Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Decât să fiu mârlan, mai bine pierd!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toată lumea ştie cine a spus vorbele din titlu. Inclusiv, sau mai ales, cei din Cluj. Dacă vreo echipă sudistă proceda precum cei de la CFR Cluj, atunci să fi văzut comentarii sugestive despre mentalitatea miticilor... Nici gând de a face vreun proces de intenţie, dimpotrivă, mai degrabă observ cu oarecare uşurare că actorii principalii ai fazei cu pricina au fost nişte fotbalişti străini. Merg şi mai departe: ideea de fair-play a fost deturnată. Ceea ce trebuia să însemne compasiune pentru un fotbalist căzut pe gazon, fie el coechipier sau adversar, s-a transformat în altceva. Aşa cum fireasca milă a dus la industrializarea cerşetoriei. Nu mai ştiu care celebru antrenor, cred că un italian (poate Capello, poate Ancelotti, poate altul...), spunea că el nu e de acord cu întreruperea voluntară a meciului pentru pretinse accidentări. Cum arbitrul este împuternicit să oprească el însuşi meciul în cazul unei potenţiale accidentări, trimiterea mingii afară de un jucător reprezintă un exces de zel. Şi doar am văzut cu toţii ce trageri de timp se nasc dintr-o intenţie nobilă! Aşadar, ceea ce le-aş imputa jucătorilor de la Cluj ar fi echivocul. S-au prefăcut a da mingea înapoi, dar de fapt au ridicat o ţintă în bătaia puştii. Până una-alta, CFR Cluj a fost pusă la zid şi nu degeaba. Dar asemenea gesturi s-au văzut şi la case mai mari, mult mai mari. Să ne aducem aminte de interviul lui Guardiola, bruiat de reproşurile lui Lucescu. Apoi, la distanţă de câţiva ani, echipa lui Lucescu făcea ea aceeaşi greşeală, reparată ulterior prin înlesnirea unui gol. Părerea mea este că aşa-zisul armistiţiu ar trebui să înceteze. Cine trimite mingea afară să o facă doar din solidaritate cu coechipierul căzut şi să nu se aştepte la o recompensă pentru asta.

Nu ştiu dacă e o comparaţie potrivită, dar tot aiurea mi se par scuzele jucătorilor de tenis atunci când mingea atinge banda fileului. Tot noroc este şi atunci când „ochiul de şoim” îţi arată că ai atins tuşa cu 1 mm, pentru asta de ce nu ţi-ai cere scuze?! Are şi norocul legile lui, poate se supără dacă vede că-ţi ceri scuze că te-a vizitat...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decât să fiu mârlan, mai bine pierd!.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Decât să fiu mârlan, mai bine pierd!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei