Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alocare bugetară

Peste 200 de străzi din Suceava, programate să fie reparate anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Starea carosabilului de pe multe străzi din municipiul Suceava va fi una dintre priorităţile municipalităţii sucevene în acest an.

“O problemă foarte importantă pe care o avem în acest an este cea a străzilor distruse de lucrări sau de uzură. Dacă altă dată făceam în primăvară inventarul acestor străzi, acum am început mai devreme, pentru că marea deosebire faţă de anii anteriori este că există deja un operator desemnat să se ocupe de reparaţiile stradale, ceea ce ne permite să trecem la treabă imediat ce condiţiile meteo sunt favorabile”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru a rezolva cât mai multe din problemele care afectează traficul rutier din municipiul reşedinţă de judeţ, edilul sucevean vrea ca în bugetul pe 2015 să aloce nu mai puţin de 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi), pentru reparaţii stradale.

„Ne propunem un program ambiţios de reparare a străzilor în acest an. Avem o mare problemă, mai ales după proiectul de apă şi canalizare. Sunt foarte multe străzi care trebuie reparate, iar la multe dintre acestea este necesar să fie turnat covor asfaltic”, a spus Lungu.

În urma inventarierii făcute, 209 străzi din municipiul Suceava necesită lucrări de reparaţii, care vor fi efectuate de către asocierea de firme SUCT – Florconstruct, care a câştigat licitaţia organizată anul trecut de Primăria Suceava, semnând un contract valabil doi ani.

„Astfel putem să ne apucăm cât mai repede de treabă, nu mai trebuie să aşteptăm licitaţia, vrem să prindem aceşti bani în buget, să facem reparaţii cât mai repede posibil, pentru că sunt foarte multe străzi care lasă de dorit în ceea ce priveşte circulaţia”, a explicat Ion Lungu.

Lucrările de reparaţii vor viza toate cartierele Sucevei.

„Sunt câteva străzi pe care le vizăm în mod deosebit – strada Zamcei, Gheorghe Doja, 22 Decembrie, Biruinţei, Aron Pumnul, Mărăşeşti, Ştrandului, Nicolae Iorga, pe care trebuie turnate covoare asfaltice pe porţiuni mari”, a mai spus edilul sucevean.

Tot anul acesta urmează a fi asfaltate şi două străzi de pământ, Mihail Sadoveanu şi Bogdan Vodă, dar costurile de realizare a lucrărilor sunt trecute la capitolul investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de străzi din Suceava, programate să fie reparate anul acesta.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 200 de străzi din Suceava, programate să fie reparate anul acesta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gogoseria trimis de
( 9 ian 2015, 11:08:05
Primarul Lungu si-a deschis de curind pe linga crasme si alte business-uri si o gogoserie! Poftiti va rog la gogosi calde!
1.1  RE: Gogoseria trimis de
( 9 ian 2015, 11:14:53
mi-ai luat vorba din gura:)) anul trecut promitea vreo 14 strazi de asfaltat... rezultat ? 0 . sincer ma doare inima pt cei cu masini scumpe si autobuzele primariei care isi rup rotile in gaurile din asfalt..
Apropo domn primar strada din burdujeni sat care a fost reparata total acum cativa ani...e deja distrusa si plina de gropi..atat tine o asfaltare???
1.2  RE: Gogoseria trimis de
( 9 ian 2015, 11:50:16
si in george enescu , si in zamca tot e plin de gropi , pe bulevarde cratere ca nici cei cu autobuzele tpl nu au curaj sa circule pe banda 1 , dar ce mai daca sa facut asfaltari cu fimele cumatrilor , iar cei care semneaza contractele din primarie nu cer 5 ani garantie si nici nu fac CTC-ul la receptie decit dupa ce se da SPAGILE de rigoare . Asa se sifoneaza bani cu voia dl prelipcar
2.   DNA- GOGOASA CARE AMORTIZEAZA HOTIA. trimis de
( 9 ian 2015, 12:03:11
Exista un sindrom in medicina ce se refera la omul care produce pagube cum ar fi: strazi sparte, incendii propagate( SF. IOAN), decese, raniri sau boli din cauza cainilor, a prafului sau zapezii de pe strazi. Acest sindrom e bine definit psihiatric, si denota nevoia celui care le face. Ii propun primarului sa consulte un medic de specialitate.
3.   A inebunit primarul???? trimis de
( 9 ian 2015, 14:00:09
Sa vii tu cogeamitea primarul Lungu si sa spui ca vrei sa repari anul asta 200 de strazi inseamna ca ai baut vreo 500 g de palinca sau ca esti nebun de legat si demn sa fii dus la Socola.Sau a treia varianta vrei sa-ti bati joc la maxim de cetatenii orasului si sa le jignesti inteligenta.Cum poti sa spui asa ceva tu care in 10 ani de mandat nu stiu daca ai asfaltat cap coada 2,3 strazi.Nici n-a inceput anul si primarul ne improsca cu promisiuni de parca ar fi o mitraliera.ieri a zis de doua cinema 3D,azi zice de 200 de strazi,maine cine stie ce nebunie ne mai promite.Am senzatia ca domnul primar s-a rupt de realitate.El traieste intr-o realitate virtuala populata de crasme fara numar si vede totul in roz .Revino-ti domnule primar.Suntem in Suceava,cel mai mizerabil oras resedinta de judet din tara.
4.   Promisiuni electorale trimis de
( 9 ian 2015, 14:03:18
Ce am mentionat mai demult se adevereste.Primarul reia in fiecare saptamana aceleasi promisiuni de investitii.Ce promitea primarul in 2011:"Primăria municipiului Suceava face primul pas pentru realizarea unei zone de agrement situată în spatele Uzinei Electrice.Zona de agrement va cuprinde mai multe obiective printre care un teren de minigolf, trei de tenis şi locuri de joacă pentru copii. „Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”
Interesant e ca aceasta promisiune lansata in 2011 si a fost reluata in 2014,adica dupa 3 ani.

5.   Promisiuni electorale trimis de
( 9 ian 2015, 14:07:16
Despre promisiunile electorale fantasmagonice ale primarului suntem de mult satui.
ARTICOL 2013."Proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti din Suceava, conceput de autorităţile locale împreună cu firma spaniolă Arena, a fost avizat de către Ministerul Culturii, urmând ca finanţarea să fie asigurată cu fonduri europene, a anunţat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost conceput gratuit de firma spaniolă Arena, iar lucrările vor costa aproximativ 17 milioane de euro."
Numai promisiuni neonorate si vorbe aruncate-n vant.

6.   Orasul lui Peste prajit trimis de
( 9 ian 2015, 14:09:21
In 2016 voi sarbatori cu sampanie terminarea mandatului acestei catastrofe care cica a condus destinele urbei timp de 12 ani.Eu voi fi cel mai fericit om si orasul se va putea dezvolta armonios.Din 280 de strazi cat are orasul s-au asfaltat 36 strazi .In Obcine s-a asfaltat 6% din suprafata strazilor.Programe operationale regionale POR fonduri europene 5 ,6 proiecte.Domnul primar a gasit sollutia referitor la asfaltari.Se cheama carpaceala.Si anul acesta faimoasa firma Florconstruct a trecut le carpaceala.Ea consta in doua faze.Prima este decaparea .Pe ce criterii decapeaza flacaii bucatelele de asfalt e greu de spus.Am observat ca au decapat bucati de asfalt care era perfect,dar poate nu cunosc eu.

7.   Orasul lui Peste prajit trimis de
( 9 ian 2015, 14:10:37
A doua faza este carpaceala cu asfat urmata de devizul de executie.Ma intreb cum masoara firma suprafata asfaltata si cum face devizul.Ar merita verificat un astfel de deviz.Carpaceala s-a efectuat in tot orasul.Dar este o portiune ,de la intersectia Marasesti spre baie in jos care bate recordul.S-a pus petic peste petic peste petic.Daca te uit de sus se observa ca peticirea s-a facut artistic,in sensul ca peticele sunt puse formand un model de tesatura bucovineana,asemanator cu cel de la celebra intrare in Falticeni.

7.1  RE: Orasul lui Peste prajit trimis de
( 9 ian 2015, 14:45:40
Intinde o bucata de sfoara pe marginea suprafetii asfaltate si se afla perimetru. Mai departe cred ca sti. Ce n-o sa-ti spuna ei, e ca se duc cu sfoara pana la primarie si apoi la locul de masurat.
8.   Promisiuni electorale trimis de
( 9 ian 2015, 14:12:07
*Articol 2012 Locuitorii cartierului Zamca vor putea ajunge în Centru, sau chiar la Cetatea de Scaun a Sucevei, în doar câteva minute şi fără pic de efort, folosind telegondola care va pune în valoare cele două monumente istorice definitorii pentru oraş – Cetatea Suceava şi Mănăstirea Zamca.Primarul Sucevei, Ion Lungu i-a asigurat pe locuitorii cartierului că proiectul de telegondolă nu este deloc o poveste, ci va fi realizat şi va avea ca punct de pornire chiar Mănăstirea Zamca.
*2012 "Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei a fost prezentat de primarul Sucevei, Ion Lungu."

9.   Telegondola buclucasa trimis de
( 9 ian 2015, 14:13:24
Lungu si Flutur inaugureaza telegondola dintre Zamca si cetate facuta cu banii obtinuti de Udrea dupa ce si-a vandut o poseta Ginza Tanaka.Se blocheaza telegondola si incep sa strige:
- Ajutor(primul)- Ajutor(al doilea)La un moment dat, Lungu zice :
-Gheorghe, hai sa strigam amandoi impreuna!- Hai
Apoi striga amandoi:- Impreuna, impreuna…!
Gheorghe, de ce tii un ceas in gura?Sa-mi miroasa gura a tic –tac.
Cei doi stau in telegondola
Care crezi tu ca e mai departe: luna sau Londra?
Ce intrebare comica, vezi tu Londra de aici?
Ajung cei doi la cetate si vad statuia lui Stefan.Uite Gheorghe pe Stefan.Taci ca zice ceva:
- Oştenii mei, luptaţi până la unu...că la două avem bilete la meci!
Uite Gheorghe si calul.Taci ca zice calul ceva:
Punctul de vedere al apriorismului kantian privit dintr-o perspectiva globalizanta induce o stare de neimplinire a eu-ului pus in fata experientei ireversibile a dogmatismului aprioric.
Celor doi,sa le pice fata de uimire. Noroc ca vine Stefan cel Mare si ii lamureste:
-Stati, mai, linistiti, ca nu-i pe bune! Daca va uitati mai bine o sa vedeti ca triseaza ca citeste din cartea aia de pe jos …

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei