Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şansă nesperată

Termica a recuperat aproape trei miliarde de lei vechi de la casierul care a jucat la păcănele banii asociaţiilor de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O importantă sumă de bani, despre care nimeni nu credea că va mai fi recuperată vreodată, a ajuns în conturile societăţii de termoficare a Sucevei.

Cele aproape trei miliarde de lei vechi pe care un fost angajat al societăţii, casierul  Vasile Alin Mandache, le-a furat din banii pe care îi ridica de la asociaţiile de proprietari au fost recuperate ieri, cu ajutorul executorului judecătoresc angajat să îndeplinească această misiune.

Totul a fost posibil ca urmare a unei incredibile răsturnări de situaţie, prin care tânărul   care a „tocat” banii „împrumutaţi” din încasările de la asociaţie, jucându-i la păcănele, a devenit peste noapte bogat.

Sâmbătă, acesta a reuşit să pună mâna pe cel de-al 43-lea Mega Jackpot la jocurile cunoscute sub numele de păcănele, având un câştig de 539.234,88 de lei (5,39 de miliarde de lei vechi), ceea ce reprezintă unul dintre cele mai mari premii din istoria acestui joc.

Astfel, dacă în urmă cu doi ani, Alin Mandache  era condamnat pentru că a delapidat 297.000 de lei (2,97 de miliarde de lei vechi) din banii asociaţiilor de proprietari, în loc să-i predea la Termica, acum a ajuns să câştige o sumă mult mai mare, tot la jocurile pe care s-au dus banii plăţiţi de suceveni pentru energia termică.

Toată povestea a ieşit la iveală după ce conducerea Termica a avertizat mai multe asociaţii că riscau să nu beneficieze de încălzire în acea iarnă din cauza datorilor, iar reprezentanţii unora dintre acestea au raportat că au plătit la timp.

Tânărul din Mitocu Dragomirnei nu avea acum câţiva ani nici un bun pe numele său, astfel încât anchetatorii nu au avut pe ce să pună sechestru asigurător, în vederea recuperării prejudiciului.

Chiar de lui Mandache i s-a interzis să mai practice meseria de casier şi i s-a impus să comunice Serviciului de Probaţiune informaţii prin care să-i poată fi controlate mijloacele de existenţă, în vederea recuperării prejudiciului produs, câștigurile la jocurile de noroc nu se încadrează la acest capitol, deci nu avea obligaţia să le declare.

Totuşi, după ce incredibila poveste, ca dintr-un scenariu de film, a devenit publică,  executorul judecătoresc angajat de Termica să recupereze banii delapidaţi de fostul casier s-a adresat direct Agenţiei Stanley Bet, care trebuia să îi achite Jackpot-ul de  539.234,88 de lei, recuperând integral prejudiciul produs.

Chiar şi după plata unui impozit de 25% din câştig şi a unor taxe de 600 de lei, şi după achitarea pagubei produse societăţii de termoficare, fostul casier de la Termica tot mai rămâne cu o sumă importantă de bani, aproape 100.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica a recuperat aproape trei miliarde de lei vechi de la casierul care a jucat la păcănele banii asociaţiilor de proprietari.
 Vizualizări articol: 4185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Termica a recuperat aproape trei miliarde de lei vechi de la casierul care a jucat la păcănele banii asociaţiilor de proprietari5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei