Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În frig şi ploaie

Ansamblul artistic „Arcanul USV”, aplaudat de sute de spectatori, la Alba Iulia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Ziua Naţională a României, în capitala de suflet a tuturor românilor, Alba Iulia, Ansamblul Artistic „Arcanul USV” a concertat în Cetatea Alba Carolina, acolo unde s-a înfăptuit Unirea de la 1918. Artiştii suceveni au răspuns afirmativ invitaţiei autorităţilor locale şi judeţene de a susţine un recital în cadrul Festivalului De România, la spectacolul “Cânt şi suflet românesc”, organizat cu prilejul amplelor manifestări care au loc în fiecare an, de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

Cu o orchestră formată din 11 instrumentişti, cinci solişti şi 16 dansatori, sucevenii au cucerit publicul care şi-a arătat aprecierea pentru soliştii vocali, suitele de orchestră şi jocurile populare pregătite.

„<Arcanul USV> a susţinut un program de circa 45 de minute în condiţii meteorologice total neprietenoase, vitrege de-a dreptul. Temperatura resimţită a fost undeva la -8, -10 grade Celsius, asta pe lângă faptul că a plouat torenţial”, a povestit universitarul Sorin Pohoaţă, directorul ansamblului.

În ciuda vremii vitrege, cu mic cu mare, cu umbrele, steaguri, fulare tricolor, sute de oameni veniţi să se bucure de ziua lor în “cealaltă Capitală” au urmărit şi au aplaudat performanţa artiştilor suceveni, care s-au bucurat de un binemeritat succes.

Tot în cadrul spectacolului pregătit de ansamblul sucevean, Ansamblul „Stejărelul” din Cajvana a oferit un scurt moment artistic.

Ca o recompensă pentru performanţa de pe scenă, la o zi după eveniment, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, instituţie organizatoare, a trimis o scrisoare de mulţumire sucevenilor pentru „calitatea prestaţiei artistice” şi pentru contribuţia la valorificarea şi conservarea patrimoniului cultural românesc. 

 

„Arcanul USV” a fost solia Cetăţii de Scaun Suceava

În spiritul tradiţiei, de Ziua Națională a Românei, soliile din Cetățile de Scaun ale României au transmis mesaje patriotice către autoritățile locale din Alba Iulia și către cele naționale aflate în orașul Marii Uniri.

„Arcanul USV” a fost, în premieră, solia Cetăţii de Scaun a Sucevei la Alba Iulia. Îmbrăcat în haine specifice epocii medievale, coregraful Ioan Ilie Nemţoi a citit mesajul solemn al Cetăţii Sucevei, rememorând momentele de la Marea Unire înfăptuită acum 96 de ani. Alături de acesta pe terasa din faţa Sălii „Marii Uniri” din Cetatea Alba Carolina au fost directorul artistic al ansamblului sucevean, Călin Brăteanu, și coordonatorul Sorin Pohoață.

Mesajul emoţionant al soliei venite „din dulcea Bucovină, care îşi are rădăcinile în trecutul glorios al Cetăţii de Scaun” s-a axat pe nevoia de unitate de neam şi ţară, pentru o Românie unită, prosperă şi în consens politic în care să renască încrederea în viitor a generaţiilor tinere.

„Am venit în cetate, la Alba Iulia, cu speranţa că vom trăi într-o societate românească cu respect pentru şcoală, cu respect pentru valorile familiei, cu respect pentru tradiţiile noastre strămoşeşti”, au mai transmis sucevenii.
La ceremonie au fost primiţi solii cetăţilor din Suceava, Târgovişte şi Alba Iulia, aşa cum s-a întâmplat şi pe 1 Decembrie 1918. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul artistic „Arcanul USV”, aplaudat de sute de spectatori, la Alba Iulia.
 Vizualizări articol: 2523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Ansamblul artistic „Arcanul USV”, aplaudat de sute de spectatori, la Alba Iulia4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei