Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2015 - Anul XX, nr. 3 (5815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

O femeie însărcinată, trimisă trei ani după gratii pentru că şi-a bătut în mod repetat fiicele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 32 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru infracţiunile de „lovire şi alte violenţe” şi „rele tratamente aplicate minorului”, victime fiind chiar două din fiicele sale. Pedeapsa a fost stabilită de Curtea de Apel Suceava la începutul acestei săptămâni şi poate fi considerată aspră, cel puţin dacă ne raportăm la faptul că prima instanţă care a judecat acest caz, Judecătoria Gura Humorului, i-a aplicat inculpatei o pedeapsă de doar trei luni de închisoare, cu suspendare.

 

Şocant: O copilă de câteva luni şi una de 3 ani, internate cu urme de violenţă şi paraziţi externi

Ancuţa Elena Solomon, de etnie romă, a fost ridicată de poliţişti de la domiciliul actual din Mitocu Dragomirnei acum două zile şi introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Ea a fost transferată la Penitenciarul Botoşani, unde a fost preluată cu menţiunea că este însărcinată de aproximativ trei luni de zile, cu al cincilea copil.

Faptele pentru care a fost condamnată femeia s-au petrecut în anul 2011, când aceasta se afla la domiciliul unuia din concubinii pe care îi avea, la Păltinoasa. Şocant în acest caz încă de la început a fost că femeia şi-a lovit în repetate rânduri fiicele, deşi una avea câteva luni de zile, iar alta nu împlinise încă 3 ani de zile.

Femeia a ajuns în noiembrie 2011 la Centrul Maternal din cadrul Direcţiei de Protecţia a Copilului Suceava, unde s-a constatat că cele două copile „prezintă urme de violenţă şi paraziţi externi”.

La scurt timp, la finele anului 2011, cele două fete au fost luate de la mamă şi date în plasament. Anchetatorii au constatat ulterior, în baza evaluării medico-legale, că cele două fete au fost agresate în mod repetat de mama lor. Una din fete are acum trei ani şi jumătate, iar alta şase anişori, ambele fiind şi astăzi la asistenţi maternali.  Ancuţa Elena Solomon a fost trimisă în judecată în 2012, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, pentru infracţiunile de loviri şi alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului. Între timp aceasta a fost decăzută şi de drepturile părinteşti, pentru cele două fete. 

 

Alţi doi copii ai femeii vor ajunge la asistenţi maternali

Elena Solomon, care între timp s-a căsătorit cu un anume Petrea Mihai Ţetel, mai are acasă, la Mitocu Dragomirnei, încă doi copii, un  băiat în vârstă de un an şi jumătate şi o fată în vârstă de mai puţin de 6 luni de zile.

Gheorghina Cojocar, asistent social în cadrul Primăriei Mitocu Dragomirnei, a declarat, ieri, că soţul femeii s-a prezentat la primărie şi a solicitat ca cei doi copii să fie daţi în plasament, întrucât nu poate avea grijă de ei, pe perioada în care mama se va afla în arest.

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava, a confirmat că în cel mai scurt timp cei doi copilaşi vor fi preluaţi de personalul specializat din cadrul instituţiei, iar ulterior vor fi daţi în plasament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie însărcinată, trimisă trei ani după gratii pentru că şi-a bătut în mod repetat fiicele.
 Vizualizări articol: 2660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
O femeie însărcinată, trimisă trei ani după gratii pentru că şi-a bătut în mod repetat fiicele1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei