Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie blândă

Caz de braconaj pe fondul de vânătoare al Universităţii Suceava, pedepsit lejer de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz de braconaj înregistrat pe raza fondului de vânătoare 69 Râşca, aparţinând Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a provocat nemulţumire în rândul conducerii instituţiei. Cazul s-a înregistrat la finele lunii mai a anului 2013, dar o soluţie în dosarul întocmit la acea vreme s-a dat abia în urmă cu câteva zile.

Suspectul principal, un anume Ionel Pohoaţă, a fost condamnat cu  suspendare la un an închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, la patru luni închisoare pentru uz de armă letală fără drept, la patru luni închisoare pentru braconaj, precum și la plata sumei de 1.000 euro către Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, reprezentând prejudiciul rămas nerecuperat.

Valentin Popa, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, crede că soluţia Judecătoriei Fălticeni nu reflectă în mod corect totul, mai ales din prisma prejudiciului pe care braconierul trebuie să-l achite.

„USV a înaintat recurs la această sentinţă, deoarece actul de braconaj a fost comis în afara sezonului legal de vânătoare, iar pentru o asemenea faptă legislaţia prevede o despăgubire de 2.000 de euro”, a arătat rectorul Valentin Popa.

 

Braconierul a încercat să scape de mistreţul împuşcat, dar şi de arma de vânătoare

Fapta s-a petrecut în noaptea de 31 mai 2013, în jurul orei 22,00, când paznicul de vânătoare Petru Lămășanu, angajat al USV pe fondul cinegetic 69 Râșca, a intrat la bănuieli după ce şoferul unui autoturism marca Volkswagen nu a oprit la semnele făcute. În acel moment, i-a contactat pe celălalt paznic de vânătoare, Paul Iliescu, și pe inginerul Gabriel Dănilă de la Suceava în legătură cu un posibil caz de braconaj. Imediat a fost alertată poliția din comună, dar şi reprezentanţii Serviciului Arme din cadrul IPJ Suceava.

Autoturismul suspect nu a oprit nici la semnalele mașinii de poliție din zonă, drept pentru care a urmat o scurtă urmărire pe ulițele comunei. Într-un final autoturismul a fost ajuns de mașina poliției, iar lângă acesta, în șanțul de lângă drum a fost găsit un mistreț împușcat. În mașină se aflau doi cetățeni din comuna Râșca. La primul control sumar s-a găsit sânge în portbagajul mașinii, dar nu s-au găsit arme de foc. În timp ce se purtau discuții despre cele întâmplate între agenții de poliție din comună și cei doi suspecți, a sosit un localnic care a găsit  o armă de vânătoare lisă, pe podul din comună, la circa 600 de metri de locul unde se afla mistrețul împușcat.

Dintre cei doi suspecți, Ionel Pohoață a recunoscut fapta de braconaj și a recunoscut că arma a fost introdusă ilegal în țară. În baza probelor adunate a fost întocmit un dosar penal, iar ulterior acesta a ajuns pe masa magistraţilor de la Judecătoria Fălticeni, care în decembrie 2014 au dat soluţia amintită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caz de braconaj pe fondul de vânătoare al Universităţii Suceava, pedepsit lejer de judecători.
 Vizualizări articol: 3489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Caz de braconaj pe fondul de vânătoare al Universităţii Suceava, pedepsit lejer de judecători3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Judecatori de doi bani trimis de
( 9 ian 2015, 11:49:57
bravo dmn judecatori nu faceti decat sa ancurajati faptele de braconaj
2.   Dap trimis de
( 9 ian 2015, 11:57:26
in padure fostei cladiri bancorex- linga stadion e o padure cu etaje care asteapta braconierii legali DNA - Corpul de control a guvernului si atunci sa vezi si sa nu vezi
3.   Domnule Andrici trimis de
(11 ian 2015, 00:38:01
Domnule Silvian Andrici, aveți noroc că pentru a vâna nu vă trebuie să știți limba română, că de altfel v-ați fi împușcat singur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei