Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2015 - Anul XX, nr. 39 (5851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tentative eşuate

Săvel Botezatu şi avocaţii acestuia încearcă fără succes să obţină eliberarea din arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săvel Botezatu şi avocaţii acestuia încearcă în zadar să-i convingă pe magistraţi că nu mai sunt motive pentru menţinerea stării de arest preventiv. Curtea de Apel Suceava a respins ieri o nouă contestaţie depusă de primarul din Udeşti prin care se cerea înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia de ieri este definitivă, astfel încât Săvel Botezatu va petrece până la final a treia lună în arest preventiv.

Pe lângă faptele pentru care s-a început urmărirea penală şi s-a ajuns la arestarea din decembrie 2014, Săvel Botezatu este cercetat şi pentru infracţiunea de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene.

Fraudele care i se impută fostului primar din Udeşti ar fi fost comise în perioada 2011-2013, în două etape. În 2011 şi 2012 subvenţiile pe teren au fost încasate de Consiliul Local al localităţii, pentru păşunea care, teoretic, era pentru toţi crescătorii de animale din localitate. Banii ar fi fost încasaţi cu documente fictive, iar parte din sume deturnate spre buzunarele celor care au pus la cale afacerea ilegală. În 2013, când legislaţia nu a mai permis ca subvenţiile să fie încasate de consiliile locale, s-a înfiinţat Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Utilizatorilor de Păşune „Oadici” Udeşti, condusă de casiera primăriei, Marinela Borza, secondată de Mariana Ciutac, consilier principal în probleme de agricultură la Primăria Udeşti. Imediat, suprafaţa de păşune a fost încredinţată de primar asociaţiei, pe motiv că era singura legal constituită. Această asociaţie a încasat, în 2013, subvenţii de peste 400.000 de lei, inclusiv pe animale, deşi membrii asociaţiei nu erau crescători, ci doar primiseră de la primărie păşunea comunală, prin atribuire directă.

O altă parte a activităţii infracţionale, susţin procurorii DNA, s-a derulat în perioada octombrie-noiembrie 2014. Cei doi au trecut la alt gen de infracţiuni, împotriva înfăptuirii justiţiei, în sensul că au cooptat în asociaţie crescători de animale din Udeşti, în încercarea de a transforma asociaţia din una formată din patru oameni din cadrul primăriei în una în conformitate cu prevederile legale.

În ceea ce-l priveşte pe primar, acesta este acuzat printre altele şi de infracţiunea de şantaj, în sensul că a făcut presiuni asupra conducerii APIA Suceava, direct şi prin intermediul unor factori politici, pentru aprobarea plăţii ilegale a subvenţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săvel Botezatu şi avocaţii acestuia încearcă fără succes să obţină eliberarea din arest preventiv.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săvel Botezatu şi avocaţii acestuia încearcă fără succes să obţină eliberarea din arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Papanași cu brânză și smântână Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă... Citeşte