Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2015 - Anul XX, nr. 26 (5838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie unică

Harşovschi preia astăzi atribuţiunile de viceprimar, chiar de nu are încă un birou propriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Schimbările politice din ultima perioadă au dus la crearea unei situaţii unice la nivelul   conducerii municipiului Suceava, care are în prezent trei viceprimari, în loc de doi.

Unul dintre viceprimari, Ovidiu Doroftei, deţine şi prerogativele funcţiei de primar, pentru două săptămâni, cât timp Ion Lungu este în concediu.

Lucian Harşovschi, noul viceprimar desemnat prin votul Consiliului Local, ca urmare a formării unei noi majorităţi, în jurul PNL-ului, va prelua astăzi atribuţiunile de serviciu, chiar de nu are încă un birou propriu. Fostul viceprimar din mandatul 2008 – 2012 va fi prezent de astăzi la treabă, urmând a se ocupa de domenii precum salubrizarea municipiului, transportul public şi proiecte europene, în sarcina sa revenind şi problema câinilor fără stăpân, dar şi cea a pirateriei taxi şi maxi-taxi.

Gavril Vîrvara, viceprimarul ales în urma alegerilor din 2012, a semnat că a luat la cunoştinţă de demiterea sa şi de numirea unui nou viceprimar, actele, cu semnătura sa, ajungând ieri după-amiază la primărie, dar, în acelaşi timp, a atacat în instanţă deciziile de Consiliu Local prin care a fost îndepărtat din funcţie în timp ce se afla în concediu de odihnă.

Acesta figurează în continuare pe statele de plată ale municipalităţii sucevene cel puţin până pe 16 februarie, pe durata concediului de odihnă, la care are dreptul, conform legii, pentru perioada cât a fost în funcţie.

Mai mult, biroul său rămâne neatins o perioadă de timp, până când va veni să îşi ia lucrurile care îi aparţin, inclusiv mobilierul, achiziţionat din fonduri proprii.

Alambicata situaţie de la nivelul conducerii Primăriei Suceava s-ar putea complica şi mai mult, în funcţie de acţiunile pe care le va iniţia PSD, care, prin consilierii locali proprii, a contestat deja legalitatea celor două hotărâri de Consiliu Local luate în cadrul unei şedinţe extraordinare de luna trecută, prin care a fost demis viceprimarul Gavril Vîrvara, fiind numit în locul său Lucian Harşovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harşovschi preia astăzi atribuţiunile de viceprimar, chiar de nu are încă un birou propriu.
 Vizualizări articol: 2738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Harşovschi preia astăzi atribuţiunile de viceprimar, chiar de nu are încă un birou propriu1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 3 feb 2015, 11:27:04
Poate odată cu venirea lui la cârma municipiului Suceava, se va face mai repede cinematograful de la mall. A fost cam singurul care 's-a luat la trântă' cu greii Iulius Mall pentru noi, chiar dacă şi-a primit multe critici din cauza asta.
1.1  RE: :) trimis de
( 3 feb 2015, 13:18:21
Domnul Harsovschi ar trebui sa se ia la tranta cu mizeria, lipsa locurilor de parcare si a spatiilor verzi din municipiul Suceava si nu cu Iulian Dascalu. Eventual cu Ion Lungu. Cetatenii platesc impozite si taxe la Primaria Suceava si nu la Societatea Comerciala Iulius Mall Suceava.
Si ar trebui sa-l preocupe mai degraba Cinematograful Modern care apartine de primarie si nu o societate privata pe actiuni.
Oricum, Multiplexul Iulius Mall din Suceava se va finaliza si nu datorita vreunui politicean sucevean, ci pentru ca facea parte din planurile initiale de dezvoltare ale Iulius Mall Suceava si pentru ca asta promis de la bun inceput managerul Iulian Dascalu.
2.   :) trimis de
( 3 feb 2015, 11:36:49
Vîrvara marioneta lui Ovdiu Donţu, care este veşnicul pierzător al Sucevei, pierde procese, pierde lupte politice în detrimentul adversarilor. Din păcate şi-a pierdut şi orice urmă de bun simţ (dacă l-a avut vreodată). El e Preşedinte de Organizaţie Municipală la PSD Suceava dar e senator de Fălticenilaughing cum vine asta mon cher? aaa la Suceava nu a avut cauză de câştig pe nici un plan!
3.   Sa ne-ntelegem trimis de
( 3 feb 2015, 12:17:59
" Domnul" Varvara se ascunde ca un las pe unde apuca la indemnurile "marelui" senator Dontu (asta, si el alt nimeni in drum) ca sa mai tergiverseze procedura ...... domn' fost viceprimar Varvara .... fii domnule barbat si accepta decizia ca atare ...... cat ai fost la primaria a fost bine , dar vorba romanului " fie roata si patrata tot se invarte ea odata" fa bine matale si du-te frumos la primarie si primeste decizia de incetare a mandatului!
4.   Nici nu-i trebuie trimis de
( 3 feb 2015, 12:21:56
dupa parerea mea nici nu-i trebuie birou .... fiind un om in floarea varstei se va plimba prin oras sa constate problemele pe care le are municipalitatea! Multa bafta domnule Harsovschi!
5.   Oo da trimis de
( 3 feb 2015, 13:16:49
Mult succes domnului Harsovschi!
6.   Felicitari si asteptam o schimbare in bine! trimis de
( 3 feb 2015, 13:28:10
De ani buni municipiul are mare nevoie de un primar cu initiativa si bun organizator. Ne-am saturat de primari diletanti!
Gasiti Suceava devastata, fara parcuri, flori, verdeata, etc!

Uitati-va ce minunatie de parcuri sunt amenajate in Botosani si Radauti, Dumbraveni, etc!!

Dl Vice Harsovschi, daca nu-i cu suparare, am o propunere:

Sa mai amenajati un PARC la intrarea dinspre Falticeni!
Statiunea Agricola ar pute fi incadrata de doua parcuri, pe o parte si alta (intre Spitalul Vechi si OMV)...

S-ar forma un complex arhitectural extraordinar la intrarea in orasul Suceava dinspre Falticeni.
Sper sa nu va zgirciti la bani sau sa gasiti diverse motive puerile!
7.   Ce-i ciudat la articol? trimis de
( 3 feb 2015, 14:50:50
In mod normal as fi inceput articolul cu responsabilitatile pe care le-a avut asta in mandatul precedent si ce a facut a vazut toata lumea si marile realizari la care a fost "complice" se vad cu ochiul liber.
Din comentariile de mai sus reiese cat de corect e proverbul: Schimbarea sefilor bucuria nebunilor.
Apoi as fu continuat cu observatia ca usor usor vechii PDL-isti, aia care au taiat pensiile si salariile, se cocoata iar pentru a putea ajunge la putere, de unde sa poata eventual face orice pentru bunastarea proprie. Evident doar din renumeratii legale, indemnizatia de vice, dar si botezuri, daca va fi cazul dar si intorsatura botezului la vreo 2 ani, doar din moment ce a preluat fonctia, se poate pune si o astfel de alternativa.
Hai SA TRAITI BINE! Parca asa e lozinca PDL, nu?
8.   PERSOANA CU DUBLA FATA trimis de
( 3 feb 2015, 17:15:28
Domnilor care comentati despe marele senator DONTU,.,.abia acum va-ti dat seama ca este sluga PDL-ului ca doar de acolo provine,.,.,.,.el este trimis in PSD sa distruga si se vede ca are succes,., doar sub directa supraveghere a lui sa perdut portofoliu PSD-ului de la primarie,..,,CIND PISICA NU ESTE ACASA SAU DOARME SOARECII JOACA PE MASA,.,/.PSD,.,.,.,.NU ARE LIDER IN SUCEAVA,.,.,.SI SE MERGE INCET SI SIGUR SPRE DEZINTEGRARE,.,.,.FERICE DE VREMURILE FRUMOASE A LUI DOMNUL MIRZA,.,.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură de purcel cu sos de bere Zilele acestea, în care pare că lumea toată dă fuga-fuga pe Valea Prahovei și mai departe, spre Brașov, stârnesc rostogolul delicioaselor amintiri cu o fabuloasă friptură de purcel, tologită în sos de bere și aromată cu frunze de... Citeşte