Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2015 - Anul XX, nr. 26 (5838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Definitiv

Despăgubiri de peste 130.000 de euro, pentru familia unui mopedist omorât de o maşină a ISU Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proces privind un accident mortal care a avut loc pe 1 octombrie 2012 pe E 85, în dreptul intersecţiei cu DJ 208V (care duce spre Pătrăuţi), în care a murit un bărbat în vârstă de 38 de ani, care se deplasa cu un moped, şi-a consumat ultima parte la Curtea Militară de Apel Bucureşti, instanţa stabilind ca inculpatul, plutonier adjutant de pompieri, să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar urmaşii bărbatului decedat să încaseze despăgubiri morale şi materiale de circa 130.000 de euro. Un alt detaliu interesant este că plutonierul adjutant a fost dat în judecată şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), fiind obligat să achite daune foarte mari, în contul avariilor suferite de maşina pe care o conducea şi cu care a fost implicat în accidentul mortal.

 

Terifiant: Omorât pe loc după ce a fost proiectat la zece metri de E 85

Pe 1 octombrie 2012, plutonierul adjutant Gabriel Ududec conducea autoturismul VW Touareg al ISU Suceava, în dreapta sa fiind inspectorul-şef al ISU Suceava, Ion Burlui. Plutonierul, angajat al ISU pe postul de şofer al inspectorului-şef, se deplasa dinspre Suceava spre Siret, unde generalul Ion Burlui avea de rezolvat o problemă de serviciu la Garda de Intervenţie a pompierilor din Siret.

Constantin Gorgan, în vârstă de 38 de ani, tată a trei copii, circula pe DJ 208V, dinspre Pătrăuţi, şi a intrat pe E 85, virând spre Suceava. În acel moment, mopedul a fost lovit în plin de maşina ISU Suceava, care circula dinspre Suceava.

Bărbatul de pe scuter, care avea cască de protecţie, a fost aruncat la o distanţă de mai bine de zece metri, în afara drumului, murind pe loc.

 

De ce a fost găsit vinovat plutonierul adjutant de la volanul maşinii ISU Suceava

În primă fază, Poliţia Rutieră a stabilit că vinovat de accident se face motoscuteristul, care a intrat pe E 85, de pe drumul secundar, fără a se asigura. Ulterior, pe parcursul anchetei, în baza expertizelor efectuate, s-a stabilit că plutonierul de pompieri are culpa principală în producerea accidentului. Asta în condiţiile în care rula cu viteză mult peste cea legală, iar autospeciala nu avea pornite semnalele acustice şi luminoase.

Angajatul ISU a fost condamnat pentru articolul 178 „ucidere din culpă”, aliniatul 2, care face referire la ucidere din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale pentru exercitarea unei profesii sau meserii.

 

Urmaşii vor încasa între 4.000 şi 25.000 de euro

Curtea Militară de Apel Iaşi a decis ca subofiţerul să fie condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare. Cum este vorba de ucidere din culpă, fără circumstanţe agravante (consum de alcool, lipsă carnet, fugă de la locul faptei etc) judecătorii au decis ca pedeapsa să fie suspendată condiţionat, pe durata unui termen de încercare de patru ani de zile.

În ceea ce priveşte latura civilă, şapte urmaşi ai decedatului vor încasa de la societatea de asigurare cu care avea contract ISU Suceava sume cuprinse între 4.000 şi 25.000 de euro. În total, peste 130.000 de euro,  plus  dobânda legală aferentă de la data pronunţării deciziei şi până la plata efectivă a sumelor.

În acelaşi dosar, instanţa a mai admis acţiunea civilă formulată de ISU Suceava şi l-a obligat pe inculpat să achite suma de 96.281 de lei, reprezentând daune materiale. Suma face referire la avarierea gravă, în urma accidentului, a autoturismului de serviciu VW Touareg. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri de peste 130.000 de euro, pentru familia unui mopedist omorât de o maşină a ISU Suceava.
 Vizualizări articol: 6806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Despăgubiri de peste 130.000 de euro, pentru familia unui mopedist omorât de o maşină a ISU Suceava4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vice versa trimis de
( 4 feb 2015, 09:44:42
La vremea cand se intampla nenorocirea, tiu minte ca in Monitorul aparu versiunea ca victima ar fi fost vinovata pentru ca a intrat pe E85, fara sa se asigure, venind de pe un drum laturalnic. Acu e pe dos ?!winking
1.1  RE: Vice versa trimis de
(18 feb 2015, 19:53:40
Oricum, e destul de rău...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură de purcel cu sos de bere Zilele acestea, în care pare că lumea toată dă fuga-fuga pe Valea Prahovei și mai departe, spre Brașov, stârnesc rostogolul delicioaselor amintiri cu o fabuloasă friptură de purcel, tologită în sos de bere și aromată cu frunze de... Citeşte