Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2015 - Anul XX, nr. 45 (5857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie procurori

Pădurar în vârstă de 55 de ani, încătușat pentru că ar fi violat o minoră de 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pădurar în vârstă de 55 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, a fost reţinut ieri după-amiază de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzat că ar fi violat o adolescentă în vârstă de 14 ani.

Alături de pădurar, în arestul poliţiei au ajuns, tot cu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, şi doi cunoscuţi de-ai acestuia, respectivii fiind acuzaţi de mărturie mincinoasă, după ce-au încercat să-i ţină partea angajatului de la Ocol. Cei doi martori mincinoşi, potrivit procurorilor, au declarat de mai multe ori la audieri că, în noaptea în care victima susținea că ar fi fost violată de pădurar, ei erau împreună cu acesta din urmă.

 

„Era disperată săraca, a stat toată noaptea în pădure”

Fapta s-ar fi petrecut pe 12 mai 2014, între orele 21.00-23.00, când minora susţine că ar fi fost violată de pădurarul Duţu F.

Acuzaţiile au fost prezentate şi în ediţii anterioare ale Monitorului, când mama victimei povestea că în acea seară fiica ei a plecat până la un magazin din sat, dar nu s-a mai întors acasă.

„Soţul şi băiatul meu au plecat în căutarea ei şi au găsit-o a doua zi dimineaţa, la o stână. Era disperată săraca, a stat toată noaptea în pădure. Mi-a spus că pădurarul a luat-o în maşină şi i-a spus că o duce acasă, dar a dus-o undeva în pădure, unde şi-a bătut joc de ea. A lăsat-o apoi singură, iar ea s-a adăpostit spre dimineaţă la o stână”, susţinea mama minorei, precizând că fiica ei se afla şi într-o stare psihică foarte proastă.

 

Protecţia copilului: ”Minora este traumatizată”

Adolescenta a fost internată două săptămâni într-un centru social şi a fost consiliată psihologic. „După două săptămâni de internare, fata a plecat în familie, la solicitarea mamei. Un lucru rămâne sigur: minora este traumatizată şi are nevoie în continuare de terapie”, explica, tot într-un articol al Monitorului, Margareta Isăilă, directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava.

La vremea respectivă, pădurarul nega vehement acuzaţiile, iar martorii îi confirmau alibiul.

S-a luat în calcul şi varianta unei răzbunări, mai ales că medicii legişti care au consultat victima nu au putut stabili existenţa unei agresiuni sexuale.

 

Au apărut probe noi. Pădurarul recunoaște că s-a iubit cu minora, dar cu voia acesteia

Probe noi au apărut însă în urma cercetărilor, susţin surse judiciare.

Părinţii fetei au fost duşi la detectorul de minciuni, anchetatorii vrând astfel să se convingă că spun întocmai adevărul în privinţa gravelor acuzaţii (minora nu poate fi testată la poligraf).

O altă probă, indirectă ce-i drept, a constituit-o raportul specialiştilor de la Protecţia Copilului, care au confirmat faptul că adolescenta este traumatizată în urma presupusului viol.

Totuşi cea mai importantă piesă în probatoriul anchetatorilor o constituie proba ADN, pe hainele pe care minora le-a purtat în acea noapte fiind găsite mai multe urme de spermă. ADN-ul prelevat din acele urme corespunde profilului genetic al principalului suspect, susțin anchetatorii.

De altfel, surse judiciare ne-au mărturisit și faptul că pădurarul și-a schimbat declarațiile date inițial, recunoscând că a întreținut relații sexuale cu minora, însă cu consimțământul acesteia.

Procurorii vor să ceară astăzi arestarea preventivă a celor trei suspecți. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurar în vârstă de 55 de ani, încătușat pentru că ar fi violat o minoră de 14 ani.
 Vizualizări articol: 5505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Pădurar în vârstă de 55 de ani, încătușat pentru că ar fi violat o minoră de 14 ani5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tărhană cu fân de urzici Marțea Trăsnetelor este o zi deosebit de periculoasă. Mai este numită și Marțea Sântoaderului, pentru că începând de atunci, timp de 9 zile, se țin Caii lui Sântoder, divinități malefice despre caare se spune că sunt pe... Citeşte