Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2014 - Anul XIX, nr. 284 (5793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Concursuri, expoziţii, program artistic, la Şcoala Gimnazială Plopeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de la Şcoala Gimnazială Plopeni au marcat Ziua Naţională a României printr-o suită de activităţi desfăşurate în parteneriat cu elevi şi profesori de la o şcoală gimnazială din Republica Moldova, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Băneşti şi Şcoala Gimnazială Stroieşti.

Proiectul intitulat „România în zi de sărbătoare” a debutat pe 20 noiembrie cu întâlnirile coordonatorilor şi ale elevilor implicaţi în vederea stabilirii activităţilor ce urmau a fi desfăşurate şi au continuat luni, 1 Decembrie, cu desfăşurarea evenimentelor planificate.

Directoarea Şcolii Gimnaziale Plopeni, prof. Nicoleta Zettel, a subliniat în cuvântul de deschidere importanţa luptei românilor transilvăneni pentru unitatea naţională şi a vorbit despre importanţa creării României Mari în anul 1918, împlinindu-se astfel visul de veacuri al tuturor românilor. Elevii şcolii, îmbrăcaţi în costume populare, cu steguleţe în mâini şi cu tricolorul la piept, au intonat Imnul Naţional al României, “Deşteaptă-te, române!”, şi au dat citire unor fragmente din Rezoluţia de la 1 Decembrie 1918. Au urmat elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a, care au redat atmosfera de la Alba Iulia din 1918 printr-o suită de filme documentare realizate sub îndrumarea profesoarei de istorie Gabriela Daniliuc.

 

Prezentarea costumului popular

În cadrul acestui proiect, elevii organizaţi în echipe au participat la diferite concursuri: „Sunt mândru că sunt român!” (concurs de eseuri), „România prin ochi de copil” (concurs de postere), „România din suflet” (concurs de recitări şi de prezentare a costumului popular). Totodată, elevii au avut ocazia să admire expoziţia de obiecte şi costume populare amenajată în incita Şcolii Gimnaziale Plopeni cu ajutorul elevilor, al părinţilor şi al profesoarei Onuţa-Lăcrămioara Mihai.

În încheiere, corul Şcolii Gimnaziale Plopeni, îndrumat de prof. Gabriela Daniliuc şi prof. Cristina Gabriela Ciobanu, a susţinut un emoţionant program artistic, trezind sentimente înălţătoare în rândul audienţei. Profesoara Onuţa-Lăcrămioara Mihai a spus că „prin aceste acţiuni educative organizatorii au urmărit trezirea sentimentului patriotic la copiii de vârstă şcolară şi a mândriei că aparţin unui neam din rândul căruia s-au înălţat de veacuri adevărate valori ale vieţii culturale şi ştiinţifice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursuri, expoziţii, program artistic, la Şcoala Gimnazială Plopeni.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Concursuri, expoziţii, program artistic, la Şcoala Gimnazială Plopeni3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei