Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2015 - Anul XX, nr. 13 (5825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

E.ON avertizează

Risc major de accidente fatale din cauza neglijenţei şi improvizaţiilor la instalaţiile de gaze naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul trecut, în aria de activitate a Companiei E.ON România au fost înregistrate 12 cazuri de intoxicaţii cu monoxid de carbon. În urma acestor evenimente, cinci persoane au decedat, asfixiate cu monoxid de carbon, iar alte 21 au fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Reprezentanţii E.ON atrag din nou atenţia asupra necesităţii curăţării coşurilor de fum şi a întreţinerii căilor de ventilare. Consumatorii de gaze naturale trebuie să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii. Nu în ultimul rând, sucevenii trebuie să evite încălzirea locuinţei cu aragazuri de gătit, acestea fiind surse majore de producere de intoxicaţii sau asfixii cu monoxid de carbon.

 

Intoxicaţii severe cu monoxid de carbon

În primele zece zile ale acestui an, zece persoane, din trei judeţe, au suferit intoxicaţii severe cu monoxid de carbon. În 2014, în aria de activitate a E.ON Distribuţie România, intoxicaţiile au făcut 26 de victime, dintre care cinci au decedat. Toate aceste evenimente nefaste au avut drept cauze coşurile de fum înfundate, existenţa unor aparate de încălzire neracordate la coşurile de fum, utilizarea aragazurilor de gătit pentru încălzirea locuinţei, precum şi improvizaţiile la instalaţiile interioare de gaze naturale.

Reprezentanţii E.ON Distribuţie România au declarat că nici unul dintre aceste incidente, care se înmulţesc cu precădere odată cu venirea sezonului rece, nu ar fi avut loc dacă cei în cauză ar fi respectat regulile elementare de utilizare a aparatelor şi instalaţiilor care folosesc gazele naturale. O arată şi statisticile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit cărora peste 33% din totalul celor aproape 11.000 de incendii la locuinţe înregistrate în perioada 2012-2014 ar fi putut fi evitate dacă cei în cauză ar fi curăţat coşurile sau burlanele de fum ori le-ar fi reparat.

 

Campanii de prevenire şi conştientizare

Prin intermediul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România derulează, începând cu anul 2012, la nivel naţional, campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie. E.ON Distribuţie România operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 20.000 km, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km care deservesc în total circa 3 milioane de clienţi şi acoperă judeţele din partea de nord a României (Suceava, Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Neamț, Bacău). Compania E.ON Distribuţie România şi-a început activitatea pe 1 ianuarie, fiind rezultată în urma fuziunii companiilor de distribuţie din cadrul grupului E.ON România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Risc major de accidente fatale din cauza neglijenţei şi improvizaţiilor la instalaţiile de gaze naturale.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Risc major de accidente fatale din cauza neglijenţei şi improvizaţiilor la instalaţiile de gaze naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei