Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2015 - Anul XX, nr. 26 (5838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În corzi

Primar sucevean, obligat la plata unor daune compensatorii de peste 21.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei Horodnic de Sus, Gheorghe Sbiera, a fost obligat de Judecătoria Rădăuţi la plata unor daune compensatorii în valoare de 21.300 de lei. Aceste daune sunt calculate pentru perioada 11 februarie - 23 aprilie 2014, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dintre cele 71 de zile din intervalul menţionat primarul trebuie să achite câte 300 de lei. Între timp, Gheorghe Sbiera a declarat apel, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul Suceava.

Primarul din Horodnic de Sus a ajuns în situaţia de a fi obligat la plata de daune compensatorii pentru că nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. Prin respectiva hotărâre, Gheorghe Sbiera fusese  obligat să întocmească documentaţia necesară eliberării titlului de proprietate pentru o suprafaţă de 2,88 hectare de teren deţinută de Mihaela Cojocar.

Instanţele de judecată pe mâna cărora au trecut dosarele au considerat îndreptăţite cererile formulate de Mihaela Cojocar.

De exemplu, într-o soluţie a Judecătoriei Rădăuţi din septembrie 2013, magistratul de caz a concluzionat că primarul din Horodnic de Sus se sustrage cu bună ştiinţă de la punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

„Pentru că nu s-a identificat imposibilitatea onorării atribuţiilor, instanţa conchide că se refuză în mod culpabil executarea obligaţiei, aşa încât pretenţia de condamnare la plata de daune cominatorii este întemeiată”, se arată în motivarea judecătorilor.

Aceste daune cominatorii au fost fixate la 300 lei/zi, iar pentru a putea recupera aceşti bani Mihaela Cojocar a apelat din nou la justiţie, solicitând transformarea în daune compensatorii, ceea ce s-a şi întâmplat într-o primă fază, dosarul fiind în căile de atac.

 

Primar Horodnic de Sus: „Doamna nu are nevoie de teren, ci de banii mei”

Contactat telefonic, Gheorghe Sbiera a recunoscut că nu a pus în aplicare hotărârea judecătorească privind emiterea titlului de proprietate, dar a precizat că totul se datorează proprietarului de drept al terenului.

„Când am chemat-o să vină la măsurători nu a venit, iar când a venit ea nu s-au putut face actele pentru că nu avea cine să măsoare terenul. După părerea mea, doamna nu are nevoie de teren, ci de banii mei din daunele compensatorii”, a opinat primarul din Horodnic de Sus.

Totuşi, decizia Judecătoriei Rădăuţi, prin care a fost obligat la plata a peste 21.000 de lei, l-a descumpănit pe Gheorghe Sbiera, care a urgentat extrem de mult întocmirea documentaţiei care va fi trimisă Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava pentru rezolvarea unei situaţii care stagnează de ani de zile.

„Merg eu personal prin sat să obţin semnăturile de bună vecinătate, iar până pe 5 februarie, când va sosi la noi reprezentantul Prefecturii Suceava, sper ca toate actele să fie finalizate. Noi vom depune la OCPI toate planurile parcelare care o privesc pe doamna Cojocar şi aceasta trebuie să plătească taxele aferente dacă va dori să obţină titlul de proprietate pentru cele aproximativ două hectare de teren, asta având în vedere că alte 0,68 hectare sunt încă în litigiu”, a explicat Gheorghe Sbiera. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primar sucevean, obligat la plata unor daune compensatorii de peste 21.000 de lei.
 Vizualizări articol: 3554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Primar sucevean, obligat la plata unor daune compensatorii de peste 21.000 de lei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hă, hă, hă, hă! trimis de
( 3 feb 2015, 11:30:12
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
Aista dosar îi dintr-acelea de o fost repartizate ... ALEATORrolling on the floor lui BB.
Da BB n-o mai apucat să dea cu ciocănelul în masă (să bată la loc un cui ieşit din masă!oh go on ) din pricini de oţăl rezistent, marca Krupp, turnat în formă de cătuşe.
Ş-atunci cine mama cioarelor o pronunţat o aşa potlogărie?

Search - goagăl vanghelian - opssss!i dont want to see
Il Signore Augusto Ciccio di Tormenta * s-a pronunţat.

No comments, please!dont tell anyone
-----
notă: Signore Augusto Ciccio di Tormenta, il marito di Lola Cicci di Tormenta.
Entrambi una illustre Famiglia della Sacra Corona Unità.

devildevildevildevildevil
2.   "Puțini bani, Neagule, foarte puțini..." trimis de
( 3 feb 2015, 16:10:04
după cum spuse ciocoiul Dinu Păturică înspre Neagu Rupe-Piele
("Ciocii vechi şi noi" - Nicolae Filimon)
-----
Amu, matali Moş Neagu, trebuie să pricepi taman invers citatul ista şugubeţ sub forma ... multor parale.money eyesmoney eyesmoney eyes
Multe, parale, Neagule, multe parale.

Dar nu zâcem mai multe până nu ne facem şi noi temele destoinic, ca băjeţii de băjeţi, ceia mari, care ştiu să fackă pishu cu putza din picioare.

Adicătelea trebe să vedem cine e advocata Mihaela Cristina Cojocar, cine e Oniga Gheorghe, cine e Sbiera Gheorghe, ce-i mână pre ei în luptă şi mai ales care li-i pohta ce-o pohtesc.

Tu, Moş Neagu, promite c-o să revii c-un articol.... totalmente... dezinteresathee heehee heehee hee imediat ce-o să se giudece apelul la dosarul 1951/285/2014.

Până atuncea fă un pustiu de bine şi lasă cana de cafea şî ţîgara din mână şi dă-i căutare după tătă story-a acestei speţe.
Hai că mă milostivesc Io* de tine şiţ' dau numirili de dosare:
64, 200, 206, 1603, 1685, 1950 şi 1951 de la Judecăcătoria Rădăuţi şi
200 şi 631 de la Trebunalul Suceava.

Până atuncea noi o să întindem nişte antene şi nişte undiţe, răstimp în care o să cetim de-amănuntul HG 175 din 3 a treia 2012, publicat în Monitorul oficial din 26.03.2012, Hotărâre de guvern "privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Centura municipiului Rădăuţi“

Îs mulţ' bani, Neagule, îs mulţ' bani!doh

Chipintaci, da Moş Neagu?doh
Fincă asista deja e un caz .... hmmmm!doh ... foarte... interesant.
De-a dreptul ... A-PE-TI-SANT!tongue

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură de purcel cu sos de bere Zilele acestea, în care pare că lumea toată dă fuga-fuga pe Valea Prahovei și mai departe, spre Brașov, stârnesc rostogolul delicioaselor amintiri cu o fabuloasă friptură de purcel, tologită în sos de bere și aromată cu frunze de... Citeşte