Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2015 - Anul XX, nr. 3 (5815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Incendiu violent la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Joi, 8 Ianuarie 2015 (10:52:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu foarte violent a izbucnit joi dimineaţa în clădirea în care se află Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” şi birourile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în imediata apropiere a Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Incendiul s-a manifestat foarte violent, pompierii neputând interveni eficient din cauza lipsei resurselor de apă. Problemele acestora au fost cauzate de faptul că hidranţii sunt îngheţaţi şi a fost nevoie să se apeleze la surse de apă îndepărtate. Incendiul a izbucnit în clădirea construită din lemn, la bucătăria seminarului, iar apoi s-a extins la toată construcţia. Cauza exactă a declanşării incendiului nu este cunoscută în prezent. În clădire, în partea în care funcţiona Seminarul Teologic, se aflau la declanşarea incendiului circa 50 de elevi care au fost evacuaţi în siguranţă de personalul didactic.

Flăcările s-au extins şi la mai multe garaje din afara incintei mănăstirii. Clădirea Arhiepiscopiei Moldovei şi Rădăuţilor a fost transformată în totalitate în scrum, la ora 10.30 incendiul era aproape lichidat, mai fiind câteva focare pe care încercau să le stingă pompierii. La faţa locului au intervenit 20 de autospeciale cu apă şi peste 120 de oameni, pompieri, poliţişti şi jandarmi. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, construcţia nu era autorizată de pompieri în privinţa securităţii la incendiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu violent la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.
 Vizualizări articol: 17136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Incendiu violent la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 8 ian 2015, 09:59:27
in ultima vreme cam ard manastirile.. de sfinte ce sunt.. agheasma de ieri nu prea a tinut. mai da sfanta o fi fost.. probabil nici acum enoriasii nu isi dau seama de puterea magica a apei sfintite:)) care te apara de boale de beleli si dosare penalelaughing
1.1  RE: :)) trimis de
( 8 ian 2015, 14:54:39
ai impresia ca este putin lucru faptul ca nu au fost victime??? iar HRISTOS fiind Dumnezeu a fost rastignit!
2.   @ Meckaze da da da sigur ca da trimis de
( 8 ian 2015, 10:13:06
Crestinul biruie prin credinta ? care credinta.. credinta care spune ca agheasma te pazeste de foc si uite rezultatul.. explica.mi si mie cu teoria chibritului cum de aceastea data nu a functionat? hai sa o vedem asa o explicatie de la un om care face teologia... o explicatie ieftina.
2.1  RE: @ Meckaze da da da sigur ca da trimis de
( 8 ian 2015, 10:42:25
Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au precizat că construcţia nu era autorizată de pompieri în privinţa securităţii la incendiu.

da oare ei nu trebuie sa respecte putin legea?
sfintia lor e mai presus de lege?? sau aveau doar agheasma cu certificat ISO de la pompierilaughing)
2.2  RE: @ Meckaze da da da sigur ca da trimis de
( 8 ian 2015, 10:45:04
 ☭  ϑ
3.   Msg trimis de
( 8 ian 2015, 10:49:51
Iata si lupii in piei de oaie cum judeca. Vedeti de palatele voastre de adunare sa nu arda si lasati-ne pe noi ortodocsii, ca nu apelam la mila voastra de ,, crestini adevarati"'ce credeti ca sunteti.

3.1  RE: Msg trimis de
( 8 ian 2015, 10:54:48
tu chiar esti prost..ori te faci.. macar nu claxona. tu chiar esti prost cand iti zice popa ca agheasma te fereste de foc..tu esti unul din romanii care adora sa fie prostit..
3.2  RE: Msg trimis de
( 8 ian 2015, 11:10:13
aveam pretentii de la domnia ta..ca discerni niscai notiuni ...unde spune parintele ,care la urma urmei legea lui Hristos o propovaduieste, ca Aghiazma Mare apara de foc? E apa sfintita, de trei ani o am si se afla in aceeasi stare, care ajuta in ritualul nostru...focul? sa ne fereasca Dumnezeu pe toti ...dar pacatele si necazurile sunt ale noastre ....ne vine randul tuturor...

3.3  RE: Msg trimis de
( 8 ian 2015, 11:30:48
Neghiobule ratacit care esti de ce jignesti, ma cunosti de undeva...vezi de fasollea si nute baga...
3.4  RE: Msg trimis de
( 8 ian 2015, 11:32:50
Fasolea ta si nu te baga...
4.   Comentariu trimis de
( 8 ian 2015, 11:04:19
bravo Lukanu....ai zis bine...agheazma sfantita=apa de la chiuveta...
alaltaieri erau toti ca pinguini cu carafele in mana sa ia apa de chiuveta de la biserica ca face minuni...
apropo erau unii la piata mica la biserica Sfantu nush cum si se chinuiau sa lipeasca banuti de 10 bani,5 bani,1 ban pe o cruce de gheata....v-a luat popa si ultimul gram de minte care il mai aveati oameni buni......
popa n-are voie sa ia bani de la vaduva si orfan dar el pe aia ii jacmaneste....
cercetati scripturile ca aveti voi da nu va lasa popa sa cititi adevarul ca va pierde din mana si nu-i mai iese banii de BMW....
4.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 ian 2015, 15:34:16
cati preoti cunosti? in Romania sunt in jur de 14.000, iti voi arata doar cativa care fac ceva pentru semenii lor.  ☭  ☭ www.facebook.com/l.php?u= ☭ %3A%2F%2Fstirileprotv.ro%2Fspecial%2F1-decembrie-manastirea-dumbrava-povestea-oamenilor-care-ofera-bucurii-ce-costa-doar-dragoste.html&h=jAQF_1LDC
c ☭  a
4.2  RE: Comentariu trimis de
( 8 ian 2015, 16:07:19
cauta-i pe parintele Tanase de la Valea Plopului care acum are grija de 500 copii, pe parintele Vasile de la Dumbrava ingrijeste 90 de copii, si mai sunt preoti care au asezaminte sociale pe care mass media nu ii arata, pentru ca altfel s-ar contrazice cu non-modelele promovate. iar acesti preoti pe care nu ii cunosti insa ii judeci nu vocifereaza ceea ce fac, ci lucreaza in tacere Cuvantul lui Dumnezeu.
ma doare sa vad lipsa voastra de cunoastere si felul in care aruncati cuvinte grele la adresa bisericii, de ce nu va uitati in sufletul vostru sa scoateti gunoiul de acolo, astfel o sa vedeti lumea mai buna! daca esti cat de putin crestin ia seama la cuvintele '' nu judeca si nu vei fi judecat!'' ca nu s-au spus degeaba.
apropo, si eu sunt un copil crescut de un preot ortodox
5.   Comentariu trimis de
( 8 ian 2015, 11:13:05
si apoi....mie parintele nu mi a cerut niciodata bani...sunt preoti si preoti..oameni si oameni...Parintii de la Arhiepiscipie vor zice acum: Domnul a dat, Domnul a luat .Fie numele Domnului binecuvantat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei