Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2014 - Anul XIX, nr. 281 (5790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Naţională a României, sărbătorită de elevii din Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din Moldoviţa s-au adunat, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea”, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, cu steaguri tricolore în mâini, dar şi cu steagul Uniunii Europene, iar de aici au plecat în marş spre centrul comunei, la primărie, în faţa căreia este ridicat un monument al eroilor.

Pe drumul până la primărie, elevii au cântat Imnul României, atrăgând privirea sătenilor, care au ieşit din case şi s-au alăturat grupului. Odată ajunşi la Primăria Moldoviţa, elevii au fost întâmpinaţi de primarul Traian Iliesi, care purta eşarfa tricoloră, de câţiva veterani de război şi de mai mulţi săteni.

Copiii au depus o coroană de flori tricolore la Monumentul eroilor din comună, după care au susţinut un program artistic, din care nu au lipsit poeziile şi cântecele patriotice.

De la cei mai mici, preşcolarii, doar de-o şchioapă, care purtau bundiţe cu dihor sau cu prim, căciuli de miel, brâie şi cămăşi cusute cu pui negri, trăistuţe şi ecusoane tricolore în piept, la cei mai mari, elevi care fac parte din Ansamblul folcloric „Plai de Dor”, cu toţii au simţit româneşte şi au cântat româneşte. Ei şi-au rupt din timpul lor liber, pentru că elevii au avut liber de 1 Decembrie, şi au dorit să serbeze Ziua Naţională în mijlocul comunităţii, dând un exemplu de patriotism şi dragoste de ţară şi celor mari, dovedind că iubesc locul în care s-au născut, rădăcinile, dar preţuiesc şi sacrificiul făcut de înaintaşi.

Preoţii slujitori de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Moldoviţa, Aurel Goraş şi Adrian Goraş, au oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului. La eveniment au participat preşcolari, elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, elevi de la Liceul Tehnologic "Vasile Cocea" Moldoviţa, însoţiţi de directoarea unităţii de învăţământ, prof. Dănuţa Mitric, şi de profesorii Alina Popa, Daniel Măgurean, Paula Drelciuc, Ciprian Popa, Gabriel Diaconiţa, prof. pentru învăţământul preşcolar Marinela Handruc şi Axenia Irimescu, prof. pentru învăţământul primar Angelica Balabaşciuc şi consilierul educativ Livia Biltan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Naţională a României, sărbătorită de elevii din Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 2087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Naţională a României, sărbătorită de elevii din Moldoviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei