Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor concret

Steliana Miron îşi donează jumătate din indemnizaţia de senator pentru a sprijini refacerea Seminarului Teologic Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nenorocirea în urma căreia sediul Seminarului Teologic şi al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor s-a făcut scrum în doar câteva ore nu a rămas fără ecouri.

Deşi este plecată din ţară, senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron a aflat despre acest moment greu prin care trec reprezentanţii clerului din Bucovina.

„Îmi exprim regretul pentru acest accident nefericit și fac un apel public la comunitatea suceveană să sprijine financiar refacerea cât mai rapidă a acestei instituții de prestigiu”, a arătat Steliana Vasilica Miron.

Şi pentru că vorbele alină, dar nu ajută efectiv, senatoarea liberală a anunţat că se va implica concret în acţiunea de strângere de fonduri.

„Voi demara o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta la refacerea clădirii. Pentru că puterea exemplului funcţionează, voi dona şi eu jumătate din indemnizația de senator pentru reconstrucție. Totodată, voi adresa o cerere către Guvernul României pentru a ajuta financiar, din Fondul de Rezervă, la reconstrucția clădirii Seminarului Teologic”, a mai spus Steliana Vasilica Miron.

Practic, senatoarea va contribui cu aproximativ 2.200 de lei pentru a veni în sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron îşi donează jumătate din indemnizaţia de senator pentru a sprijini refacerea Seminarului Teologic Suceava.
 Vizualizări articol: 2949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Steliana Miron îşi donează jumătate din indemnizaţia de senator pentru a sprijini refacerea Seminarului Teologic Suceava2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Conducatori trimis de
( 9 ian 2015, 11:17:50
Sint atitea cazuri sociale grave care au nevoie de ajutor din partea noastra si ....dar aici publicitatea primeaza in fata problemelor reale . Fiecare face ce vrea cu banii lui dar cind vad ce de 25 ani ne conduc aceleasi persoane cu aceiasi mentalitatecrying
2.   Tezismul sec al schimbării mentalității trimis de
( 9 ian 2015, 12:08:12
Fiind într-o întâmplătoare trecere pe pagina acestei FIȚUICI NENOROCITE, citesc și mă minunez, de vreo 2 zile, față de spectacolul mirobolant al corolei de minuni a lumii.

1. Zeci de comentarii răuvoitoare referitoare la regretabilul eveniment ce a distrus clădirea Seminarului Teologic: „ba că e sămn divin din tagma urgiei Sodomei”, ba că i-a bătut Dumnezeu pe preoți și le-a stricat… fabrica de popi” ba că nu știu ce, ba că nu știu cum.

Doar un singur comentator cu capul pe umeri s-a situat tangent unei situații de NORMALIATE a ceea ce definim stereotipar a fi MENTALITATE.
În sensul că acel incident de la Seminarul teologic a fost pur și simplu un eveniment nedorit, cu cauze mai mult decât pământene, cauzat de supraîncălzirea instalației electrice a clădirii. Să nu uităm a lua în discuție faptul că, după o lungă perioadă de neutilizare, în clădire au revenit elevii, aflați până atunci în vacanță. Cred că săraca instalație electrică s-a înroșit și înălbăstrit funcție de valoarea Amperilor curentului instantaneu consumat.
Și atunci, de ce trebuie să se confere anapoda semnificații apocaliptice și mistice unui eveniment ultrabanal, care se putea întâmpla la o clădire de locuit, la o școală normală, la o societate comercială, la o anexă gospodărească sau la un bordel citadin camuflat în salon de masaj.
Ș-atunci, vorbim de schimbarea mentalității, drept condiție sine-qua-non a progresului evolutiv de ansamblu al societății.
Dar, această schimbare este de tip caragialesc, în sensul că o acceptăm condiționat: să se schimbe întâi ceilalți în gândire și apoi vom face și noi, prețioase entități umane, acest pas radical.
2.1  RE: Tezismul sec al schimbării mentalității trimis de
( 9 ian 2015, 12:09:05
2. Senatorul Miron a anunțat public că-și donează un procent din veniturile salariale, în scopul refacerii acestui locaș de învățământ.
Bun! Până la proba contrarie, care să demonstreze, fără putință de tăgadă, eventualul substrat populist al acestei inițiative, oare de ce NU PUTEM LUA spusele senatorului Miron sub aspectul semantic cel mai clar? Unde este prezumția de „mentalitate schimbată” atâta timp cât o inițiativă decentă și lipsită de substrat publicitar, o introducem repede în tocătorul concepțiilor prejudecate și ne grăbim să o acoperim cu anatema relei-credințe?
De ce trebuie ca, în „noua mentalitate”, să fie perpetuate acele funeste tare comportamentale și de ilogică apreciere a faptelor semenilor noști, prin care să sucim valoarea de adevăr a unui enunț fiindcă, evident, „Las că știm noi mai bine, nu e așa cum se afirmă public, ci e ceva mai adânc, camuflat, ceva care să urmărească un scop mediatic”.

Astfel încât, față de evenimentul ce a generat aceste atitudini și luări de poziții, care dintre ele ar constitui dovada mentalității schimbate?

a) Incendiul a fost semn divin, prin care Domnul a trecut prin foc fabrica de popi”, respectiv „Senatorul Miron este o fâțarnică populistă ce nu irosește nici un prilej pentru a-și dezvolta capitalul de imagine”
sau
b) „Incendiul de la Seminarul Teologic a fost un accident nefericit, declanșat de cauze mai mult decât banale”, respectiv „Inițiativa senatorului Miron este una de bun simț care vrea să atragă atenția asupra necesității reconstrucției grabnice a acestei instituții de învățământ.�

Care o fi mentalitatea … schimbată?
3.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:39:52
Popa Consilier Baltag a apucat sa-si salveze Gipul Mercedes ultimul tip?! Asta era important! Taran obosit, imbracat in lux de socru sau si inselat de nevastasa ! Mai are floraria de peste drum de Primarie ! SI MULTE ALTELE !

4.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:42:58
-Nici o problema marele consilier popa Saftiuc va cotiza la reconstructie, asa cum a facut cat a fost popa la Probota si umplea buzunarele lu Pimen prin spalarea banilor primiti de la prosti ! De aceia e cel mai ascultat de Pimen!

5.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:45:10
-Asta e Blestemul Preotilor pentru hotararile mafiotilor Popa Saftiuc, Popa Baltag si Popa Horga! Saracul Pimen e manipulat de Lingaul Saftiuc(omul lu Pimen) si Baltag(omul lu Daniel Patriarhul).

6.   CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:46:35
-Marele Consilier Saftiuc , cum a intrat in functie a pus pe toti Popii sa jure ca nu cumpara lumanari decat de la Fabricile lor care e de trei ori mai scump ca in alta parte ! Jecmanire pe fata! Daca te prinde cu alte lumanari te da afara din Preotie! Oamenii saracii ii intreaba pe preoti de ce sunt asa scumpe lumanarile , dar nu stiu ca preotii n-au nici o vina si sunt obligati sa faca ascultare !
7.   CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:51:04
-POATE E UN SEMN SI CEI DE LA ARHIEPISCOPIE AR TREBUI SA PLECE DIN FUNCTII ! SA VINA ALTII CAPABILI, SMERITI SI CARE SA AJUTE ARHIEPISCOPIA SI PE OAMENI SI NU INTERLOPII ASTIA NENOROCITI CA HORGA, SAFTIUC SI BALTAG(CARE-I SI COCOLAR) !
8.   PTR I.S.U SI POMPIERI trimis de
( 9 ian 2015, 13:12:21
-CAPII MAFIEI AR TREBUI SA SPUNA ADEVARUL SI SA-SI INSUSEASCA VINA ! CLADIREA FIIND DIN LEMN SI NEIZOLATA A INGHETAT APA PE CONDUCTE( VEZI IN ARTICOL S-A SPUS CA HIDRANTELE ERAU INGHETATE) SI LA BUCATARIE AVEAU NEVOIE DE APA ! ''DOREL DE ROMANIA'' ADMINISTRATORUL SEMINARULUI A MERS C-O LAMPA CU GAZ LA BUCATARIE SI A INCALZIT TEAVA S-O DEZGHETE ! FIIND TOTUL INCONJURAT DE LEMN , TEAVA S-A INROSIT SI A REZULTAT DEZASTRUL ! CERCETATI ! SI VETI AFLA !
9.   QED trimis de
( 9 ian 2015, 13:48:51
Încă o dată, reluăm teza anterior enunțată, cu disperarea cântărețului din flaut ce încearcă să impresioneze artistic urechea porcului:

Ideea de bază, firul roșu al acestui eveniment nedorit, veritabilă întâmplare, este dacă O UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT VOCAȚIONAL din județul Suceava trebuie și merită reconstruită.
Nu se regăsesc câtuși de puțin în dezbatere tarele și metehnele unui popă care are merțan seleka, ale altuia care are buzunarele alcătuite din țuhali cusuți sutanei, sau dacă un altul impune alte reguli ale jertfelor și ofrandelor, altele decât cele veterotestamentare, revalorizate neotestamentar.
Pochii nu au NICI O RELEVANȚĂ în ecuația incendiului de la Seminarul teologic.

Încă o dată, cu abnegația arhetipală a patriarhului Moise, aprig orator în pustia deșertului sensibilității umane, întreb: o instituție de învățământ din Suceava, căzută pradă focului, merită sau nu să fie reconstruită URGENT?
Sau, poate ar trebui să fie reclădită prin Iași sau Neamț iar noi, sucevenii, să ne perpetuăm dezbaterile inutile și sterile, isvorâte din adâncul minților de bukowineni sau regățeni, ambelor atribute zonale fiindu-le asociată sintagma „cu capetele afumate”?
10.   QED trimis de BUNDESKANZLER trimis de
( 9 ian 2015, 18:19:44
Oare nu țo fi rușine ție BUNDESKANZLER să sari în apărarea creștinismului cînd la trecerea dintre ani ai postat urări cu cuvinte de nereprodus? Fiecare scoate din visteria inimii lui ce are ,drept dovadă cercetează ce ai postat DIAVOLE ÎNBRĂCAT ÎN PIELE DE OAIE
11.   Horman minunându-se în fața unei uși noi - Hormann trimis de
( 9 ian 2015, 21:22:12
Băi pâcăliciule, ai rădicat doo degețele în sus să ceri voie ca să mi te bagi în borș?
Tu ori ești prost, ori ești prost.

1. Citește mai sus, IDIOTULE și spune-mi unde anume iau eu apărarea creștinismului?
Mă doare de toate religiile, curentele, dogmele și sectele exact la 2 metri în avans față de ... (ghici)
Scriam ceva despre mentalitate și apoi despre reconstruirea unui lăcaș de învățământ.
Vorbe anapoda în gură să-i pui MĂ-TII, nu mie!

2. Urarea de anul acesta este exact ACEEAȘI ca cea de anul trecut.
Dar, anul acesta scorMonitorii și-au meritat-o mai mult ca altădată.
Știu ei de ce!
Știe TLMSO, știe moș Neagu, știe derbedeul acela ce primea vizite de curtoazie de la reprezentanții Ministerului Public.

Așa că, iNbecilule, dacă n-ai habar de nici unele, ce-ți trebuie să te bagi în ciorbă?
Vezi-ți piciule de jucăriile tale de pluș, nu te băga la comentat în Liga Campionilor!

IDIOTULE!
11.1  RE: Horman minunându-se în fața unei uși noi - Hormann trimis de
( 9 ian 2015, 21:25:13
Am uitat ceva: tâNpitule!
12.   AXINTE trimis de
( 9 ian 2015, 22:47:24
AXINTE ARE DREPTATE CÂND GLĂSUIEȘTE DE POPA CU JEEP-UL MERCEDES ȘI SOCRU-SU HORODENCIUC.ASA E,100%
!
13.   Esti pe viata ta, fata trimis de
(10 ian 2015, 09:14:43
cit va balacariti voi cu privire la firma mercedes via clienti, doar ca aici se spune suv mercedes nu jeep mercedes, dar na, asta a ramas de pe vremea cind spuneati adidas nike, sa discut un pic cu fatuca in chestiune.
mai copchila!
tu nu stii ce te-a gasit. pe fata ta inca se vad urmele copilariei petrecute in inchistarea unei gospodarii taranesti marunte dar sanatoase, dovada ca ai iesit asa buna de munca.
iar acum tu debordezi, esti peste tine si posibilitatile tale interioare, mai exact in limbajul tau de multiple vacante, te-a luat valul. vii cu truisme si populisme pe care si caligula le considera fumate. (pentru caligula nu alerga sa iti ridici rochita ca nu e fotbalist, da pe search ca la tine cartile e toxice, are praf si nu are mouse) si ai dreptate: la citi prosti a crescut tara asta in 25 si cu ce aveam in stoc iti merge.
in mod normal, adica germania sau suedia tu erai o tesatoare filatoare, dar stii, una mai de la baza, in nici un caz om de baza.
asa in schimb, esti ca lungu: pus in slujba si platit, ori cu rost, ori fara rost, e destept macar ca-i prost. adica hot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei