarde si strazi nedezapezite, iar dupa topirea zapezilor se transforma in ulite pline de glod.......sa nu mai vorbim de haitele de caini, care sunt capturati periodic si tot periodic sunt lasati tot in oras, dar prin alte zone......
Esti un manglitor , o curva politica si un incompetent. Speram sa dea DNA-ul in tine si familia ta!
11.   No shit? trimis de
(26 feb 2015, 19:01:47
Asta da stire.. Lasa-le naibii de strazi bre, ca oricum la anu' se mai sparge o teava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pârjoale de cartofi Astăzi este... Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt... pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor... Citeşte