Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2015 - Anul XX, nr. 13 (5825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alarmant

Bande de tineri violenţi îşi fac de cap prin Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de tineri au fost nevoiţi în noaptea de sâmbătă spre duminică să iasă dintr-un club din zona Areni a municipiului Suceava, după ce persoane necunoscute au pulverizat mai multe jeturi de spray iritant lacrimogen.

Scenele cu tinerii adunaţi în faţa clubului, tuşind, mulţi cu mâinile la ochi, au fost filmate cu un telefon mobil şi postate pe Facebook.

Poliţia nu a anunţat incidentul, însă din informaţiile noastre, premergător acelui atac cu spray iritant lacrimogen a avut loc o altercaţie între mai mulţi tineri şi agenţii de pază ai clubului.

Sursele noastre ne-au povestit că în jurul orei 2.00, aproximativ 15 indivizi au încercat să intre în clubul respectiv, fiind opriţi de agenţii de pază, care ştiau că au de-a face cu persoane turbulente.

Între respectivii indivizi şi personalul de pază a avut loc o încăierare, agenţii fiind loviţi cu obiecte contondente.

Administratorul localului a sesizat poliţia, iar între timp în împrejurări neelucidate încă s-a folosit spray-ul iritant lacrimogen.

În aceeaşi noapte, aceiaşi indivizi ar fi provocat scandal şi la un alt club de pe strada Universităţii, intenţia lor fiind de a-i prinde şi agresa pe membrii unei alte grupări rivale.

Îngrijorător este faptul că scenele din acea noapte nu sunt singulare, în ultimele luni înregistrându-se şi alte evenimente de acest gen.

 

Oraşul bătăuşilor

În ultimele luni, tot mai multe bătăi de stradă au avut loc pe raza municipiului Suceava, iar mai grav este că mai toate agresiunile au o legătură între ele, fiind practic războiul a mai multe grupări de tineri care nu mai încap unii de alţii prin oraş.

Prezentate ca nişte banale bătăi între tineri beţi, în realitate multe dintre violenţe au fost premeditate, zvonurile cu zeci de indivizi înarmaţi care îi caută noaptea prin oraş pe duşmanii din tabăra adversă confirmându-se.

Nu mai departe de zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dezvăluit într-un comunicat de presă că în urmă cu câteva luni, pe la mijlocul lui septembrie, aproximativ 50 de indivizi, înarmaţi cu obiecte contondente, s-au urcat în mai multe autoturisme şi au pornit spre cartierul Burdujeni, unde îi căutau pe fraţii Turu, din gruparea rivală. Din fericire, cele două tabere nu s-au întâlnit în acea noapte, altfel, cel mai probabil, am fi avut de-a face cu violenţe extreme.

La câteva zile de la acel incident, a avut loc tentativa de omor din centrul municipiului Suceava, când un şofer de taxi a fost snopit în bătaie de patru indivizi, doi dintre ei fiind, susţin anchetatorii, fraţii Turu, Decebal şi Traian, arestaţi câteva zile mai târziu pentru tentativă de omor. Dacă iniţial taximetristul bătut susţinea că habar nu are de ce a fost bătut, ulterior, potrivit informaţiilor furnizate de Parchet, s-a aflat că şoferul de taxi ar fi dus cu maşina o parte dintre cei 50 de bătăuşi care au năvălit în Burdujeni.

De cealaltă parte, cei din Burdujeni, din anturajul fraţilor Turu, spun că ei au fost cei provocaţi, cealaltă grupare fiind cea care a iniţiat violenţele. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, un tânăr în vârstă de 19 ani, Eduard Dura, a fost atacat pe stradă de mai mulţi indivizi care au coborât dintr-un autoturism, el fiind bătut pe motiv că făcea parte din gaşca fraţilor Turu.

Săptămâna trecută, tânărul bătut atunci a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a luat parte la tentativa de omor comisă pe 19 septembrie 2014 asupra şoferului de taxi.

Prin oraş se vorbeşte şi de alţi tineri bătuţi în războiul celor două grupări, într-un oraş în care poliţiştii trebuie să ia urgent măsuri, altfel într-o zi ne vom trezi cu bătăi de stradă cu zeci de tineri înarmaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bande de tineri violenţi îşi fac de cap prin Suceava.
 Vizualizări articol: 8321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 20 voturi
Bande de tineri violenţi îşi fac de cap prin Suceava2.4520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(19 ian 2015, 12:34:43
Mai devreme sau mai trarziu va rabufni si furia oamenilor... va amintesc ce sa intamplat la HADARENI jud mures cand au dat foc la satul tiganesc, politia si justitia trebuie sa ia masusuri urgente.
2.   Domnule redator trimis de
(19 ian 2015, 12:48:50
Ce legatura are familia Turu cu ce s-a intamplat la Versus domnul meu?
Astia din oras injura, scuipa, chiar si bat politisti ... ameninta oameni, dau cu spray, bat nevinovati doar pentru simplu fapt ca sunt din Bdj., si voi tot de familia Turu srieti? nu aveti chiar pic de bun simt?
3.   ... trimis de
(19 ian 2015, 14:03:48
de cand a murit Halaicu, toti si-au luat-o in cap!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei