Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2015 - Anul XX, nr. 46 (5858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget

Sumele încasate de Finanţele sucevene în 2014 au fost de peste 300 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sumele încasate de Finanţele sucevene în cursul anului trecut se ridică la peste 300 de milioane de euro. Potrivit unui raport prezentat de prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, în şedinţa de ieri a colegiului prefectural, bugetul general consolidat total administrat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în judeţul Suceava în cursul anului trecut a fost de 1.369,56 de milioane de lei, cu peste 130 de milioane de lei mai mare decât în 2013.

Din raportul prezentat de prefect a reieşit faptul că cele mai mari venituri au fost înregistrate din încasările la bugetul de stat, exclusiv sumele încasate din vamă, respectiv 605,88 de milioane de lei, venituri mai mari decât cele din anul 2013, când suma înregistrată a fost de 526, 86 de milioane de lei. De asemenea, la bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate s-a încasat o sumă de 218,71 de milioane de lei, în timp ce la bugetul Asigurărilor Sociale de Stat  suma încasată a fost de 527,99 de milioane de lei. Nu în ultimul rând, suma încasată la bugetul Asigurărilor pentru Șomaj a fost de 16,98 de milioane de lei. La toate bugetele prezentate anterior, sumele încasate în cursul anului trecut au fost mai mari decât cele din 2013.

Florin Sinescu a mai precizat că în cursul anului trecut, Finanţele au administrat în judeţul Suceava 48.823 de contribuabili, din care 23.193 au fost persoane juridice, 18.417 persoane fizice și 1.697 de alţi plătitori. 

În raport se mai artă că pentru recuperarea datoriilor către bugetul general consolidat au fost aplicate măsuri de executare silită în urma cărora s-a încasat o sumă totală de 126 milioane de lei.

 

La sfârşitul anului trecut în judeţul Suceava erau 925 de firme cu participare străină la capital

Prefectul a mai arătat că pe parcursul anului trecut, în urma activităţii de inspecţie fiscală au fost realizate 1.372 de acţiuni de control la persoane juridice din judeţul Suceava, sumele suplimentare nete atrase la buget fiind de aproape 165 de milioane de lei. Inspectorii fiscali au efectuat şi 1.136 de controale la persoanele fizice, sumele nete atrase fiind în valoare de  6,6 milioane de lei.

Florin Sinescu a mai declarat că la finele anului trecut numărul total al firmelor în funcţiune din judeţul Suceava era de 29.577, din care 18.293 erau persoane juridice şi 11.284 erau persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale sau individuale. La sfârşitul anului trecut, în judeţul Suceava funcţionau 925 de agenţi economici cu participare străină la capital. Cei mai importanţi investitori străini în firmele din judeţul Suceava provin din Italia, Germania, Austria, Spania şi Franţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sumele încasate de Finanţele sucevene în 2014 au fost de peste 300 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sumele încasate de Finanţele sucevene în 2014 au fost de peste 300 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care e surpriza? trimis de
(27 feb 2015, 02:45:34
Oricine spune ca judetul e sarac minte! Ce e asa de greu de crezut? Banii aia mereu au fost acolo, in fiecare an au fost acolo, poate nu exact la fel de mari, poate mai mari, poate un pic mai mic. Dar ce se intampla cu banii?
Raspuns: "Dispareau in conditii misterioase".

Dar cum anul 2014 a fost anul DNA si 2015 se pare ca va fi la fel, politicienii nu mai risca sa bage mana in borcanul cu miere de teama ca cainele de paza va mirosi urma pana la ei in pestera.

Credeti-ma pe cuvant, banii mereu au fost acolo! Problema e ca trecea prin prea multe maini.

Acum, e clar ce avem de facut sau ce ar trebui sa facem: sa luam urma banilor din anul 2013 si poate mai devreme si sa investim mai mult in orasul asta ca are nevoie de multe!

Grija e: ce sa faci cu banii astia in plus? Daca ai fi un primar care s-a ocupat cu asfaltarea in 80% din mandat, raspunsul ar trebui sa fie clar: sa nu ia deciziile primarul! Banii aia trebuie investiti in ce are nevoie orasul acesta: de exemplu in medicii de la spital care mereu sunt in numar mic si pleca numai dupa practica ca nu castiga nimic din salariul care e cel mai mic din zona. Sau ar putea termina cinematograful ala din centru ca a devenit o rusine sa te numesti un oras fara unul. Sau sa adaugi canalizare in zonele din oras in care nu este. Un DNA serios care sa se ocupe cu cazuri de coruptie si in acest judet ca sa fim siguri ca banii aia vor veni si la anul.

Avem o groaza de nevoi, aparent avem si bani acum. Deci poate ar fi cazul sa investim in ele in sfarsit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pârjoale de cartofi Astăzi este... Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt... pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor... Citeşte