Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2015 - Anul XX, nr. 46 (5858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Dependenţi de ecran”

Elevi şi părinţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, încurajaţi să renunţe la calculator şi televizor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Părinţilor „Pro Educaţie” Suceava, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, demarează, în perioada februarie – mai 2015, proiectul ,,Dependenţi de ecran", în cadrul proiectului fiind implicaţi 200 de elevi, 400 părinţi și cadrele didactice ale Şcolii Nr. 8.

Iniţiativa își propune să informeze părinții elevilor despre riscurile la care se expun copiii prin utilizarea excesivă a calculatorului şi televizorului, mai cu seamă când aceasta se desfăşoară în primii ani de viaţă.

Printr-un acord semnat, părinții implicaţi în proiect vor renunța o zi pe săptămână la televizor şi calculator. Timp de patru săptămâni ei vor desfășura cu copiii alte genuri de activități, de la plimbări în aer liber, lectură, la jocuri şi activități sportive. Vor fi urmăriți în mod special copiii ai căror părinți au acceptat implicarea în proiect și vor fi făcute observații asupra modului cum se comportă şi cum își concentrează atenția la ore.

Potrivit prof. Lăcrămioara Vartolomei, preşedintele Asociaţiei Părinţilor „Pro Educaţie” Suceava, „proiectul se va finaliza cu un studiu privind efectele calculatorului şi televizorului asupra copiilor, cu aducerea la cunoştinţa opiniei publice, a părinților, a comunităţii, asupra pericolului pe care televiziunea şi internetul îl reprezintă pentru sănătatea mentală a tinerilor. <Cât de importantă este dezvoltarea și educarea copiilor, astăzi, în anul 2015, printre atâtea ispite și provocări?> sau <Cum răspundem ca profesori, cum ar trebui să procedăm ca părinți, pentru a transmite copiilor și tinerilor o educație sănătoasă și armonioasă care să dezvolte atât mintea, cât și trupul?> sunt întrebări la care dorim să găsim răspuns”.

Activităţile propuse în proiect sunt: „O zi fără televizor şi/sau calculator”, „Siguranţa pe internet” şi „Impactul publicităţii asupra copiilor”.

Proiectul are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi părinţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, încurajaţi să renunţe la calculator şi televizor.
 Vizualizări articol: 2443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi şi părinţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, încurajaţi să renunţe la calculator şi televizor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pârjoale de cartofi Astăzi este... Miercurea Strâmbă, zi în care sunt pedepsiți toți cei care muncesc la câmp. Ei sunt... pociți, adică li se strâmbă gura și nu mai pot reveni la înfățișarea normală decât dacă în anul următor... Citeşte