Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2015 - Anul XX, nr. 26 (5838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Problemă tolerată

Amenzile, singura măsură contra celor care ocupă abuziv trotuarele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alungarea pietonilor de pe trotuare – fenomen tot mai vizibil în municipiul Suceava, nu doar în zonele centrale, aglomerate, ci şi în cartiere, va predomina în continuare, cât timp singura măsură luată de autorităţi sunt amenzile, care se dau când şi când.

Blocarea trotuarelor din dreptul parcului Universităţii de zeci de maşini urcate cu totul pe zona dedicată pietonilor este doar un exemplu, care se regăseşte în mai toate cartierele Sucevei.

Strada Vasile Bumbac, care face legătura între parcările subterane şi Palatul de Finanţe, este un adevărat coşmar pentru pietoni, care nu au liber nici un trotuar, ambele, de o parte şi de alta a drumului, fiind folosite drept parcări.

Tot în apropiere de parcările subterane, adică într-o zonă unde şoferii ar avea unde să lase maşinile, pe strada Ştefan cel Mare, în faţa Palatului Administrativ, trotuarul de lângă clădire a dispărut cu totul din cauza maşinilor parcate acolo fără nici o jenă, pietonii fiind forţaţi să meargă pe spaţiul verde, care se distruge tot mai mult de la o zi la alta.

Exemplele pot continua, în orice zonă a Sucevei, şoferii ocupând cu o nonşalanţă totală trotuarele, fără a le lăsa pietonilor nici un spaţiu pe unde să mai circule, forţându-i să iasă în stradă şi să se expună la pericole.

Conform legii, oprirea sau staţionarea unui vehicul pe trotuar, parţial sau total, este permisă numai dacă rămâne liber cel puţin un culoar de minim un metru lăţime înspre marginea opusă părtii carosabile, pentru circulaţia pietonilor.

 

Poliţia Locală, singura responsabilă pentru amendarea celor ce ocupă trotuarele

Conform unui protocol încheiat anul trecut între Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală Suceava, poliţiştii din subordinea primăriei sunt singurii responsabili de sancţionarea şoferilor care parchează pe trotuare, blocând accesul pietonilor.

„Acţiunile Poliţiei Locale s-au concentrat mai mult în zona centrală a municipiului, unde există şi alternativă pentru cei care caută un loc de parcare”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Recent, consilierul local Daniel Prorociuc a remarcat că numărul amenzilor date pentru parcare neregulamentară a crescut de patru ori anul trecut - 1.247, comparativ cu mai puţin de 300 în 2013, dar a precizat că Poliţia Locală şi-ar putea face întreaga normă de amenzi într-o singură zi numai pe una din străzile din centrul oraşului.

 

Blocarea roţilor, ca în alte oraşe, evitată la Suceava

În vreme ce în alte localităţi, pentru disciplinarea şoferilor, zi de zi străzile sunt patrulate de echipe care se ocupă cu blocarea roţilor vehiculelor parcate neregulamentar în zone unde le este interzisă în mod expres staţionarea, ori chiar se practică ridicarea maşinilor, care pot fi recuperate doar contra cost, la noi, aceste variante sunt excluse.

„Amenzile sunt principala metodă de disciplinare a şoferilor. Blocarea roţilor vehiculelor parcate neregulamentar, care se aplică în alte oraşe, ridică o serie de probleme de legalitate, ar necesita personal suplimentar  sau asocierea cu o firmă care să presteze acest serviciu”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

În opinia acestuia, cea mai bună soluţie rămâne crearea de locuri de parcare, inclusiv în zonele intens circulate.

„Strada Universităţii şi bulevardul George Enescu, unde s-au semnalat astfel de probleme, intră de anul acesta în modernizare şi vor fi create mult mai multe locuri de parcare. La fel se va proceda şi în alte zone, încât, prin amenzi şi oferirea de alternative, şoferii să înveţe să-i respecte pe ceilalţi participanţi la trafic”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzile, singura măsură contra celor care ocupă abuziv trotuarele.
 Vizualizări articol: 2434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Amenzile, singura măsură contra celor care ocupă abuziv trotuarele3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrem locuri de parcare!!! trimis de
( 3 feb 2015, 22:42:09
Intr-un oras ca Suceava, la primarie sunt in jur de 20 de locuri de parcare??? Unde sunt locurile de parcare? RUSINE !!! Nu vi s-a parut ciudat ca e tot timpul plina? sau nu vede nimeni? Cand se da o autorizatie de constructie se gandeste cineva de la primarie si la locuri de parcare? sau incep sa se gandeasca dupa doi ani? Ati facut o parcare in centru si vreti sa ne tinem toti masinile acolo? Rusine sa le fie consilierilor si celor care iau decizii in primarie. Cand nu ai unde parca, parchezi unde poti.
2.   Pana cand ????? trimis de
( 3 feb 2015, 22:56:44
Nu ne gandim niciodata de unde vine problema sau care ar fi rezolvarea acesteia, singurul lucru pe care stim sa facem de pe timpul comunismului sa pedepsim; amenda.
Asteptam ora de plecat acasa si salariul, cumparam voturi cu spagi de tot felul s.a.m.d.
Si cred c-ar fi mai indicat sa scrieti un articol despre lipsa locurilor de parcat si masurile prevazute de primarie pentru viitor, daca se gandeste cineva la asa ceva.
3.   ... trimis de
( 4 feb 2015, 00:36:52
Explicatia este simpla: parcarile au fost ocupate de diferite constructii, unele legale, altele...
Si aici ma refer la cladirea Primariei, la cladirea BancPost, s.a.m.d.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură de purcel cu sos de bere Zilele acestea, în care pare că lumea toată dă fuga-fuga pe Valea Prahovei și mai departe, spre Brașov, stârnesc rostogolul delicioaselor amintiri cu o fabuloasă friptură de purcel, tologită în sos de bere și aromată cu frunze de... Citeşte