Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

O nouă tranşă de bani, achitată anticipat de Primăria Suceava, pentru achiziţia de combustibil la Bioenergy

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a achitat ieri către Termica o nouă tranşă de bani, anticipat, în contul subvenţiei pentru căldura furnizată populaţiei.

Cei 700.000 de lei plătiţi ieri (şapte miliarde de lei vechi) vor ajunge însă la producătorul de energie termică, Bioenergy, pentru ca acesta să aibă cu ce achiziţiona combustibilul necesar pentru menţinerea în funcţiune a centralei de termoficare pe biomasă.

Plata anticipată a subvenţiei la căldură a fost făcută în contextul în care, din cauza lipsei banilor, stocurile de biomasă ale Bioenergy mai ajung doar pentru câteva zile de funcţionare, iar producţia de energie termică a fost limitată la strictul necesar.

Aşa s-a ajuns ca, în condiţii de ger puternic, de miercuri să fie oprită furnizarea apei calde în oraş, pentru a putea fi furnizată căldură la parametri cât mai buni.

„Este o situaţie de forţă majoră. Cei de la Termica au optat pentru asigurarea căldurii necesare într-o perioadă geroasă, în detrimentul furnizării apei calde. Din păcate, încasările de la populaţie sunt total insuficiente. Dacă ajungeau banii la timp la producător, nu se ajungea în situaţia de acum”, a spus primarul Ion Lungu, care a vorbit cu cei de la Termica să reia furnizarea apei calde imediat ce temperaturile exterioare se mai „domolesc”.

Municipalitatea suceveană a vrut să dea aceşti bani în avans încă de la începutul săptămânii, dar nu a fost posibilă transferarea lor prin Trezorerie, pentru că nu erau făcute încă modificările necesare la conturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă tranşă de bani, achitată anticipat de Primăria Suceava, pentru achiziţia de combustibil la Bioenergy.
 Vizualizări articol: 2314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O nouă tranşă de bani, achitată anticipat de Primăria Suceava, pentru achiziţia de combustibil la Bioenergy3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule nu vrei tu... trimis de
( 9 ian 2015, 11:59:49
Sa ne raspunzi la niste intrebari daca tot esti viral pe monitorul in fiecare zi din disperare sa mai atragi simpatia oamenilor pt momentul in care te vor ridica.
1. De ce iti bati joc de " dragi suceveni"? De ce iti bati joc de banii lor?
2. Este adevarat ca ai primit 400.000 euro ca sa facilitezi contractul cu salubrizarea orasului?
3.este adevarat ca ai inghetat serviciul de control al lucrarilor si serviciilor publice ai primariei suceava ca sa nu mai controleze si verifice nimeni neregulile din lucrarile efectuate prost sau deloc?
4. Este adevarat ca fikata a primit mita in numele tau 2apartamente in ansamblul rezidential ani de pe zamca in valoare de 200.000 euro? Este adevarat ca fiica ta este sonera si nu poate justifica suma asta? Pe ce nume sunt aceste apartamente?
Este adevarat ca firma care administreaza restaurantele versus si oscar spala banii care ii incasezi din spagi?
1.1  RE: Lungule nu vrei tu... trimis de
( 9 ian 2015, 13:30:49
Sunt multe intrebari fara raspuns inca. Speram totusi anul asta sa aflam o parte din ele si Lungu sa mearga la brutarie!
1.2  RE: Lungule nu vrei tu... trimis de
( 9 ian 2015, 13:32:17
Averea va fi greu de recuperate pentru ca instrainat-o!
1.3  RE: Lungule nu vrei tu... trimis de
( 9 ian 2015, 14:51:26
Acum e confiscarea extinsa a averii. Prostia maxima e sa-ti bagi copiii in asa ceva.
1.4  RE: Lungule nu vrei tu... trimis de
( 9 ian 2015, 15:24:24
A se vedea si pe numele cui este/a fost apartamentul de la mansarda blocului rosu de pe Narciselor(langa sala de sport a liceului Alimentar).
2.   Lungule trimis de
( 9 ian 2015, 12:08:17
Masa lemnoasa = combustibil, atunci de ce e Bioenergy
3.   Salutari cordiale lui Likileaks trimis de
( 9 ian 2015, 15:24:24
Salut cu mare bucurie aparitia lui Likileaks in randul nostru,al celor care scriem pe acest forum de ani de zile.Este a doua interventie de acest gen.Liki ridica la fileu niste aspecte foarte importante.Sigur ca ele mai trebuie si motivate cu niste probe si dovezi clare.Liki face afirmatii foarte interesante,in logica lucrurilor.Dar fara avea dovezi ele sunt doar niste ipoteze de lucru.Oricum voi fi foarte atent la ipotezele prezentate de Liki si voi cauta sa le proiectez corelate cu anumite informatii din presa scrisa si de aiurea.In curand.
4.   Referendum trimis de
( 9 ian 2015, 15:29:40
Președintele Organizației Județene a PNL, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a propus organizarea unui referendum pe tema menținerii sistemului centralizat de termoficare în municipiul Suceava. "Nu e normal ca locuitorii a 21.500 de locuințe să plătească taxe și impozite, iar banii să se ducă la plata subvențiilor la Termica pentru ceilalți”, și-a motivat Băișanu propunerea.El a arătat că la sistemul centralizat de termoficare au mai rămas racordate 49% din totalul locuințelor existente adică 20.500 și că s-ar putea găsi o soluție de a se investi în dotarea acestora cu centrale individuale.
Din punctul meu de vedere sistemul centralizat poate sa ramana dar nu sunt de acord cu faptul ca 51% din populatie plateste subventia acordata celorlalti 49% din sistemul centralizat.

5.   Moralitatea subventiei trimis de
( 9 ian 2015, 15:31:53
Ideea este ca fiecare cetatean trebuie sa plateasca cat consuma.In sistemul centralizat se plateste subventia de Primarie,probabil in scop electoral.Lungu tot timpul a spus:La Suceava e cea mai ieftina caldura.Fals.Diferenta o plateste Primaria tot din banii cetatenilor.Bani din taxe si impozite.Bani cu care se pot face drumuri,gradinite,scoli,curate orasului,stadion,sala de sport,cinematograf. Ca la subventie participa si cetatenii care nu sunt la sistemul centralizat este o tampenie si o ilegalitate.Pai de ce sa platesc eu ca cel de la sistemul centralizat sa stea in caldura?De ce sa platesc pentru el?Solicit si eu ca 50% din valoarea gazului consumat si a lemnelor sa fie subventionata de primarie.

5.1  RE: Moralitatea subventiei trimis de
( 9 ian 2015, 19:21:25
Sa vezi ce urmeaza daca nu demisioneaza de onoare in 48 ore...o sa va arat tot dosarul ca sa il luati cu furcile...stay tunned!
Si verificati ce va spun sa vedeti ce dureros e adevarul pt orasul suceava!
6.   Cit mai pot fi batjocoriti sucevenii!? trimis de
( 9 ian 2015, 19:40:16

Nimic nu mai este de mirare intr-un municipiu in care avem conducatorii pe care ii avem!
,,S-au ajuns” la conducere falsii patrioti, lichelele, care urasc visceral oamenii necajiti. Adevaratii semidocti, oameni marunti si limitati, lipsiti de scrupule, obsedati de innavutire, pofta de marire si de putere...
Astia sunt cei ce ne conduc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei