Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Documente electronice

Aproape 96% dintre suceveni au intrat în posesia cardurilor de asigurări de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 96% dintre suceveni au intrat până acum în posesia cardului de asigurări de sănătate, potrivit datelor furnizate ieri de Oficiul Judeţean de Poştă. Datele înregistrate de OJP Suceava arată că, până în momentul de faţă, poştaşii au predat către titulari 369.000 de astfel de documente electronice din totalul de 385.000 primite de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a fi împărţite populaţiei plătitoare la Sănătate.

Cele 16.000 de carduri de asigurări de sănătate care din diverse motive nu au ajuns la destinatari vor lua drumul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava până pe data de 15 decembrie, când procesul de distribuire a acestor documente electronice prin poştă se va încheia. „Cardurile care nu au fost înmânate asiguraţilor au fost predate sau sunt în curs de predare către Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. Ele nu au putut fi livrate beneficiarilor în cazul în care aceştia nu au fost găsiţi de poştaş la domiciliu, iar ulterior nu s-au prezentat la poştă pentru a le ridica, deşi au fost înştiinţaţi printr-un aviz că au la dispoziţie zece zile pentru a face acest lucru. Alte situaţii în care nu s-a reuşit predarea cardurilor sunt acelea în care titularii au decedat între timp, adică de la emiterea acestor documente şi până la transmiterea lor prin Poştă”, a informat ieri Nicolae Costrîş, şeful OJP Suceava.

După ce procesul de distribuire a cardului prin poştă se va încheia, va urma o perioadă de testare a acestui document, în care sistemul vechi şi cel nou vor merge în paralel. În acest interval de timp vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme în funcţionalitatea cardului de asigurări de sănătate. După această perioadă de testare, cardul de asigurări de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui.

Potrivit CNAS, cardul de asigurări de sănătate este un proiect de interes naţional care are ca principal scop transparentizarea şi eficientizarea utilizării fondurilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Acesta va face dovada prezenţei asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 96% dintre suceveni au intrat în posesia cardurilor de asigurări de sănătate.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Aproape 96% dintre suceveni au intrat în posesia cardurilor de asigurări de sănătate2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astia minte domne!!! trimis de
( 5 dec 2014, 12:47:50
Ce minciuna grosolana, nici card nici aviz la mine în cutia postala si nici la vecini si la alti prieteni din zona in care stau. Au iesit sa dea declarații ce treaba "buna" au facut. De aia Posta romana este in situatia care se afla. De ce firmele de curierat ma gasesc de fiecare data si postasul nu?
2.   ALO!!!CNAS,OJP trimis de
( 5 dec 2014, 14:38:50
Sunt in aceeasi situatie ca si TICUTA.Insa mai am o intrebare.Cum mai pot intra in posesia cardului?
3.   Informatie utila trimis de
( 5 dec 2014, 14:47:00
Posta Romana e de toata jena. Nu se obosesc sa aduca la usa, lasa in posta un fluturas. Am fost azi la posta si mi-au zis ca au trimis deja la casa de sanatate cardul meu.
Dupa 15 Decembrie isi fac acolo o caserie de unde se vor putea ridica cardurile nelivrate prin posta.
4.   Excludere trimis de
( 5 dec 2014, 18:28:07
Ce facem cu cardurile dacă medicii nu sunt de acord cu ele,pe motiv că nu li se dau "cititoarele",sau altul e motivul ?
Domnilor din sistem,sesibilizaţi puţin colegiul medicilor de familie,sau organizaţia,fundaţia,etc a finaliza acest proiect.
Toată lumea ştie de ce nu se vrea,dar toţi tac,până când şi-n ţara aceasta,la fel ca "afară"o să fie o "poliţie medicală",iar atunci lucrurile vor fi normale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei