Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2015 - Anul XX, nr. 13 (5825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Precizări

Noul PNL Suceava va avea 35 de delegaţi la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul PNL Suceava va avea cea mai mare delegaţie din ţară la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului. Din delegaţie vor face parte 35 de reprezentanţi ai fostelor organizaţii judeţene ale PNL şi PDL Suceava, atât membri de drept din partea fiecărui partid, cât şi un anumit număr de membri aleşi printr-un algoritm stabilit de Biroul Permanent Naţional al noului PNL.

Ultimele clarificări cu privire la delegaţia noului PNL la Consiliul Naţional de Coordonare au fost făcute la finalul săptămânii trecute de doi lideri liberali, Alexandru Băişanu şi Ioan Balan.

Într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, liderul fostului PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că în şedinţa Biroului Permanent Judeţean care a avut loc la mijlocul săptămânii trecute a fost stabilită delegaţia din partea „PNL Brătianu”, care va fi formată din 13 membri. „Este numărul oficial, nu cel de pe surse sau din alte informaţii primite din alte zone şi din alte sedii. Organizaţia Judeţeană a PNL, şi aici vorbesc de organizaţia PNL Brătianu, are 13 membri care vor participa la întrunirea de la Bucureşti, nu cinci, aşa cum s-a vehiculat de către domnul Balan”, a spus liderul fostului PNL Suceava. Alexandru Băişanu a arătat că, alături de el, delegaţii de drept sunt deputaţii Dumitru Pardău şi Radu Surugiu, senatorul Steliana Miron, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilie Niţă, viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei şi primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

Băişanu a mai spus că pe lângă aceştia, fostului PNL Suceava i-a mai revenit un număr de delegaţi în funcţie de criteriile stabilite la nivel naţional, iar pentru a participa la CNC au fost aleşi primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, primarul din Siret, Adrian Popoiu, cel din comuna Fundu Moldovei, Tudor Zdrob, primarul din Broşteni, Nicolae Chiriac, preşedintele fostei organizaţii municipale sucevene, Marius Zmău, şi secretarul general al organizaţiei judeţene, Daniel Roibu.

 

Ioan Balan: Fostul PDL Suceava va avea 22 de delegaţi la Consiliul Naţional de Coordonare al noului PNL

La rândul său, vicepreşedintele pentru Regiunea de Nord-Est al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat ieri că dintre cei 35 de delegaţi ai Sucevei la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, 22 sunt de la fosta organizaţie judeţeană a PDL, iar 13 sunt din fostul PNL. Ioan Balan a explicat că pe lângă membrii de drept, la Consiliu vor participa şi delegaţi aleşi printr-un algoritm stabilit de Biroul Naţional Permanent, în funcţie de rezultatele obţinute de cele două partide la alegerile europarlamentare din 2014. El a arătat că din cei 22 de delegaţi ai fostului PDL Suceava, opt sunt delegaţi de drept, iar 14 au fost stabiliţi pe baza algoritmului decis de BPN.

„Numărul delegaţilor de drept nu poate fi modificat deoarece este stabilit prin Statut, iar ponderea organizaţiei în cadrul general al partidului este dată de numărul delegaţilor aleşi, care ţine cont de rezultatele obţinute de organizaţie în alegeri”. Balan nu a dorit să comenteze afirmaţiile lui Alexandru Băişanu, subliniind că el nu îşi doreşte să genereze o polemică între cele două partide, ci doar să prezinte detaliile tehnice cu privire la modul în care au fost stabiliţi delegaţii la Consiliul Naţional de Coordonare. Ioan Balan a afirmat că el a discutat anterior doar despre delegaţii aleşi, stabiliţi în baza algoritmului decis la nivel naţional în baza rezultatelor obţinute de filialele judeţene, şi nu de numărul delegaţilor de drept.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul PNL Suceava va avea 35 de delegaţi la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului.
 Vizualizări articol: 2507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Noul PNL Suceava va avea 35 de delegaţi la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
(21 ian 2015, 11:25:10
mi se pare normal atata timp cat vechiul PNL la Suceava e in stare de coma profunda si pana nu scapa de "domnul" numit Baisanu nici nu are cum sa fie altfel ....
2.   Baisanu trimis de
(21 ian 2015, 11:27:47
pai daca baisanu nu si-ar tine toate rudele pe langa el ar scoate la alegeri mai mult de 7 % si atunci ar putea ridica capul din pamant sa ceara mai multi delegati ..... pana atunci sa-si vada de treaba lui...... eu tare sunt curioasa...... EL A PRINS LOC SA MEARGA LA CONSILIUL NATIONAL?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei