Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2015 - Anul XX, nr. 3 (5815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune extremă

Bioenergy a solicitat oficial falimentul SC Termica SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflată deja cu un picior în groapă, Termica gâfâie din greu. După ce reprezentanţii ACET Suceava au cerut falimentul societăţii de termoficare, iar o soluţie finală urmează să fie luată la Curtea de Apel Iaşi, mai nou o altă societate doreşte falimentul Termica. Zilele trecute, conducerea Bioenergy a depus la Tribunalul Suceava o cerere prin care solicită intrarea în faliment a Termica pe motiv că aceasta „nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată în cursul perioadei de observaţie precum şi ulterior planului de reorganizare, iar desfăşurarea activităţii debitoarei în cursul reorganizării sale aduce pierderi averii sale”.

Datoriile acumulate de Termica faţă de Bioenergy se ridică la 19,6 milioane de lei, bani care s-au adunat în ceva mai mult de un an de zile.

Vasile Ilie, directorul SC Bioenergy SA Suceava, a precizat că intrarea în faliment a societăţii de termoficare este singura cale prin care se poate stopa acest adevărat tăvălug al creşterii arieratelor.

„Noi am trimis o somaţie către Termica, administratorul judiciar al Termica, dar şi către primarul municipiului Suceava prin care solicităm plata restanţelor. Am dat un termen de şapte zile pentru a ne achita măcar parţial datoriile şi a ne alimenta cu materie primă şi asta pentru că stocurile pe care le avem momentan ajung doar pentru opt zile de funcţionare”, a arătat Vasile Ilie.

Potrivit directorului SC Bioenergy SA Suceava, costurile pentru funcţionarea centralei timp de o lună de zile se ridică la opt milioane de lei, iar materia primă necesară producerii agentului termic şi apei calde mai poate fi achiziţionată momentan doar cu plata în avans.

„Noi suntem o firmă privată şi vindem cea mai ieftină şi cea mai curată energie termică, şi dacă nici în aceste condiţii nu se achită ceea ce producem înseamnă că este foarte grav”, a conchis Vasile Ilie.

Primul termen al cererii privind falimentul Termica s-a judecat ieri la Tribunalul Suceava, dar magistratul care analizează dosarul a decis să acorde un nou termen. Oricare va fi soluţia acestei instanţe, ea nu va avea caracter definitiv, o soluţie finală urmând să se ia la Curtea de Apel.

Pe de altă parte, în dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Termica SA Suceava a fost înaintat recursul celor de la ACET prin care se solicită intrarea în faliment. ACET are de recuperat de la Termica 12 milioane de lei, sumă cu care s-a înscris la masa credală alături de celelalte firme şi instituţii care au avut relaţii de afaceri cu societatea de termoficare şi care nu şi-au mai recuperat banii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bioenergy a solicitat oficial falimentul SC Termica SA.
 Vizualizări articol: 4935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Bioenergy a solicitat oficial falimentul SC Termica SA3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Surse dna bucuresti dezvaluie trimis de
( 7 ian 2015, 12:54:09
In urmatoarele zile primarily ion lungur impreuna cu cativa administrator I de firme dee construction si dezvoltatori imobiliari vor fi ridicati de DNA pentru cateva dintre licitatiile truncate de catre acestia, primarily primind in schimbul unor lucrari cum ar fi parcarile subterane, reabilitare strazi, reabilitare cetate, statie epurare, muzeu, stadion, cinematograf, precum so autorizatii de constructive blocuri in zone cu RISC ridicat de prabusire, spagi immense in bani aproximativ 3 milioane de lei si 800 mii euro,dar so apartamente spatii comerciale si penthouseuri in blocurile noi construite in or as. Astfel lungu at fi disipat banii primitive spaga in afacerile copiilor si in proprietatile pe nunele acestora say interpusi din zona families sale.
1.1  RE: Surse dna bucuresti dezvaluie trimis de
( 7 ian 2015, 14:27:05
Nu stiu nimic concret, dar e foarte plauzibil ceea ce spui si cred si sper sa se intample asa, ca numai astfel putem scapa de pacostea LUNGU. Transferul prin donatii pe numele urmasilor, reiese si din declaratiile de avere a lui LUNGU si chiar nu cred ca-si poate justifica acele bunuri.
1.2  RE: Surse dna bucuresti dezvaluie trimis de
( 7 ian 2015, 17:32:41
deci La multi ani ioane ....dar cu executare!!!!
2.   Dau un doctorat pe o centrala termica. trimis de
( 7 ian 2015, 13:01:43
Vasile si Ilie, mai bine intrii dumneata in faliment, poti folosi gazul pe care-l platesti la pret de persoana fizica. Hartapelele sau bustenii aia sunt dati de o firma care detine actiuni la bioenergy, de aici provine tot tambalaul asta. Eu nu voi plati decat ceea ce produce Termica pe sezonul rece, pretul la gard fiind sub 30 de lei, de cele doua cazane de 420t/h, tot cu expertiza specialistilor de la ICPET-GA BUCURESTI. Certificatele verzi sunt cea mai mare hotie care se regizeaza romanilor, avocatul poporului dormind pe ochelari.. Romania are 30% energie regenerabila pe hidro, deci cade treaba cu impunerea de catre UE si alte bazaconii.
3.   Conducatorii nostri sunt asa cum i-am ales noi! trimis de
( 7 ian 2015, 13:32:57
A venit in sfirsit momentul în care am putea spera la o oarecare eradicare a coruptiei. Sa credem că jaful, ticăloşia, miciuna şi corupţia, emblema ultimilor 24 de ani, vor deveni în sfârşit falimentare!?
Nu se mai construiește nimic, nu se progresează în nimic, pur și simplu viețuim și cam atât în timp ce ei, marii îmbuibați, miliardarii răsăriți peste noapte din prea plinul pușculiței naționale, devin tot mai puternici, tot mai hămesiți, tot mai obraznici, îndrăzneți, cruzi, de nu mai e mult până când nici nu vom avea curaj să mai respirăm pe lângă ei.
Noi, în schimb, poporul (nici nu știu de ce ne mai numim așa când e evident că devenim pe zi ce trece doar o populație), bombănim și cam atât.

Conducatorii nostri sunt asa cum i-am ales noi, prostimea: corupti, aroganti, nepregatiti si dezinteresati in a relationa cu oamenii.
3.1  RE: Conducatorii nostri sunt asa cum i-am ales noi! trimis de
( 7 ian 2015, 14:23:52
Problema e ca s-a daramat la gramada, parca am dus un razboi impotriva noastra. Avem mai putina industrie dacat dupa `45 si aceea facand pasi la altii straini. De resurse si pamant, nu mai discut. Vorba lui tonta `scapa cine poate`! Oricum, anul asta se lamureste si cu termoficarea in Suceava. Nu mai poate veni Lungu cu texte ca saracii sa mearga la Prelipca. Mai bine sa spuna `uite, eu am ales pretul cel mai mic din doua oferte date pe sezon de iarna si vara. Eu am pornit facturarea individuala deoarece transportul si distributia imi apartine, ca si proprietar. Primaria investeste in gigacalorimetre de calorifer, si nu mai las sa fure cei cu repartitoarele`. Sa nu se mai ascunda dupa palarie, orasul asta l-a distrus cu buna prostie.
4.   Comentariu trimis de
( 7 ian 2015, 15:21:21
Energie din parti.
De cand e BioJafEnergy, calorifere sunt caldute cand e ger afara, apa calda curge rece, trebuie sa lasi 1/2m^3 sa ajunga calduta, si atunci are deabia vreo 30-35^C. Numai buni de energie nu sunteti si vreti bani pentru asa servicii varza!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei