Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2015 - Anul XX, nr. 13 (5825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Profesorii pensionabili sunt la mâna directorilor de şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la 31 august 2015 şi doresc să-şi menţină calitatea de titular pentru anul 2015-2016, trebuie să depună cereri la unitatea unde lucrează, până pe 26 ianuarie.

Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor “Pro Educaţia”, a explicat că “potrivit ordinului de ministru 5.108, de la finele anului 2014, profesorii pensionabili pot rămâne la catedră dacă în şcoală nu există restrângeri de activitate și dacă postul este viabil. Decizia de menţinere pe post se va lua la nivelul şcolii, şi nu de inspectoratul Şcolar Suceava. Datele şi deciziile se transmit ulterior, de şcoli, către Inspectoratul Şcolar”.
Validarea cererilor pentru menţinerea în activitate ca titular se va face la începutul lui februarie. În condiţiile în care până la data de 28 august 2015, la nivelul unităţilor de învăţământ se constată că, din cauza reducerii numărului de ore la anumite discipline, nu mai este posibilă menţinerea în activitate ca titular peste vârsta de pensionare a unor cadre didactice, conducerile unităţilor de învăţământ au obligaţia de a informa aceste cadre didactice cu privire la încetarea contractului individual de muncă în vederea pensionării. 
“La nivelul judeţului nostru sunt circa 130 de cadre pensionabile, majoritatea educatori şi învăţători”, a mai declarat Traian Pădureţ.

Pentru acest an şcolar, 48 de profesori pensionari din judeţ au depus cerere pentru prelungirea activităţii de predare, înaintând, în acest sens, Inspectoratului Şcolar Judeţean cereri de continuare a activităţii didactice

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii pensionabili sunt la mâna directorilor de şcoli.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii pensionabili sunt la mâna directorilor de şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei