Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 ian 2015 - Anul XX, nr. 3 (5815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremea judecăţii

Naşi de tren acuzaţi de luare de mită, trimişi în judecată unul după altul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marele dosar de corupţie în rândul personalului de control CFR, o anchetă începută în octombrie 2012 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi derulată extrem de greoi, începe să se concretizeze în procese şi inculpaţi trimişi în judecată. După ce în octombrie 2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a anunţat că a trimis în judecată pentru luare de mită un prim controlor CFR din „lotul” Suceava, este vorba de Constantin Ciubotaru, între timp, la finele anului trecut, s-a mai dispus trimiterea în judecată, tot pentru luare de mită, şi a sucevenilor Vasile Morari, Dan Rusu şi Mihaela Antonela Miculeac. 

În cazul lui Constantin Ciubotaru procesul de la Tribunalul Braşov şi-a consumat deja mai multe etape, un nou termen, pentru apărare, fiind stabilit pentru ziua de 8 ianuarie. În cazul lui Vasile Morari judecătorul a constatat legalitatea sesizării instanţei de judecată cu rechizitoriu pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În cazul celorlalţi doi, dosarele au fost înregistrate la Tribunalul Braşov mai recent, la mijlocul lunii decembrie, nefiind încă stabilit vreun termen de judecată.

 

Procurorii au avut în lucru dosarele a 19 inculpaţi din Suceava

Acum câteva luni de zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis, la solicitarea Monitorului de Suceava, că are în lucru dosare privind 19 inculpaţi pentru luare de mită, din rândul personalului de control CFR din Suceava. Rămâne de văzut câţi dintre aceştia vor fi trimişi şi în judecată în perioada imediat următoare.

În cazul altor inculpaţi din Braşov, trimişi în judecată deja de câteva luni de zile, au început să se aplice şi primele condamnări. Pedepsele nu sunt tocmai uşoare. Inculpaţii au primit pedepse suspendate sub supraveghere, pe termene de 2-3 ani, la care se adaugă obligativitatea de prestare de ore în folosul comunităţii, dar şi interzicerea exercitării profesiei de conductor de tren sau şef de tren pe o perioadă de minimum doi ani. Asta în condiţiile în care prejudiciile probate de anchetatori prin luare de mită sunt mici, chiar inclusiv de ordinul zecilor de lei.

 

Acuzaţiile procurorilor

Ancheta în cazul celui mai mare dosar de corupţie în rândul personalului CFR a început în mare forţă la finele lui octombrie 2012. Peste o sută de şefi de tren sau secunzi ai acestora, conductorii, au fost urcaţi în microbuze şi autocare şi duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru a fi audiaţi. Mulţi dintre ei au petrecut 24 de ore în arest, în baza ordonanţelor de reţinere, după care au fost lăsaţi în libertate, însă cu diferite interdicţii, de a părăsi localitatea de domiciliu sau ţara.

Conform anchetei procurorilor, conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet, de regulă jumătate din valoarea tichetelor, iar transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor. La Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord. Procurorii susţin că şpaga ajungea până la nivelul revizorilor.

Faptele de luare de mită au fost înregistrate de anchetatori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naşi de tren acuzaţi de luare de mită, trimişi în judecată unul după altul.
 Vizualizări articol: 2949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Naşi de tren acuzaţi de luare de mită, trimişi în judecată unul după altul3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Naşi de tren acuzaţi de luare de mită, trimis de
( 7 ian 2015, 19:48:00
Pe când si parlamentarii? Ăia au si mai multe bube negre. Nu câteva zeci de lei. Fără a mai pomeni de bonta, si clica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei