Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Elevii Seminarului Teologic ars în incendiul de la Mănăstirea Sf. Ioan vor putea continua studiile în clădirea unui liceu sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce incendiul izbucnit în incinta Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a mistuit sediul Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei”, pentru ca elevii seminarului să îşi poată continua studiile, municipalitatea suceveană intenţionează să le pună la dispoziţie sălile de curs ale unui liceu sucevean, dar şi locuri de cazare pentru cei care sunt din alte localităţi şi locuiau la mănăstire.

„Pentru noi, ca primărie şi Consiliu Local, prioritatea zero este să găsim un nou sediu pentru seminarul teologic. Tocmai de aceea am mers la Colegiul Tehnic <Petru Muşat>, unde am avut discuţii cu directorul unităţii de învăţământ, pentru că există posibilitatea să mutăm seminarul acolo”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a precizat că le pot fi puse la dispoziţie celor de la seminar şapte săli de clasă şi aproximativ 80 de locuri de cazare.

„Urmează să discut această posibilitate cu Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen şi cu directorul seminarului, în măsura în care sunt de acord, să facem demersurile necesare. Pentru asta voi convoca o şedinţă de îndată a Consiliului Local Suceava, să mutăm temporar sediul seminarului la Colegiul Tehnic <Petru Muşat>”, a spus edilul sucevean.

 

Bani de la bugetul local, pentru refacerea sediului seminarului teologic

Pe lângă sprijinul oferit prin punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru desfăşurarea orelor de curs şi pentru găzduirea elevilor, conducerea municipalității  sucevene vrea să contribuie şi financiar la construirea unui nou sediu al Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei”.

„Suntem în faza de fundamentare a bugetului local, astfel încât vom avea grijă să prindem o sumă consistentă pentru refacerea seminarului teologic. În paralel voi face şi o intervenţie la Guvern, în măsura în care este posibil să primim şi un sprijin guvernamental, astfel încât să putem reconstrui clădirea seminarului”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Seminarului Teologic ars în incendiul de la Mănăstirea Sf. Ioan vor putea continua studiile în clădirea unui liceu sucevean.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Elevii Seminarului Teologic ars în incendiul de la Mănăstirea Sf. Ioan vor putea continua studiile în clădirea unui liceu sucevean3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:41:12
Popa Consilier Baltag a apucat sa-si salveze Gipul Mercedes ultimul tip?! Asta era important! Taran obosit, imbracat in lux de socru sau si inselat de nevastasa ! Mai are floraria de peste drum de Primarie ! SI MULTE ALTELE !
2.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:43:08
-Nici o problema marele consilier popa Saftiuc va cotiza la reconstructie, asa cum a facut cat a fost popa la Probota si umplea buzunarele lu Pimen prin spalarea banilor primiti de la prosti ! De aceia e cel mai ascultat de Pimen!
3.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:45:24
-Asta e Blestemul Preotilor pentru hotararile mafiotilor Popa Saftiuc, Popa Baltag si Popa Horga! Saracul Pimen e manipulat de Lingaul Saftiuc(omul lu Pimen) si Baltag(omul lu Daniel Patriarhul).
4.   CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:47:13
-Marele Consilier Saftiuc , cum a intrat in functie a pus pe toti Popii sa jure ca nu cumpara lumanari decat de la Fabricile lor care e de trei ori mai scump ca in alta parte ! Jecmanire pe fata! Daca te prinde cu alte lumanari te da afara din Preotie! Oamenii saracii ii intreaba pe preoti de ce sunt asa scumpe lumanarile , dar nu stiu ca preotii n-au nici o vina si sunt obligati sa faca ascultare !
5.   CAPII MAFIEI trimis de
( 9 ian 2015, 12:51:31
-POATE E UN SEMN SI CEI DE LA ARHIEPISCOPIE AR TREBUI SA PLECE DIN FUNCTII ! SA VINA ALTII CAPABILI, SMERITI SI CARE SA AJUTE ARHIEPISCOPIA SI PE OAMENI SI NU INTERLOPII ASTIA NENOROCITI CA HORGA, SAFTIUC SI BALTAG(CARE-I SI COCOLAR) !
6.   PENTRU I.S.U SI POMPIERI trimis de
( 9 ian 2015, 13:09:54
-CAPII MAFIEI AR TREBUI SA SPUNA ADEVARUL SI SA-SI INSUSEASCA VINA ! CLADIREA FIIND DIN LEMN SI NEIZOLATA A INGHETAT APA PE CONDUCTE( VEZI IN ARTICOL S-A SPUS CA HIDRANTELE ERAU INGHETATE) SI LA BUCATARIE AVEAU NEVOIE DE APA ! ''DOREL DE ROMANIA'' ADMINISTRATORUL SEMINARULUI A MERS C-O LAMPA CU GAZ LA BUCATARIE SI A INCALZIT TEAVA S-O DEZGHETE ! FIIND TOTUL INCONJURAT DE LEMN , TEAVA S-A INROSIT SI A REZULTAT DEZASTRUL ! CERCETATI ! SI VETI AFLA !
7.   Coment trimis de
( 9 ian 2015, 16:44:35
Este foarte ușor de comentat sau de aruncat cu piatra,nimeni nu știe ale cui sunt păcatele... Și totuși lumea păcătoasă și rea are opinii pentru care IPS Pimen va ține sau nu cont.
Elevii sunt stresați de aceste întâmplări și mulți nu o să le uite toată vieața.
Foarte bine că s-a găsit o altă locație, iar lucrurile vor decurge normal.Clădirea ce va fi construită ,cred acum ,că va primi autorizație de construcție ,ba mai mult și avizul pozitiv din partea șefului pompierilor din județ.
8.   Saracia cu duhul nu obliga la prostie crasa trimis de
( 9 ian 2015, 19:02:16
mai gexim, ca ai un nume de crema de ghete folosita ca aditiv de curatat plita la tara! nu simti ca te ia asa cu ameteala, mai ales spre seara? ei, sa stii ca e de la faptul ca atunci incepi sa gindesti si nu ai antrenament.
verbele astea la diateza reflexiva iti fac mai mult rau decit bine, ca si asa e vai de capul tau. pentru ca vad dupa cum scrii coment ca urasti limbile straine, nu ma astept sa o iubesti pe cea de la mamica ta asa ca iti spun ca aia cu diateza reflexiva se refera la chestii impersonale cum ar fi: ninge, ploua, etc... sau in cazul tau aia cu s-a gasit o alta locatie e noaptea mintii.
din cite stiu eu nu se plateste cind ninge sau ploua. inca...
dar cind se gaseste cite o chestie, automat niste prosti trebuie sa plateasca. adica daca inca valul inchizitiei te apasa, iti spun ca noi platim. ori asta, vorba unei religii paralele nu e cuser.
ma baiatule, daca in cazul cu ploua, ninge mai merge ca nu platim noi, in cazul cu s-a gasit sediu pentru leprele popesti nu mai merge, chiar se impiedeca de tot si cade in cap, de ramine cu semn exact in locul in care esti si tu marcat din acelasi motiv.
de unde bai agricultura sediu, de unde utilaje, de unde camioane, de unde bani pentru un nou sopron pentru pimen? tu ai jucat poate in comedia aia "sta sa ploua cu chiftele" de ai ramas cu socul tras? nu platim noi tot? nu ar fi normal ca in acest caz sa ne intrebe cineva, ca poate unii dintre noi sint mai rusinosi cu bancnotele si au retineri la debite de astea nesimtite?
daca esti asa de compatimitor de ce nu te duci tu voluntar pe viata la 3,14men sa il slujesti gratuit si sa ii dai scutire de efort din partea noastra?
iar credinta ta telurica referitoare la intruparea autorizatiei denota o naivitate de disneyland, adica ce a fost, a fost? dar cine nu a luat autorizatia nu raspunde? dar cine nu a dat-o nu ar putea un pic fi trecut pe la popota la botosani, macar vreo 3 ani fara suspendare?
adica punem mina de la mina si bem de pleasca?
9.   Coment trimis de
(10 ian 2015, 09:09:40
Da,da,te simți stăpân pe situație și dai lecții de gramatică,dar nu contează.De la ”țiară” mâncați voi pita cea de toate zilele,chiar vreau să fiu sărac cu duhul că acelora este mântuirea.De preot ai nevoie oricând :la botez,cununie,înmormântare și tot timpul de peste an ,duminecă de duminică ;așa că de filozofi mai puțin.
La noi la Seletin nu prea ”funcționează”diatezele,nici reflexivă nici pasivă,funcționează altceva dar nu-ți spun acum.
Așa că, măi tăticule mai înțeles greșit ,îți mulțumesc că mai corectat și fă-o ”tuti tempo”.
10.   Draga gexim trimis de
(10 ian 2015, 10:28:52
daca ma simteam stapin pe situatie, cineva cu uniforma tarcata acum lucra intens la canalul siret baragan sau la autostrada poporului, ori alte obiective de interes strategic. si aici nu ma refer doar la lungu.
din pacate pentru tine, nu dau nici o lectie si pe mine m-au format altii carora le zgiriam urechile cu limba romana, versiune proprie. poate te-ai intilnit cu ei, se chema profesori de liceu, gimnaziu, etc... probabil dupa cum scrii, nu ti-au atras atentia, fiind mai tentat de analiza matematica a curbelor hiperbolice de pe cartofii de saminta. acum despre limbaj, doar atit, daca ai alergie la carti, ca-contine praf si nu are mouse, atunci uita-te mai atent pe sticle de suc macar: se scrie tutti. fresh in cazul tau.
stiu ca obosesti cumplit si ai sa iti iei concediu medical dupa ce o faci, dar citeste te rog toate comentariile mele si vei vedea ca nu sint atit de departe de credinta pe cit ma vezi, asa ca mai umbla la dioptrii.
despre tara, ma refer la partea slaba, adica votul bovin si next generation de cocalari. tu ma vrei prost si ma acuzi de partea pe care si eu o reprezint, ca neamul meu nu se trage de pe Marte, tot de la tara venim, iar daca m-ai fi facut si tarane, ti-as fi admirat precizia fara sa ma simt ofensat.
am incercat dupa puterile mele, ca si tine dupa ale tale, fara filosofii, ca am formatie tehnica si nu se prind de mine sofismele sa aduc niste ginduri aici, poate macar in minte cuiva creste ceva, ca in strada nu se intimpla nimic.
mai repede vezi idioti care manifesta pentru francezii din alsacia, ca e la moda acum cu franta, decit sa iasa vreo unul si sa zica ca nu mai vrea sa stea in frigiderul lui ilie dupa ce a platit cinstit intretinerea.
pe tine doar un lucru te rog:
mai tatiticule (corect) mai inteles (te implor macar pina in iunie scoate "mai" asta si fa-l m-ai)!
tema acasa: sa ajuti cu logistica si bani pe pimen cind tu nu ai vreo baza legala, nu e un pic de abuz in serviciu?
asta daca lucri la organele statului...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei