Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2015 - Anul XX, nr. 46 (5858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatare

Lungu: Salariile mici expun primarii la corupție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, apreciazăcăsalariul pe care îl are la Primăria Suceava este prea mic, în comparație cu responsabilitățile ce îi revin. Lungu a declarat, ieri, într-o conferințăde presă, căare un salariu lunar net de 3.800 de lei, ceea ce înseamnăaproximativ 10.000 de euro pe an. În opinia primarului, salariile mici expun primarii la corupție, lucru de altfel vizibil mai ales în ultima perioadă, când numărul de demnitari cercetați de DNA crește de la o zi la alta. ”Este adevărat căsalariile sunt mici în toatăRomânia, dar dacăne gândim la responsabilitățile pe care le are un primar, salariul este mic. Sunt alte structuri unde un simplu referent are salariu mai mare decât cel al primarului. Și da, salariul mic poate fi una dintre cauzele care expun primarii la corupție”, a afirmat Lungu.

El a mai menționat că, pe vremea când era director la Combinatul de Celulozăși Hârtie Ambro SA Suceava, avea cel mai mare salariu din  județul Suceava, dar a refuzat sădezvăluie suma la care se ridica. De asemenea, Lungu nu a vrut săspunănici cât considerăcăar fi șpaga minimăde la care un primar ar accepta săriște libertatea sau să-și păteze numele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: Salariile mici expun primarii la corupție.
 Vizualizări articol: 3761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Lungu: Salariile mici expun primarii la corupție1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 feb 2015, 12:23:37
3800 lei sunt putini??? da un om de rand sa se multumeasca cu salarul care il ia???
1.1  RE: Comentariu trimis de
(26 feb 2015, 15:12:40
GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE
2.   Si pe altii trimis de
(26 feb 2015, 12:43:18
Dar 1200 lei, nu-i expune la coruptie si pe medici, pe profesori, si inca pe multe alte categorii sociale? Si orice medic sau profesor ar putea fi primar, dar invers...NU PRIMARII sunt o categorie sociala indispensabila, ci cei pe care, politicile salariale mafiote ale partidelor politice, i-au adus la sapa de lemn. Asa ca...ciocu'mic, dom'primar!
3.   După buget!...Mică, sărut mâna, coane Fănică. trimis de
(26 feb 2015, 12:51:19
''Nu-i vorbă, după buget e mică, aşa e... decât tu nu eşti băiat prost; o mai cârpeşti, de ici, de colo; dacă nu curge, pică... Las' că ştim noi!''
4.   La munca!!! trimis de
(26 feb 2015, 13:06:21
Dar cine te-a obligat, mai Lungule, sa fii primar?Cand ti-ai depus candidatura nu stiai ce leafa o sa primesti?Ai umblat cu ,,saru-mana"sa te voteze lumea iar acuma faci nazuri.Ar fi bine sa-ti dai demisia si sa te angajezi la o firma care sa ta plateasca cu salarul minim pe economie pentru 10-12 ore/zi.
4.1  RE: La munca!!! trimis de
(26 feb 2015, 13:11:38
Super CORECT. Sa-si de-a demisia daca crede ca-l angajeaza cineva pe un salariu mai bun.
4.2  RE: La munca!!! trimis de
(26 feb 2015, 13:14:22
il iau eu la mine sa.mi spele sosetele
4.3  RE: La munca!!! trimis de
(26 feb 2015, 15:53:01
:)
Si il platesti tu cu 3800? Pai merita asta mai mult decat salariul minim?
5.   Domnul Lungu si coruptia trimis de
(26 feb 2015, 14:45:43
Gura pacatosului adevar graieste.Prima data spune ca salariu de 3800 lei net pe luna este prea mic pentru el.Apoi ca salariul mic poate fi una dintre cauzele care expun primarii la corupție.Ce sa intelegem noi de aici?Stim toti ca sefii administratiei locale si centrale nu stau in salar care nu reprezinta nici banii de tigari.Sunt si o serie de privilegii pe care le platim tot noi.Masina de servici,sofer,deplasari in strainatate cu diurna,conferinte nationale,intruniri tovarasesti si toate alea.Concret anul trecut un cunoscut ziarist a relatat episodul "când maşina de serviciu a Primăriei Suceava, VW Touareg, cu numărul de înmatriculare SV-20-PMS, a fost folosită de fiul edilului, Petrică Lungu, pentru a se deplasa la Aeroportul Otopeni, de unde a zburat în vacanţă la Barcelona".Mai sunt si cele doua restaurante .De unde atata opulenta frate cu 3800 lei pe luna????
6.   Dosarul Lungu trimis de
(26 feb 2015, 15:07:31
Zilele astea m-am intalnit cu colegi,prieteni,cetateni.Principala problema pe care am discutat-o este cand intra DNA la Primarie.In acest context am auzit foarte des un nume.Si anume Ioan Ciutac.Am aflat ulterior ca este varul primarului si secretarul primariei.De asemenea este cunoscut sub numele de colonelul ciutac,nu stiu de ce.M-am uitat de curiozitate pe declaratia de avere din 2012 a domnului Ciutac.Ce am constatat ca domnul Ciutac are teren cumparat in foarte multe locuri:Tisauti,Suceava,Bosanci totala ar fi de 3,5 ha.De asemenea are casa in Bosanci,apartament in Suceava si casa in Suceava.
Mai are un VW din 1997.Si aici am sa redau comentariul unui coleg de forum si anume Likleaks."Ciutacule crezi ca daca vii cu un vw ponosit la servici nu stie lumea ce marlanii ai facut cu cumatru Lungu"?
7.   Dosarul Lungu trimis de
(26 feb 2015, 15:10:50
In acelasi context cu cele spuse mai sus am sa-mi permit sa redau comentariul unui cititor de pe blogul unui foarte cunoscut si apreciat ziarist:
"Ioan Ciutac, Talleyrand-ul din carpe de plutonier, eminenta cenusie, este un fel de " Arhiva Secreta " in deplina conservare si ocultizare. Sub masca omului modest si onest se ascund monstrii si catastrofe. Probabil gradul lui acum este de "general in rezerva", iar averea colosala este securizata in insule exotice. Palatul fitos din zona zero barat a targului este doar un bordei diversiune pentru naivi. Acesta stie exact harta tuturor scheletilor si " mortilor vii " din zidurile igrasioase ale administratiei ultimelor decenii din Suceava. Este vorba de peste una suta de milioane de euro. Daca Ciutac este pus la zid si vorbeste, Primaria nu ramane nici macar cu paznicul de noapte".
8.   Dosarul Lungu trimis de
(26 feb 2015, 15:18:14
Am retinut din comentariu fraza cu palatul fitos din zona zero barat a targului.Interesant ca si Likleaks,colegul nostru de forum comenteaza aceasta vila.
" TOVARAS COL cIUTAC,spune ca vila( blocul) de langa finante ti la construit moka cel cu parcarile".Sincer sa fiu pana acum habar n-aveam de acest personaj.Dar din ce observ e un personaj foarte interesant din Primarie.Probabil ca mai sunt si alte multe personaje.
9.   Sa fie dreptate trimis de
(26 feb 2015, 15:43:11
Se vede din comentarii de ce avem bivolul asta in fruntea primariei.Oameni care scriu cu frica si culmea, cu o vaga urma de respect ,obedienti,pupincuristi si lista epitetelor poate continua in aceeasi nota mult si bine.Ca sucevenii nu prea au avut alternativa pentru primarie e adevarat,ca sucevenii sunt neinformati iar e adevarat,ca sucevenii isi vand constiinta pe atentii electorale...e si asta adevarat.Cum D-zeu insa,a ramas bourul asta aproape 12 ani in fruntea primariei ? In perioada primului mandat batea orasul cu pasul si interactiona cu oamenii,In al doilea mandat a aparut tot mai rar,dragostea sucevenilor devenind atat de sufocanta incat n-a mai putut sa respire acelasi aer cu ei.Din garajul casei direct in garajul primariei si retur.Comunicarea cu cetatenii a devenit asemanatoare cu ce se poate vedea in filmul 1984 al lui George Orwell.TELEVIZORUL!!! Cine are ochi sa vada si minte sa inteleaga,prelipcanul nu poate privi spre camera de filmat, IMPUNGE doar,cu o privire vinovata.Nu stiu daca DNA are vreo surpriza pentru domnia sa,insa,la averea la vedere pe care o are si avand in vedere ca are un salar de mizerie,cineva ar trebui sa se sesizeze.
Intr-un final hai sa vedem cu ce ne-am ales ca municipiu dupa 25 de ani de....nici nu stiu cum sa-i zic.
Suceava NU ARE : UN CINEMATOGRAF,UN STADION,UN TEATRU,O FILARMONICA CAT DE MICA,O SALA POLIVALENTA,O ZONA DE AGREMENT,...completati voi de aici.
Cum poti sa scrii cu o urma de respect la adresa acestui IMPOSTOR de primar care IMPUNGE si ni se adreseaza cu DRAJI SUȘEVENI !
10.   Leafa mica? trimis de
(26 feb 2015, 18:05:42
Domnule primar,....nu mai ies combinatiile cu pavele??????? de frica DNA-ului???? Poate ne spuneti si noua, cum si din ce bani ati cumparat hotelul Central si magazinul Taylan.....
11.   Sa-ti fie rusine.. trimis de
(26 feb 2015, 19:35:29
...ar trebui sa ai putin bun simt, cand declari ca e mic salarul de primar. Asta e culmea nesimtirii fata de oameni care castiga minim pe economie, oameni incadrati cu 2, 4 ore, profesori debutanti , medici debutanti, asistenti universitari, invatatori, vanzatori ambulanti in piete care manca ce castiga si deabia le ajung banii de la o zi la alta, taranii care cu greu isi vand produsele in piete pentru ce frig... dar nu ai, pacat, te-a votat lumea degeaba. Gandestete ca ai ajuns primar ca asa a vrut poporul si a crezut in tine si tu ce i-ai oferit? frig, drumuri proaste, mall-uri in cartier , multe pavele si o mare lipsa de locuri de munca. Poate te ajuta DNA-ul sa-ti amintesti ce ai facut pentru noi cei care te-am votat de 3 ori.
12.   O demisie trimis de
(26 feb 2015, 19:37:41
ar fi favorabila daca tot consideri ca atributiile tale sunt pre mari pentru banii pe care ii ridici.
13.   Comentariu trimis de
(26 feb 2015, 19:49:13
Fara comentarii ! Ma mir ca nu te trasneste D-zeu ! Poate DNA-ul ?
14.   Mai aveți și nerușinarea să vă plângeți ... trimis de
(26 feb 2015, 20:04:42
Videanu, Pinalti, Udrea, etc, etc au avut salarii mici?
Cum se explică neconcordanța uriașă între salariile mici ale profesorilor si doctorilor și averile voastre nesimțite? Am să-mi răspund singur: nu mai e un secret pentru nimeni că a „face politică” este sinonim cu „a jefui”, a te îmbogăți rapid din bani publici, din afaceri murdare cu șpăgi de milioane.
Mai aveți și nerușinarea să vă plângeți de salarii mici!
15.   0 minte trimis de
(26 feb 2015, 21:04:07
Stai cuminte ca vine DNA si i.ti mareste salariul. Da prost mai esti!
16.   Impresie trimis de
(27 feb 2015, 08:13:37
Primarul Sucevei mi-a creat imaginea acelei "gospodine" care are permanent casa rascolita, niciodată nu are lucrurile puse la locul lor, si de cate ori o vizitezi începe sa se planga câtă treaba face ea si câtă treaba mai are de făcut, dar de fapt ea nu face nimic ci doar tine casa rascolita.
17.   MI-E MILA! trimis de
(27 feb 2015, 09:43:47
Oameni buni, cine vrea sa-l ajute pe acest Primar, sa ne organizam si sa-i facem donatii ca dumnealui ne da sarmale sa-l votam. E un om generos din saracia ce-o are.
El saracul n-a stiut ca va avea un salariu de mizerie cand a candidat la aceasta functie, credea ca-o sa seneze doua, trei hartii si sa bea niste cafele la sedinte.

Poate cineva care îl cunoaste pe fiul lui sa roage sa-i mai dea niste bani, ca viata e grea.

Multumesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pârjoale de cartofi Astăzi este... Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt... pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor... Citeşte