Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2015 - Anul XX, nr. 3 (5815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   21 imagini |   ø fişiere video

Pasiune

Imagini de vis surprinse de un dornean pasionat de fotografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dornean în vârstă de 40 de ani a surprins imagini de vis în unele ţări exotice din Asia. Pentru Sorin Tănase pasiunea pentru fotografie a venit destul de recent, în urmă cu aproximativ opt ani, dar odată ce microbul i s-a instalat în sânge a fost imposibil să se mai oprească. O parte din veniturile familiei s-au dus pe aparatură, dar şi pe cursuri de iniţiere în arta fotografică. Nu regretă nimic, iar peisajele spectaculoase care au fost imortalizate de aparatul foto manevrat de Sorin Tănase îl împing să-şi dorească mai mult. Aşa se face că după vizitele din Vietnam şi Nepal, prima în 2013 şi a doua anul trecut, şi-a propus o nouă ţintă: Peru, în America de Sud.

„Totul a plecat dintr-o joacă, iar mai apoi m-am interesat la modul cel mai serios despre tehnica fotografiatului. Am participat la mai multe cursuri de specializare susţinute de Mihai Moiceanu, care are o şcoală de profil în Braşov, iar mai apoi am exersat şi practic în diferite zone ale ţării, începând cu Delta Dunării şi terminând cu Maramureşul. Fireşte, Bucovina are un loc aparte în inima mea, iar de fiecare dată când am ocazia îmi iau aparatul foto şi încerc să surprind aspecte din zona noastră”, a arătat Sorin Tănase.

 

Vietnamul, o ţară cu oameni şi locuri de excepţie

După mai mulţi ani în care şi-a „format” mâna şi ochiul, Sorin Tănase a decis că este momentul să plece şi în străinătate. Impactul asiatic avea să-l impresioneze, iar vizita din Vietnam a fost urmată de o alta în Nepal.

„A fost o provocare pentru mine, în primul rând pentru că era prima dată când ajungeam în Asia, unde aveam să dau piept cu obiceiurile, tradiţiile şi cultura pe care numai acolo le poţi întâlni. O experienţă unică pe care o simţi doar când eşti acolo, iar în ceea ce priveşte tura foto, a fost una excelentă”, şi-a amintit Sorin Tănase contactul cu Vietnamul.

Acolo a întâlnit oameni şi locuri pe care i-a imortalizat, iar o selecţie din fotografiile adunate în Vietnam au constituit şi tema unei expoziţii care a avut loc la Vatra Dornei în urmă cu un an.

„A fost o plăcere să călătoresc cu trenul de noapte de la Hanoi la Lao Cai și de acolo am ajuns la Sapa, un loc frumos situat în nordul Vietnamului. Mai apoi am plecat către Ha Long Bay, un loc minunat care se află în patrimoniul UNESCO și o destinație de călătorie populară, în provincia Quang Ninh. După două zile de stat pe barcă în golful Ha Long Bay am plecat către Tam Coc, o destinație turistică populară în apropierea orașului Ninh Bình. Pe scurt, am ajuns într-o ţară minunată, cu multe oportunități de a fotografia, de unde am învățat foarte multe în ceea ce privește fotografia și nu numai”, sunt concluziile lui Sorin Tănase după prima experienţă externă în calitate de fotograf.

 

Himalaya, o provocare pe care nu o putea rata

Chiar dacă prima ţară asiatică în care a ajuns s-a numit Vietnam, pentru ambiţiosul dornean visul era altul: Nepal.

„La Nepal mă gândeam înainte cu un an de călătoria în Vietnam, dar nu s-a concretizat. Aveam nevoie doar de o singură persoană pentru a avea grupul complet, adică minim patru, unde costurile erau rezonabile. Cred că cel care iubeşte muntele ar dori să ajungă măcar o dată în Himalaya, care e o provocare”, a menţionat Sorin Tănase.

Iar ocazia de a vedea de aproape Everestul i s-a ivit în urmă cu trei luni. În octombrie 2014, dorneanul a ajuns în Nepal, o ţară care l-a încântat la fel de mult ca Vietnamul.

„Un loc minunat, mult diferit de ceea ce mă aşteptam, loc în care mi-ar plăcea mult să mă întorc într-o bună zi, pentru că sunt sigur că Nepalul mai are multe drumeţii de oferit, aventuri de descoperit şi multe locuri care aşteaptă să fie văzute”, a concluzionat Sorin Tănase.

Iar cum gustul fotografiei i s-a înrădăcinat, pasionatul speră să aibă parte şi de alte experienţe la fel de interesante, pe care să le dezvăluie ulterior şi altora, eventual prin expoziţii sau prin postări pe internet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imagini de vis surprinse de un dornean pasionat de fotografie.
 Vizualizări articol: 4394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Imagini de vis surprinse de un dornean pasionat de fotografie4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei