Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2015 - Anul XX, nr. 3 (5815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Părinţi nemulţumiţi că elevii aşteaptă în frig începerea cursurilor, la o şcoală din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi din clasele primare şi gimnaziale au fost surprinşi ieri, în jurul amiezii,  zgribulind de frig, în faţa Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, aşteptând, unii chiar şi zeci de minute, permisiunea de a intra în şcoală. Situaţia nu este una particulară, ci este un scenariu care se perpetuează de ani de zile, conducerea şcolii din Burdujeni permiţând accesul micuţilor în unitate doar cu 10 sau 15 minute înainte de începerea cursurilor, nu şi mai devreme. Astfel, elevii care din pricina mijloacelor de transport (în cazul navetiştilor), a vremii sau a programului părinţilor ajung mai devreme la şcoală nu au altă alternativă decât să aştepte în faţa uşilor închise. Asta indiferent dacă e ger, dacă plouă sau e soare torid.

Situaţia care a născut indignare în rândul părinţilor a ajuns şi la urechile şefilor de la Inspectoratul Şcolar Suceava, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Asistenţă Asocială şi Protecţie a Copilului, fără ca aceştia să intervină în vreun sens. Ba mai mult, pe fir a intrat şi Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, care l-a contactat pe directorul şcolii pentru a se interesa de caz, însă, din nou, lucrurile au rămas neschimbate.

 

Directorul şcolii: „Nu avem sală de aşteptare, nu încap toţi pe holuri, ar fi un haos”

La Şcoala „Miron Costin” Suceava învaţă peste 1.300 de elevi, peste 600 în schimbul I şi circa 700 în schimbul II. Este unitatea gimnazială cu cel mai mare efectiv de elevi din judeţ.

„Pentru schimbul I şcoala se deschide de la ora 7.00, însă elevilor din schimbul II le dăm drumul în şcoală la 11.45, ciclul primar, şi 11.50, ciclul gimnazial. Nu le putem permite accesul în şcoală mai devreme pentru că încă se ţin cursuri şi i-ar deranja pe cei de la ore. Aşa a fost dintotdeauna. Nu avem sală de aşteptare, nu încap toţi pe holuri, ar fi un haos. Nu este rea-voinţă din partea noastră. O soluţie nu avem acum, încercăm să o găsim”, explică prof. Constantin Sîrghi, directorul şcolii.

Acesta a mai adăugat că elevii care nu pot ajunge la şcoală când este permis accesul în unitate, ci mai devreme, pot fi primiţi în şcoală, în holul de la intrarea profesorilor, în cazul în care se solicită acest lucru.

„Dacă sunt cazuri speciale, copii care vin de departe, le putem rezolva, îi primim în şcoală. Trebuie ca părinţii să ne semnaleze acest lucru. Sunt copii de la Mitoc, de la Adâncata pe care i-am primit în şcoală”, a mai menţionat Constantin Sîrghi.

 

Părinte: „O decizie care pune în pericol sănătatea elevilor şi integritatea lor personală”

În 2012 şi 2013, un memoriu înaintat instituţiilor menţionate în prima parte a acestui material reliefa situaţia de la şcoala din Burdujeni. În memoriul scris în numele mai multor părinţi se arăta că această „situaţie abuzivă, prin perpetuarea ei, pune în pericol sănătatea elevilor, integritatea lor personală şi, nu în ultimă instanţă, pune sub semnul întrebării genul raportului dintre Şcoală, ca instituţie, şi elev”.

În document se mai subliniază că, ţinând elevii în curtea unităţii, se ignoră cu bună ştiinţă vulnerabilitatea lor în faţa bolilor şi, nici chiar în condiţii bune de vreme, nu poate fi acceptată aşteptarea sub zidurile unităţii de învăţământ.

„Este, mai presus de toate, o încălcare a demnităţii acestor copii în formare”, se arată în memoriu.

Cert este că ciorchine de elevi, de gimnaziu sau mai mici, înfruntă temperaturi de-a dreptul vitrege în această perioadă, „vinovaţi” fiind că nu pot ajunge „la minut” la şcoală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţi nemulţumiţi că elevii aşteaptă în frig începerea cursurilor, la o şcoală din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 3910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Părinţi nemulţumiţi că elevii aşteaptă în frig începerea cursurilor, la o şcoală din Burdujeni2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O jigodie? trimis de
( 7 ian 2015, 20:14:36
Cine este acest Constantin Sîrghi? Un comunist imbacsit care crede ca e scoala lu' ma-sa... El face ce-a vazut la predecesorii sai. La fel se proceda si acu 20 de ani, se tineau copii la usa scolii. Taranoiuleee, esti in anul 2015!!! Sa te vad pe tine ca stai la intrarea in scoala cum stau copii astia!!! Dar nu, el vine la scoala cand i se ridica lui (asta daca mai are ce...), iar copii trebuie sa stea in frig ca sa beneficieze de invatamant!!!! MARSSS, ca esti impotent din toate punctele de vedere!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei